lostyazilim
tr.link

Seo Sorunlarınızı Yazın! ÜCRETSİZ

132 Mesajlar 21.597 Okunma
lstbozum
tr.link

CoKoLuYoZ CoKoLuYoZ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Blogger
  • Mesajlar 236
  • Beğeniler 0 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
İmzamdaki blog hakkında bir çok kişi iletişime geçerek ''bu blog iş yapmaz'', ''bu blog adsense için iyi değil, teman adsense için işe yaramaz'' gibi şeyler söylüyorlar. Sizce bu tema ile kazanç sağlanabilir mi? SEO açısından işe yarar mı? Yoksa temamı değiştirmeli miyim?

wmaraci
reklam

retrospektif retrospektif WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 7, (%100)
Merhaba,

Zamanında tesadüfen okumuştum; Google içeriğin bütünlüğünü saptamak için bazı kelimeleri ilişkilendiriyordu. Haybeden bir örnekle;

Ekmek nasıl yapılır? başlığı ile bir makalede Google un, hamur, fırın gibi kelimeleri ilişkilendirip içeriğin yeteri kadar zengin olup olmadığını tespit etmeye çalışıyormuş.

Bunu okuduğumda oldukça mantıklı gelmişti. Eğer doğruysa oldukça önemli bir konu. Bunun üzerine bir şeyler söylenebilir mi?

Teşekkürler..

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Merhabalar Aydın Bey ; Size sormak istedigim soru adhood firmasından reklam aldım ve sidebar da yayınlıyorum fakat sidebarda reklam alanında kayma meydana geliyor bunu düzeltebilir miyim ? sitem açısından bir zarar verir mi ?

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

resat resat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Seo danışmanı
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%0)
Kurumsal olaral seo danışmanlıgı isteyenler ve kelime bazlı yükselme vs isteyenler ciddi arkadaşlar iletişime geçebilir benimle

wmaraci
wmaraci

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)

dokuzharf adlı üyeden alıntı

Seo gerçekten nedir ?
Wordpress sistem kullanıyorum.
Site hızlı açılsın diye minimal temalar kullanıyorum. Site çok çabuk yüklensin diye.
Konular açıyorum ve ben arama motorunda bu konuyu nasıl ararım diye düşünerek ona göre etiketler veriyorum.
Resimleri eklerken resim açıklamalarını ekliyorum.
Sosyal paylaşım sitelerinde konuları elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.
Pingleme olayını tam bilmiyorum, o yüzden buna hiç girmedim.
Backlink olayına girmekten korkuyorum, aşırıya kaçarım siteye ceza gelir diye.
Sitedeki reklamları abartmadan kullanıyorum, ziyaretçi siteye girer girmez "üüüfff reklam dolu" deyip kaçmasın diye, sitede durma zamanı çok olsun diye.
Günlük olaylara dair konular açıyorum. Konu içi etiketleme olayı yerine , benzer konular / kategorinin diğer konuları gibi eklentiler kullanıyorum.
Seo bu değil midir ?
Yukarıda bazı kodların yanlış kullanıldığına dair açıklamanız olmuş, illa öyle mi kullanmak lazım ? center'i bildiğimiz center gibi kullansak, div align kodunu katmazsak zararı olur mu ?

Özgün yazı ve kopyala yapıştır yazılar arasında ne fark var ? Yani ben sizin dediğiniz şeyleri yaptıktan sonra ( sosyal medya paylaşım, ping, backlink vb.. ) ha özgün yazmışım ha kopyala yapıştır.

Bir de özel bir soru ; seo'dan anlıyor olmak güzel bir şey de , insanların size seo konusunu konuştuktan sonraki bakışları nasıl ? misal ; "herkes seocu olmuş" sözünü okuyunca ne hissettiniz ? seo ile uğraşan biri nasıl olmalı ?

