lostyazilim
tr.link

Telefonlara %40 Zam Geliyor

25 Mesajlar 2.707 Okunma
lstbozum
tr.link

webisyo webisyo Merhaba, ben Ali :) Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 851
  • Beğeniler 801 / 328
  • Ticaret 16, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

webisyo

2017 de Ocak ayında 7 plus aldım 3600 TL den. 2018 Ocak ayında hoparlör sorunu yüzünden garantiye gönderdim ve yenisini gönderdiler. Tam bir sene kullandığım telefonu 4000 TL ye sattım (Zam gelmişti) ve Azerbaycan dan 8 plus aldım 3500 TL ye. Daha sonra zam yüzünden yine Türkiyede satarak yurtdışından iPhone X aldım 500 TL felan ekleme yaparak.

Yorumlarınızdan sonra ben de mi boykot etsem ne yapsam bilemedim ki. Boykot karlı işe benziyor :laugh::laugh::laugh:

Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
wmaraci
reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Bence etmelisin. iPhone X 4000 TL den aldım şuan 7500 TL. Türkiye'ye yolum düşerse satıp yine yurt dışından ucuza alacağım. :D
webisyo

kişi bu mesajı beğendi.

Gukuk Gukuk Hukukçu Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Lisans / Hukuk
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 336
  • Beğeniler 67 / 124
  • Ticaret 3, (%100)
Ekşi Sözlük'te "Sıfır telefon kullanan efsane nesil" başlığı ne zaman açılacak acaba :)

MRCBOX MRCBOX <?echo "Hello wmaraci";?> Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webtasarim
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 365 / 296
  • Ticaret 18, (%100)
Beyler dalga geciyosunuz ama bu durum can sıkmaya başladı s9 almayi düşünüyordum 3 4 aya daha da düşer diye bekliyordum +%40 binecek gülünecek bir durum kalmadi artik aileler zor duruma düşecek artik ayni kazancla %40 daha az ürün alacaksiniz hepiniz dalga geçer gibi guluyorsunuz sakalasiyorsunuz yaptiginiz ayiptir

wmaraci
wmaraci

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
battı balık yan gider
Marstyson

kişi bu mesajı beğendi.

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Buraya neler yazılır ama uzun uzun yazmayacağım. Zaten anlatmaya gerek yok görüyorsunuz... Tulumbada su bitti. Bundan sonra kademe kademe fakirleşeceğiz. Kademe kademe zamlar gelecek. Her zaman dediğim gibi yaz dolayısı ile dolar kuru 6-6.30 civarı gidip geliyor. Turist rekoru kırdı ülke dünyanin parasi piyasaya sürüldü ama "CIKS" bir halta yaramadı yaramıyor. Haliyle yaz bitimiyle beraber bu zamları iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Teknoloji vs.. neyse de, marketten 1 kilo peyniri 50 60 liraya almaya başladığınız zaman "noluyor len" moduna gireceksiniz. Şu an ekonomik olarak hiçbir olumlu gelişme yok. Aksine her şey daha da berbat bir hal alıyor. MEB Eğitim bütçesinden 2 milyar lira kesinti yapıldı daha ne diyeyim? Eğitimde 99.sıradayız lakin eğitim bütcesinden kesilme yapıldı.

Ama havalı son model arabalar, devlet bütçesinden har vurup harman savrulan milyonlar milyarlar durdurulmuyor. Kendi adıma konusacak olursam hakkımdan en ufak dahi olsa yiyen kim varsa bogazında kalsın zehir zıkkım olsun.

Millete zam zam zam diyenler, lüks hayat sürerken evine ekmek alırken hesap yapan ailelere de sabır diliyorum.
MRCBOX

kişi bu mesajı beğendi.

