OmrAlgs adlı üyeden alıntı

Laiklik düşmanı kermes derken kardeşim? Herkes seninle aynı düşünce yapısında olmak zorunda mı yani?


Laik düşünce yapısı nedir?

Laiklik veya laisizm, devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip. Fransızcadan Türkçeye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Kaynak Vikipedi


Allah'a onun Peygamberine, İndirdiği Kur'an'a iman etmiş bir insan olarak ben LAİK değilim. Bir Müslüman olarak beni Yaratan RABBİM'in koyduğu her türlü kural ile yaşamak zorundayım. Bana göre Laiklik, haşa Allah'a devletimin yönetiminde senin kuralların geçmez demektir. Sen karışamazsın demektir. Bu düşünce yapısını savunmak bana göre Allah'a savaş açmaktır. Müslüman bir insanın Mürted olmasına yetecek niteliktedir.

Allah indinde tek hak din vardır, o da İSLAM'dır.


Laiklik tam da söylediğin şeyler için gerekli hocam. Laiklik devletin tüm vatandaşlarına dini inanç gözetmeksizin eşit davranmasıdır. Laiklik toplumsal yapı, hukuk, eğitim, siyaset, kamu hizmetleri vb yerlerde dine göre değil, akıl ve mantığa göre davranmaktır.

Aynı zamanda laiklik herkesin din ve vicdan hürriyetidir. Laik bir ülkede kimse bir başkasının inancına/inançsızlığına karışamaz. Devlet herhangi bir inancı/dini kollayıp diğerlerine ikinci sınıf muamelesi yapamaz. Yani laiklik sana da istediğin gibi inanma ve ibadetlerini yerine getirme hürriyeti tanıyor.
Ancak sen kendi inancını okullarda tüm çocuklara öğretmeye kalkarsan, evrensel hukuk kuralları yerine kendi inancına göre hukuk getirirsen, kamu hizmeti veren kişiler dini bir aidiyet belirtecek şekilde giyinir, takı vb takarsa işte ona dur diyor laiklik. Din ve inanç kişiseldir, devletin, tüzel kişiliğin, arabanın, binanın, mahallenin, sokağın, caddenin, ülkenin, bilgisayarın dini inancı olmaz. İnanç kişiseldir. Tıpkı inançsızlık gibi.