Ali abim adım adım yaptığını anlatarak güzelce Site içi seo mantığında yapılması gereken şeylerden bahsetmişsin. center komutu için zararı olmaz ama yeni teknoloji olarak bu komutun kullanılmasını istiyor ve bunları da algoritma güncellemelerinin arasına sıkıştırıyor.

Sosyal medyada nasıl paylaştığını bilmiyorum ali abi ama "Ücretsiz Seo Analizi ile ilgili konumuz açılmıştır. Sitenizin analizini merak ediyorsanız hemen iletişim bölümüne geçin" yazıp birde link çaksam altına MİS gibi organik seo :)

Herkes seocu olmuş diyince bana dedi sandım arkadaş biraz moralim bozulmuştu. Ama h1 h2 etiketi ekleyip 3 5 backlink ekleyip birde 100tane wiki çakınca kendini Google gibi hisseden ERGEN meraklı kardeşlerimiz var :) Onlar için söylediğini umuyorum yada yanlış yolda gidenlerin vesselam...

CoKoLuYoZ adlı üyeden alıntı

İmzamdaki blog hakkında bir çok kişi iletişime geçerek ''bu blog iş yapmaz'', ''bu blog adsense için iyi değil, teman adsense için işe yaramaz'' gibi şeyler söylüyorlar. Sizce bu tema ile kazanç sağlanabilir mi? SEO açısından işe yarar mı? Yoksa temamı değiştirmeli miyim?

Kazanç temada değil, kullanıcılara sunacağınız doğru bilgilerde saklıdır. Önce çizdiğiniz yolda ilerleyin. Özgün içerikler kullanın, doğru bilgi sunun belirli hit sağladığınız zaman zaten reklam için para da kazanırsınız adsense ile güç te. Temanız gayet güzel görünüyor, fakat blogger sistemi ile fazla ilgilenmediğimden derin yorum yapamayacağım. :)

retrospektif adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Zamanında tesadüfen okumuştum; Google içeriğin bütünlüğünü saptamak için bazı kelimeleri ilişkilendiriyordu. Haybeden bir örnekle;

Ekmek nasıl yapılır? başlığı ile bir makalede Google un, hamur, fırın gibi kelimeleri ilişkilendirip içeriğin yeteri kadar zengin olup olmadığını tespit etmeye çalışıyormuş.

Bunu okuduğumda oldukça mantıklı gelmişti. Eğer doğruysa oldukça önemli bir konu. Bunun üzerine bir şeyler söylenebilir mi?

Teşekkürler..

Seo ile ilgili yazı yazıp Arama motoru optimizasyonundan bahsetmemek elde değil ki :) Ekmek nasıl yapılır diye bir başlık attım orada çiçekten böcekten bahsedecek değilim :) Ekmek su tuz muhakkak geçecek, o oranları dengede tutabilmek önemlidir.
mavice

kişi bu mesajı beğendi.

CoKoLuYoZ CoKoLuYoZ Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Blogger
  • Mesajlar 236
  • Beğeniler 0 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Gerçekten bu işi para karşılığı yapanların işini bitireceksiniz hocam. :D Elinize, klavyenize sağlık. Yardımlarınız için teşekkürler. :) Bloguma konuk yazar olarak beklerim. :)

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam ben eskiden siteme Forum kurmuştum. 1 hafta felan öyle gitti. Daha sonrasında sildim ve Wordpress kurdum. Ancak Wordpress kurulu olunca Google'da eski foruma ait linkler oluştu. Halada rastlıyorum bunlara. Bir sorun olurmu SEO açısından?

Rock Rock WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Elektronik
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Seo hosting ile ilgili bir makale yazmıştım ama durum farklı. Domain adresiniz ve IP adresinizi, DNS adresinizi değiştirmedikten sürece bir şey olmayacaktır. Eğer yapabiliyorsanız aynı host üzerinden yükseltmenizi tavsiye ederim.