Marstyson Marstyson WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Buraya neler yazılır ama uzun uzun yazmayacağım. Zaten anlatmaya gerek yok görüyorsunuz... Tulumbada su bitti. Bundan sonra kademe kademe fakirleşeceğiz. Kademe kademe zamlar gelecek. Her zaman dediğim gibi yaz dolayısı ile dolar kuru 6-6.30 civarı gidip geliyor. Turist rekoru kırdı ülke dünyanin parasi piyasaya sürüldü ama "CIKS" bir halta yaramadı yaramıyor. Haliyle yaz bitimiyle beraber bu zamları iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Teknoloji vs.. neyse de, marketten 1 kilo peyniri 50 60 liraya almaya başladığınız zaman "noluyor len" moduna gireceksiniz. Şu an ekonomik olarak hiçbir olumlu gelişme yok. Aksine her şey daha da berbat bir hal alıyor. MEB Eğitim bütçesinden 2 milyar lira kesinti yapıldı daha ne diyeyim? Eğitimde 99.sıradayız lakin eğitim bütcesinden kesilme yapıldı.

Ama havalı son model arabalar, devlet bütçesinden har vurup harman savrulan milyonlar milyarlar durdurulmuyor. Kendi adıma konusacak olursam hakkımdan en ufak dahi olsa yiyen kim varsa bogazında kalsın zehir zıkkım olsun.

Millete zam zam zam diyenler, lüks hayat sürerken evine ekmek alırken hesap yapan ailelere de sabır diliyorum.

aynen dediğiniz gibi yazın yine her şey güllük gülistanlıktı . Turist geliyordu ve insanlar birçok şey için harcama yapması gerekmiyordu ( okul servis ücretleri ve diğer okul ücretleri , ulaşım araçları, ısınma vs. ) Yazın yavaş yavaş sonuna gelmemizle birlikte zamların sayısı da hacmi de artmaya başladı .
Ayrıca insanların birçoğu dolar yükselir azalır ama bize dokunan bir şey olmaz kafasındaydı . Artık belki de en büyük silahımızın mermisi bitmek üzere ( turizm ) Kışla birlikte her şey daha da coşacak gibi görünüyor .

Sizin de değindiğiniz Meb harcamalarından kısmalar da apayrı bir sıkıntı oldu . Sanki ülke için tek sıkıntı Meb harcamaları olmuş gibi oralardan kısma yaptılar . Çok üzücü bir durum .
MRCBOX

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec &amp; Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Ben hep 50 TL'lik alıyorum.
Kotil darknov4

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

MRCBOX adlı üyeden alıntı

Beyler dalga geciyosunuz ama bu durum can sıkmaya başladı s9 almayi düşünüyordum 3 4 aya daha da düşer diye bekliyordum +%40 binecek gülünecek bir durum kalmadi artik aileler zor duruma düşecek artik ayni kazancla %40 daha az ürün alacaksiniz hepiniz dalga geçer gibi guluyorsunuz sakalasiyorsunuz yaptiginiz ayiptir

Ben geçen sene telefon alırken Iphone x de mevcuttu. Ben de sırf bir kez olsun ios kullanıyım diye telefon olarak iphone 6s aldım . yani x de alabilirdim ama neden almadım ? hem gereksiz harcama hem de ülkenin daha da zararına . ( vestel alabilirdim o zamanlar ama ürünlerini hiç beğenmemiştim )

Yani siz isteklerimi , harcamalarımı kısıyım diye düşünmüyorsunuz , bizim trajikomik olaya gülmemize sitem ediyorsunuz . Yani madem zam geldi. Siz de almayın. Ayrıca bu son olaylardan sonra kesinlikle apple ürünü almayacağım . Muhtemelen samsung ürünü de kullanmam . Çünkü şu dönemde yerli olmayan ürünlerin sıkıntısını bariz şekilde yaşıyoruz .Lütfen siz de gülene edene bakmak yerine harcamalarınızı ertelemeye bakın . İleriki zamanlarda bu paralar size çok lazım olacak .

• Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Ben hep 50 TL'lik alıyorum.

aslında konuyu açmamdaki amaç tamamen bilgindirmek üzerineydi . konu yine saptı :D
Mrtcn

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al