Browland adlı üyeden alıntı
2 yıl çalıştıysa 8 (edit)hafta ihbar tazminatı, 2 maaş bürüt tazminat, resmi tatillerde çalışma ücreti, v.b
2012 yılında mahkeme ile 1.5k net maaş alan kişi 1.5 yıllık çalışmasına 13k tazminat almıştı.
2 sene için bence de uygun bir tutar... Bu cebinizden çıkan para değil, çalışanın yasalar tarafından hak edilmiş kazancıdır.
Konuyu düzeltiyorum. Gece dalgınlıkla yanlış yazmışım. Bizim vereceğimiz tutar 30,000 ₺ ederinde. Fakat 50,000 ₺ kadar ücret talep edilmekte. Ücreti vermemek için çabalamıyoruz. Hesaplamalara göre ne çıkıyorsa onu vermeye çalışıyoruz. Lakin iki tarafında hesaplaması farklı..
İki tarafta kabul ediyorsa ne güzel :)
cthax adlı üyeden alıntı
hocam 3 defa tazminat almış biri olarak bile (hepsi fazlası ile lehime) rakamı fazla buldum aciliyeti yoksa bana rakamları ve tüm doneleri atın 1-2 güne size asıl alacağını +/- hesaplayayım
Gün içerisinde ileteceğim. Gece dalgınlığım ile yanlış yazmışım. Bizim vereceğimiz tutar 30,000 ₺ civarında. Talep edilen tutar 50,000 ₺ tutarında. Biraz daha yüksek olabilir.
engellibilgi adlı üyeden alıntı
2 yıl için 30 000 yüksek gibi ama neye göre hesaplanıyor
Günde 8 saat çalışma var fazlası için mesai ödediniz mi ?
Bayramlarda resmî tatillerde çalıştı ise mesai veriniz mi
Senelik izin hakkını tam mı aldı
İhbar tazminatı ödeyecek misiniz
Vs vs
Çalışanlara karşı hiçbir işi ertelemeyiz. Ödememek için bir çaba göstermeyiz. Yasalara göre hesaplaması nasıl yapılırsa bizde o şekilde iş yaparız. Detaylı bilgi göndereceğim.
Mikserci adlı üyeden alıntı
üstadım bende bir kaç kez tazminat aldığım için az çok bilirim.
30 bin lira çok 1 rakam.
Resmi tatillerde 2 bayram hariç çalıştıysa 13 bin lira senelik hakederi var o kadar.
siz ona deyin git mahkemeye ver, oda direk gidemicek ara bulucuya gidicek orada rakam daha düşük oluyor.
Red etme hakkı var her zaman ama mahkeme en az 2.5 sene sürüyor :)
yine alacağı 2.5 sene sonrasında 13+13+2.5 senelik faiz.
Bizde öyle düşündük. Mahkemeye gidilse dahi yine yasalara göre hesaplanan tutar üzerinden tazminat ödenir değil mi hocam? Yani ek bir ücret durumu olmaz.