Hocam ilginçtir hosting şirketinde sadece 20 gb a kadar host var 100 er gb lık hostlarım var aynı hiti yakalayamıyorum ama ne yapıcam şaşırdım site tam optimize zaten çok trafik harcamıyor günlük 7 k falan hit hemen doluyor trafik ne yapsam bilemedim

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
bu sitedeki seo analizi ne kadar doğrudur ?

the World shall know Pain
Interface Designer / IT

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)

CoKoLuYoZ adlı üyeden alıntı

Gerçekten bu işi para karşılığı yapanların işini bitireceksiniz hocam. :D Elinize, klavyenize sağlık. Yardımlarınız için teşekkürler. :) Bloguma konuk yazar olarak beklerim. :)

Teşekkür ederim. Ben bu işe bilgi vermek için başladım ve zaten sitelerime Black Hat SEO yaparak benim ekmeğimi çoktan elimden aldılar (4000 üstünde wiki SİLDİM, 20 sitede hacklink buldum, yüzlerce siteden SEO adı altında yorum link sildirdim yinede bitmedi) o yüzden ben bir problem düşeceğini sanmıyorum. Hatta onların verdiği fiyatların %50 sine kadar kendi alanımda fiyat düşürerek piyasayı düşüreceğim.

WMAracı benim takıldığım, içerisinde GERÇEKTEN AİLE SICAKLIĞI hissettiğim bir WebMaster Forumu. Ben buradan ekmek yiyorum, bilgilerimi herkes görüyor, kimseden bilgi saklamıyorum. Bu şekilde de kazanmaya çalışıyorum, MADDİ olmasa da MANEVİ Olarak...

Bir kaç konuda konukluk yapabilirim :) Ama ilerleyen zamanlarda...

ECakmak adlı üyeden alıntı

Hocam ben eskiden siteme Forum kurmuştum. 1 hafta felan öyle gitti. Daha sonrasında sildim ve Wordpress kurdum. Ancak Wordpress kurulu olunca Google'da eski foruma ait linkler oluştu. Halada rastlıyorum bunlara. Bir sorun olurmu SEO açısından?

Bağlantıyı bulamıyorsa 404 sayfasına yöneliyorsa bir problem olacağını düşünmüyorum. Kırık linkleri anasayfaya yönlendirme metodu vardı tam aklımda değil açıkçası. Olmazsa .htaccess dosyanızdan onu düzenlersiniz.

Rock adlı üyeden alıntı

Hocam ilginçtir hosting şirketinde sadece 20 gb a kadar host var 100 er gb lık hostlarım var aynı hiti yakalayamıyorum ama ne yapıcam şaşırdım site tam optimize zaten çok trafik harcamıyor günlük 7 k falan hit hemen doluyor trafik ne yapsam bilemedim

Resimlerinizi vs çok hit alan bir site kullanıyorsa bandwidth limitiniz çabuk bitebilir. Benimde çok geldi başıma... Eğer siteniz WordPress ise aşağıdaki komutları htaccess dosyanıza ekleyin. Dışarıya verdiğiniz bütün resimler htaccess tarafından engellenecektir.

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?siteadresi.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|swf|png)$ - [NC,F,L]

Valkyrie adlı üyeden alıntı

bu sitedeki seo analizi ne kadar doğrudur ?

Ben kullanmıyorum açıkçası. Çünkü tam verimli kullanılmıyor. Aradığı ekler doğru ama verdiği sonuçlar pek önemsenecek bir şey değil. Yani 32 kıstastan en fazla baştan 4 tanesi işe yarar o kadar (bence)

Ek Olarak:

Bipixel adlı üyeden alıntı

Merhabalar Aydın Bey ; Size sormak istedigim soru adhood firmasından reklam aldım ve sidebar da yayınlıyorum fakat sidebarda reklam alanında kayma meydana geliyor bunu düzeltebilir miyim ? sitem açısından bir zarar verir mi ?

Site açısından bir zarar vermez. Farklı tarayıcılardan da kontrol etmeyi unutmayın :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al