dokuzharf adlı üyeden alıntı
Seo gerçekten nedir ?
Wordpress sistem kullanıyorum.
Site hızlı açılsın diye minimal temalar kullanıyorum. Site çok çabuk yüklensin diye.
Konular açıyorum ve ben arama motorunda bu konuyu nasıl ararım diye düşünerek ona göre etiketler veriyorum.
Resimleri eklerken resim açıklamalarını ekliyorum.
Sosyal paylaşım sitelerinde konuları elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.
Pingleme olayını tam bilmiyorum, o yüzden buna hiç girmedim.
Backlink olayına girmekten korkuyorum, aşırıya kaçarım siteye ceza gelir diye.
Sitedeki reklamları abartmadan kullanıyorum, ziyaretçi siteye girer girmez "üüüfff reklam dolu" deyip kaçmasın diye, sitede durma zamanı çok olsun diye.
Günlük olaylara dair konular açıyorum. Konu içi etiketleme olayı yerine , benzer konular / kategorinin diğer konuları gibi eklentiler kullanıyorum.
Seo bu değil midir ?
Yukarıda bazı kodların yanlış kullanıldığına dair açıklamanız olmuş, illa öyle mi kullanmak lazım ? center'i bildiğimiz center gibi kullansak, div align kodunu katmazsak zararı olur mu ?
Özgün yazı ve kopyala yapıştır yazılar arasında ne fark var ? Yani ben sizin dediğiniz şeyleri yaptıktan sonra ( sosyal medya paylaşım, ping, backlink vb.. ) ha özgün yazmışım ha kopyala yapıştır.
Bir de özel bir soru ; seo'dan anlıyor olmak güzel bir şey de , insanların size seo konusunu konuştuktan sonraki bakışları nasıl ? misal ; "herkes seocu olmuş" sözünü okuyunca ne hissettiniz ? seo ile uğraşan biri nasıl olmalı ?
Ali abim adım adım yaptığını anlatarak güzelce Site içi seo mantığında yapılması gereken şeylerden bahsetmişsin. center komutu için zararı olmaz ama yeni teknoloji olarak bu komutun kullanılmasını istiyor ve bunları da algoritma güncellemelerinin arasına sıkıştırıyor.
Sosyal medyada nasıl paylaştığını bilmiyorum ali abi ama "Ücretsiz Seo Analizi ile ilgili konumuz açılmıştır. Sitenizin analizini merak ediyorsanız hemen iletişim bölümüne geçin" yazıp birde link çaksam altına MİS gibi organik seo :)
Herkes seocu olmuş diyince bana dedi sandım arkadaş biraz moralim bozulmuştu. Ama h1 h2 etiketi ekleyip 3 5 backlink ekleyip birde 100tane wiki çakınca kendini Google gibi hisseden ERGEN meraklı kardeşlerimiz var :) Onlar için söylediğini umuyorum yada yanlış yolda gidenlerin vesselam...
CoKoLuYoZ adlı üyeden alıntı
İmzamdaki blog hakkında bir çok kişi iletişime geçerek ''
bu blog iş yapmaz'', ''
bu blog adsense için iyi değil, teman adsense için işe yaramaz'' gibi şeyler söylüyorlar. Sizce bu tema ile kazanç sağlanabilir mi? SEO açısından işe yarar mı? Yoksa temamı değiştirmeli miyim?
Kazanç temada değil, kullanıcılara sunacağınız doğru bilgilerde saklıdır. Önce çizdiğiniz yolda ilerleyin. Özgün içerikler kullanın, doğru bilgi sunun belirli hit sağladığınız zaman zaten reklam için para da kazanırsınız adsense ile güç te. Temanız gayet güzel görünüyor, fakat blogger sistemi ile fazla ilgilenmediğimden derin yorum yapamayacağım. :)
retrospektif adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Zamanında tesadüfen okumuştum; Google içeriğin bütünlüğünü saptamak için bazı kelimeleri ilişkilendiriyordu. Haybeden bir örnekle;
Ekmek nasıl yapılır? başlığı ile bir makalede Google
un, hamur, fırın gibi kelimeleri ilişkilendirip içeriğin yeteri kadar zengin olup olmadığını tespit etmeye çalışıyormuş.
Bunu okuduğumda oldukça mantıklı gelmişti. Eğer doğruysa oldukça önemli bir konu. Bunun üzerine bir şeyler söylenebilir mi?
Teşekkürler..
Seo ile ilgili yazı yazıp Arama motoru optimizasyonundan bahsetmemek elde değil ki :) Ekmek nasıl yapılır diye bir başlık attım orada çiçekten böcekten bahsedecek değilim :) Ekmek su tuz muhakkak geçecek, o oranları dengede tutabilmek önemlidir.