mehmet01 adlı üyeden alıntı
Hobi olarak insan psikolojisiyle ilgilenen biri olarak görüyorum ki bahsi geçen 'yeni nesil' tavırlarını sergiliyorsun zaten. Genel olarak yeni nesil şımarık ve sorumsuz. Ve biraz da saygısız. Veya başka bir deyişle biz eskilerden farklılar. Fakat bu farklılık olumsuz yönde. Maneviyatın olmadığı, herkesin sadece kendini düşündüğü bir yalnızlığa doğru gidiyorsunuz.
Gerçekten kötü bir toplum olduk. Öyle ki herşey güç ve para üstüne odaklanmış. Samimiyet, sohbet, muhabbet, sevgi, saygı bu kavramlar neredeyse yok olmuş. Robotlaşıyoruz resmen..
Hani maksat kesinlikle para olmamalı. Para denilen şey her türlü kazanılır. Bir ayda 30.000 kazandığımda oldu, aylarca aç gezdiğimde. Bir ekip oluşturup sağlam bir projeyle çok güzel paralar kazanılabilir. Açıkçası gerek duymuyorum. Para cidden mutluluk sağlamıyor. Maddiyatıda, maddiyatsızlığıda tatmış birisi olarak..
Ayriyetten arkadaşların verdiği örnek saçma olmuş ama. Hepimiz biliyoruz ki internet platformu bitmeyecek, aksine kat kat artacaktır. Bir berber veya bir çalışan ellerini kaybetse ne yapacak ? Hicbirseyin garantisi yok.
Hedeflenen en güzel arabalara binmek, en güzel evlerde oturmak olmamalı. Bu şekilde olan yaşamsal hedefler, tamamen hırs ve psikolojik bir rahatsızlıktır bence. (Konu sahibi arkadaşa değil bu sözlerim, genelleme olarak suanki toplumumuz için) Standart bir evde kuru ekmekle karnımı doyursam, mutluysam bana kat kat yeter bu.
Gerçekten eski zamanlarda yaşamak isterdim. Geleceğin daha iyi olacağını hiç düşünmüyorum.
Şu anki hüküm: Güç & Para.