lostyazilim

Ruhi çenet tarzı belgesel videoları nasıl çekilir?

22 Mesajlar 3.421 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Mavitekzen Mavitekzen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 23 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

birhabervar adlı üyeden alıntı

Ses yorumumun üzerine gelen her mesaja sonuna kadar katılıyorum. Peş peşe bu kadar güzel ve doğru tespitlerin ardı ardına geldiği başka bir konu daha görmedim :)

Mavitekzen hocam. İnanın benim de kafamı en çok kurcalayan şey o. Abidik gubidik şeylerden telif yemeyeceğimi bilsem elimde yazılmış ve yapılmayı bekleyen o kadar çok konu var ki hemen açacağım kanalımı. Bir gün açarsam diye yazıp bekletiyorum. Bir de kamera karşısına geçmek istemediğim için -ki kameram da yok, telefon hiç iyi çekmiyor- beklemekten başka çarem kalmıyor.

Hocam illa kamera karşısına geçmek zorunda değilsiniz ki, bakın Engin Deniz kamera karşısına geçmeden 540 bin aboneye ulaştı bile. Bence yüzünü göstermekten daha önemli bir şey varsa o da kaliteli içeriktir.

https://www.instagram.com/tarihinduragi/
wmaraci
reklam

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)
Mavitekzen hocam işte burada "Abidik gubidik şeylerden telif yemeyeceğimi bilsem" kısmı devreye giriyor. Engin Deniz de çok fazla fotoğraf ve video kullanıyor.

• Üyelik 23.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 23 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

Mavitekzen telif sürecini iyi araştırmak gerekir. Tam olarak bir bilgim yok fakat YouTube'un izin verdiği telif süresi, videolarda kullanılabilir süre nedir bunu iyi araştırmak, bilmek gerekiyor.

"Filme Gitmeden Önce" kanalı düz slayt anlatımı yapıyor fakat oldukça ilgi çekici konular anlattığı için izleniyor. Önemli olan bence nitelik, ne kadar detaylı ve bilinmez bilgi veriyorsunuz bu önemli. Yoksa Onedio'dan listeyi dümdüz okumak en baba kurgu videoda bile bir zaman sonra sıkıcı gelecektir.

Siz konunuzu seçin, farklı kaynakları ve az bilinenleri kanalda gösterin, önemli olan bilgidir. Ruhi Çenet videoları benim ilgimi çekmiyor olsa bile illa ayda 2-3 videosuna bakmışlığım oluyor. Çünkü bir şekilde farklı bir bilgiyi sunabiliyor.

Ben aslında belgesel konsepti oluşturmak istiyorum. Bu konseptin alt dalları olmasını gerektiğini düşünüyorum, yani kafamda öyle planladım. İşte tarih, bilim, teknoloji gibi alt dallarda ayrı ayrı oynatma listesi oluşturmayı düşünüyorum. Tabi ne kadar işler, insanlar beğenir mi, orası muamma.

• Üyelik 23.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 23 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

Mavitekzen hocam işte burada "Abidik gubidik şeylerden telif yemeyeceğimi bilsem" kısmı devreye giriyor. Engin Deniz de çok fazla fotoğraf ve video kullanıyor.

Vardır bir yolu bence, sonuçta bu kadar insan bu işi telifsiz içerik paylaşarak yapıyor. Bir sıkıntı olsaydı şimdiye kadar bu adamların kanallarında olurdu. Bir de merak ettim metinlerinizi nasıl oluşturuyorsunuz? Yani yazarken şurada şöyle seslendir, şöyle yap vs diyor musunuz?

wmaraci
wmaraci

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)

Mavitekzen adlı üyeden alıntı

Ben aslında belgesel konsepti oluşturmak istiyorum. Bu konseptin alt dalları olmasını gerektiğini düşünüyorum, yani kafamda öyle planladım. İşte tarih, bilim, teknoloji gibi alt dallarda ayrı ayrı oynatma listesi oluşturmayı düşünüyorum. Tabi ne kadar işler, insanlar beğenir mi, orası muamma.

Hocam, düz metin oluşturuyorum ancak tabii farklı seslendirilmesi gereken yerleri değişik şekillerde gösteriyorum. Örneğin seslendirilecek alıntıları büyük harfle yazıyorum, şiirleri paragraf başı yaparak kullanıyorum. Bir videodan veya sesten alıntı kullanılacak yerleri üstüne ve altına çizgi çekerek gösteriyorum.

Mosoko Mosoko WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 157 / 85
  • Ticaret 0, (%0)
belgesel tarzı istiyorsan kaan ünsal alphan ı takıp et yt de adam harika belgeselleri harika

lukama lukama WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 274
  • Beğeniler 65 / 69
  • Ticaret 3, (%100)
Şu adamın üstüne tanımam ama son bir yıldır video atmıyor. Öldü diyorlar ne kadar doğruysa. https://www.youtube.com/channel/UCjs3Yj1cXXQ1CYvRlpjuY4w

• Üyelik 23.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 23 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam, düz metin oluşturuyorum ancak tabii farklı seslendirilmesi gereken yerleri değişik şekillerde gösteriyorum. Örneğin seslendirilecek alıntıları büyük harfle yazıyorum, şiirleri paragraf başı yaparak kullanıyorum. Bir videodan veya sesten alıntı kullanılacak yerleri üstüne ve altına çizgi çekerek gösteriyorum.

Anladım hocam, benim gibi yapıyorsunuz siz de. Aslında benim korkutan metin yazmak değil de uygun resimler ve videolar bulmak. Aslında hepimizi düşündüren bir konu bu.

Mosoko adlı üyeden alıntı

belgesel tarzı istiyorsan kaan ünsal alphan ı takıp et yt de adam harika belgeselleri harika

Hocam süresi çok uzun değil mi? Bence bu kadar uzun süreli içerikler üretilmemeli, yani ticaret açısından insanlar sıkılıp izlemeyi bırakabiliyorlar.

lukama adlı üyeden alıntı

Şu adamın üstüne tanımam ama son bir yıldır video atmıyor. Öldü diyorlar ne kadar doğruysa. https://www.youtube.com/channel/UCjs3Yj1cXXQ1CYvRlpjuY4w

Ulubatlı videosu güzelmiş, beğendim.

CoaX CoaX AmeleMaster Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CoaXSEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 1049
  • Beğeniler 216 / 667
  • Ticaret 8, (%88)
Ruhi çenet de ses mi var? mıy mıy dan başka bir şey değil.
Eminim buradaki çoğu kişi belgesel tadında farklı güzel ses tonlarına sahiptirler.

Arkadaşların dediği gibi aksesurlarınız iyiyse hiç kimsenin önünde bir engel yoktur.

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
Ruhi çenet olmak isterdim.
https://youtu.be/7_kTBgTr8g8

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al