Merhaba arkadaşlar,

https://wmaraci.com/forum/beyin-firtinasi/birlikte-projeler-yapmiyoruz-efsaneler-yaratmiyoruz-545960.html konumuzda nasıl işler yapabiliriz diye bir süre tartıştık ve gördüğüm şeylerden sonra bir adım atılmadan, bir sonuç alınmadan hiç kimse kılını kıpırdatmayacak. Bu yüzden yapabileceğim, harcayabileceğim, düşünebileceğim her şeyi bir araya toplayarak bu işe kalkışmayı düşünüyorum.

Web denince aklımıza ne geliyor? Tasarım, Programlama, Sosyal Medya, Mobil Oyun....vb Bunların hepsini doğru şekilde yapabilmek için öğrenmek gerekiyor. Nasıl programlama yapılır? Nasıl tasarım yapılır? Nasıl daha iyi pazarlama sistemleri uygulanabilir?

Bu soruların cevabında evet, kitaplar alıp programlama çalışabiliyoruz, udemy gibi sitelerden eğitimler alıp devam edebiliyoruz. Fakat, en azından ülkemiz için açık şurada;

Çok az Türkçe kaynak var. Ve insanlar yardımcı olmayı maddi kaynak olarak görüyor. En basiti, 5 liraya wordpresste bir düzenleme yapılıyor. Bizim yardımcı olacağımız nokta basit. Biz kullanıcıya programlamayı uygulamalı olarak öğretecek, aldığı hataları paylaşacak, bu hatalar düzeltilecek.

Bizim diğer bir problemimiz ne? hem tasarlayalım, hem programlayalım, hem mobil uygulamasını yapalım, hem hem hem.... Peki buna nasıl bir çözüm bulacağız. Herkes sisteme girdiğinde yürüyeceği alanı seçecek. Yani hangi konuda uzman olacağını seçecek. Php seçtiysen başka bir alana yönelemeyeceksin. Php senin uzmanlık alanın olacak ve biz sana php öğreteceğiz. Pyhton seçtiysen sadece pyhton göreceksin. Ve alanında uzmanlaştığın konuda senin gibi aynı dili bile uzmanlar yer alacak.

Bu sistem bir kapalı kutu olacak, dışarıdan; arama motorlarından kimse bu sistemin içeriğine erişemeyecek. Bu sisteme kullanıcı bir kere üye olacak, içerikte uygulama-video içerik-q&a gibi bir çok içerik sağlanacak.

Sistem diyorum çünkü bu bir web sitesi gibi olmayacak, çok detaylı bir back-end altyapısına sahip olacağı için, daha elverişli bir uygulama olacak.

Sistemimizde oyunlaştırma uygulanacak, bunun sebebi kullanıcıyı sitede maksimum düzeyde tutabilmek. Tabi kullanıcılara pazarlama açısından da bu oyunlaştırma fazlasıyla kullanılacak.

İçerikle ilgili detaylar sistemin işleyişi gibi sisteme ait tüm özellikler geliştirildikçe sizlerle paylaşılacak.

Şimdi gelelim 'birlikte yapalım' aşamasına;

Bu sistemi yapabilmek için forum içinden ve dışından bir ekip oluşturacağım. Elimden geldiği kadarda maddi olarak bütçeyi karşılayacağım, gerekirse kredi çekeceğim. Sitelerde freelance işler yapacağım. 1-2 ayda sonuca ulaşabilecek bu işi, 1 yılda sonuca ulaştıracağım ama yapacağım. Konunun başında dediğim gibi bu işi sonuca ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağım.

Projeyi ben yöneteceğim, bunun gereklilikleri şunlardır;

Hazırlanacak proje dosyasını parçalara bölerek gerekli pozisyonlar oluşturmak. Bu parçalara bölünmüş UI-FRONTEND-BACKEND-DB gibi tüm gerekli dosyaları birleştirmek, gerekli düzenlemelerini yapmak.

Projelendirme tamamlanınca gerekli olacak pozisyonlar;

* UI Tasarımcısı
* Front-END Developer
* Back-END Developer
* Database Developer
* Social Media Management
* Marketing

Bu alanlarda kaç kişiye ihtiyaç duyacağımızı zamanla duyuracağız. Yazılım dilini şuan Pyhton olarak düşünüyorum veya .NET. Fakat, siz yinede başvurmak için gerek konuya mesaj yazabilir, gerekse PM atabilirsiniz.
Önemli Not: Bu işleri yapacak arkadaşlara ücretlerini ödeyeceğim, arzu ederlerse sistemden belli bir yüzde ile başvurabilirler ve kurucu ortak olurlar.

İlerleyiş ve gerekli her şey bu konu üzerinden paylaşılacaktır.
Konu altından isim önerilerinde bulunabilirsiniz.
Konuyla ilgili iyileştirmeler ve geliştirmeler paylaşabilirsiniz.
Allah yardımcımız olsun.
Herkese İyi Çalışmalar