lostyazilim

Sizce makale taban fiyatlarında bir değişikliğe gidilmeli mi?

28 Mesajlar 2.975 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

editorum editorum Oyunu Bul Kullanıcı
    • Üyelik 06.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Zonguldak
    • Ad Soyad G** A**
    • Mesajlar 534
    • Beğeniler 70 / 127
    • Ticaret 1, (%100)
    Marstyson Ne demek :) Bunun yanında kesinlikle tek admin olmak benim için de bir ayrıcalık gibi.
    Marstyson

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

derya derya WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 29.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 34 / K
    • Meslek Makale yazarı
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad D** Y**
    • Mesajlar 150
    • Beğeniler 162 / 66
    • Ticaret 48, (%100)
    Makale sektörüne yıllarını veren biri olarak ben de yazayım o zaman. Taban fiyat artmalı mı evet artmalı. Taban fiyattan yazmayı bırakalı çok zaman oldu. Fakat taban fiyatla içerik yazan birçok arkadaşımız var ve gerçekten emeklerinin karşılığı 1 TL olmamalı. Müşterilerimizin bazıları nedense hem kalite hem de uygun fiyat istiyor. Söyler misiniz bana ucuz olarak aldığınız bir şeyin kaliteli olmasını gerçekten bekliyor musunuz? Ha piyasada üzülerek söylüyorum ki işini hakkıyla yapmayan birçok şahıs var. Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Geçenlerde bir makaleci arkadaş (kendisini tanımıyorum sadece listemde ekli) selam vererek arşivime talip olduğunu ve benim makalelerimi değiştirerek müşterilerine satacağını söyledi. Ben arşivimi vermedim. Buradan işini düzgün yapan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, böyle insanlara arşivlerinizi satarak işlerinizi baltalamayın.
    Yine çok konuştum sanırım :)
    İyi çalışmalar.
    editorum

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Zonguldak
    • Ad Soyad G** A**
    • Mesajlar 534
    • Beğeniler 70 / 127
    • Ticaret 1, (%100)
    derya Yoo, kesinlikle çok iyi noktaya değindiniz. Biz görüşlerimizi iletelim gerisi diğer makale yazarlarının ve adminlerin kararlarına kalmış :)
    derya

kişi bu mesajı beğendi.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 30.03.2017
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Hatay
    • Ad Soyad A** T**
    • Mesajlar 1500
    • Beğeniler 75 / 531
    • Ticaret 55, (%98)
    Zaman zaman yazarlık zaman zaman ise alım yapan biriyim. Ve yaklaşık 3 4 yıldır da makale sektöründeyim. Taban fiyat olarak 100 kelimesi 1 TL bence de biraz az. Fakat burada arkadaşların çoğunun aksine ticari kaygı gütmeden bunu söylüyorum. Ben zaten 100 kelimesi 1 TL de olsa 2 de olsa aynı rakama çalışmaya devam edecek biriyim. Sabit çalıştığım ücret bu rakamların üzerinde.

Benim bu konuda taban fiyatın arttırılması burada çalışan diğer arkadaşların hakları içindir. 100 kelimesi 2 TL gibi rakamlar çok uçuk olacağı gibi 100 kelimesi 1.25 maksimum 1.5 TL ideal rakamlardır şuan için.

Kısaca demek istediğim herkesin hakkını korumak adına bir miktar taban fiyat arttırılabilir. Ama bu artış, konuyu arkadaşın dediği gibi ADAM 1 TL den satıyor ben 1.5 TL den satmıyorum bu nedenle 1.5 TL olmalı mevzusu değil. Kalite ve güven verirsen illaki müşteri buluyorsun. Sıkıntı yeni başlayan ve kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışan çevresi olmayan arkadaşlardadır. Onların hakkını korumak adına bir miktar arttırdım sağlanabilir.

Mobilden yazdım. Hata, anlam kayması VS olabilir. Kusura bakmayın
    editorum BatuhanE

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci

BatuhanE BatuhanE Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 23.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 23 / E
    • Meslek Makale Yazarlığı
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad İ** M**
    • Mesajlar 492
    • Beğeniler 18 / 109
    • Ticaret 41, (%90)

Stores adlı üyeden alıntı

Zaman zaman yazarlık zaman zaman ise alım yapan biriyim. Ve yaklaşık 3 4 yıldır da makale sektöründeyim. Taban fiyat olarak 100 kelimesi 1 TL bence de biraz az. Fakat burada arkadaşların çoğunun aksine ticari kaygı gütmeden bunu söylüyorum. Ben zaten 100 kelimesi 1 TL de olsa 2 de olsa aynı rakama çalışmaya devam edecek biriyim. Sabit çalıştığım ücret bu rakamların üzerinde.

Benim bu konuda taban fiyatın arttırılması burada çalışan diğer arkadaşların hakları içindir. 100 kelimesi 2 TL gibi rakamlar çok uçuk olacağı gibi 100 kelimesi 1.25 maksimum 1.5 TL ideal rakamlardır şuan için.

Kısaca demek istediğim herkesin hakkını korumak adına bir miktar taban fiyat arttırılabilir. Ama bu artış, konuyu arkadaşın dediği gibi ADAM 1 TL den satıyor ben 1.5 TL den satmıyorum bu nedenle 1.5 TL olmalı mevzusu değil. Kalite ve güven verirsen illaki müşteri buluyorsun. Sıkıntı yeni başlayan ve kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışan çevresi olmayan arkadaşlardadır. Onların hakkını korumak adına bir miktar arttırdım sağlanabilir.

Tam olarak anlatmak istediğim de bu diyebilirim. Cevabınız için teşekkür ederim.

• Üyelik 06.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Zonguldak
    • Ad Soyad G** A**
    • Mesajlar 534
    • Beğeniler 70 / 127
    • Ticaret 1, (%100)

Stores adlı üyeden alıntı

Kesinlikle katılıyorum.

• Üyelik 06.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Zonguldak
    • Ad Soyad G** A**
    • Mesajlar 534
    • Beğeniler 70 / 127
    • Ticaret 1, (%100)
    Yeşillendirelim mi? :)

Dursun05 Dursun05 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 22.07.2016
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Türkçe-İngilizce Çevirmen
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** S**
    • Mesajlar 385
    • Beğeniler 95 / 96
    • Ticaret 8, (%75)
    Aslında herkes haklı ama bence atlanmaması gereken en önemli nokta şu:Adsense dolar üzerinden ödeme yapıyorken taban fiyatın ₺ üzerinden olması ne kadar doğru? Veya yönetimin taban fiyatları dolara göre düzenlememesi ne kadar yanlış?
    Bence ikinci seçenek çok mantıklı duruyor. Site sahipleri dolar üzerinden kazanacak ve dolar her geçen gün artacak ancak makale yazarları ₺ üzerinden yazacak ama ₺ her geçen gün değer kaybedecek. Saçmalık.
    Bu konuda acil çalışma yapılmalı. 2016 da da 1 ₺ idi şimdi de 1 ₺.
    E siz böyle yaparsanız tabi ki aynı cümleleri kata kata gereksiz gereksiz sözcükler kullana kullana yazılan makaleler ortaya çıkar.
    İyi çalışmalar.

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al