DNS değişikliğinin tam olarak dünya geneline yansımamış olması bu hatanın sebepleri arasında olabilir. Bildiğiniz üzere NS adreslerini değiştirdiğiniz zaman bu değişikliğin yansıması 48 saati bile bulabiliyor. DNS'yi yeni mi değiştirmiştiniz ilk olarak sormanız gereken soru bu.
DNS checker ile NS adresinizin dünya genelinde değişip değişmediğini anlık takip edebilirsiniz:
https://dnschecker.org/#NS/İkinci husus ise aldığınız internet hizmeti ile alakalı olabilir. Sebebini çözemesem bile Türkiye'nin internet altyapısını kullananlarda bu tarz sıkıntılara sıkça rastlayabiliyorum. Kendim de dahil. Bazen bir siteye bağlanırken bağlantı kurulamıyor. Aslında internetimde hiçbir sorun, yavaşlık vs. olmamasına rağmen bazı sitelerden yanıt almakta zorlanıyor. Örneğin yanıt alana kadar 3-5 saniye bekletiyor. Yanıt almayı başardığında ise girdiğim site gayet hızlı ve sorunsuz bir hal alıyor.
Örneğin kendi kurduğum bir VPN sunucusuna bağlanırken ev internetinin altyapısı az önce bahsettiğim bağlantı hatasına sebep oluyor. Bağlanırken zorlanıyor. Bir siteye gireceğim zaman 5 saniye bekletiyor beni en son yanıt geldiği gibi site hemen açılıyor. Aynı sitede ikinci bir sayfaya girerken yani dolaşırken ise hiç sorun vermiyor. Wifi + VPN'de durum bu. 4,5G+VPN yaptığımda ise böyle bir sorun asla olmuyor.
Benim tavsiyem NS adreslerini Cloudflare'a yönlendirdikten sonra 1-2 gün bekleyin. Hatta çok ziyaretçi alıyorsa siteniz kesinti sorununu minimuma çekmek için şöyle bir şey yapabilirsiniz. NS adreslerini Cloudflare'a yönlendirin ve yönlendirdiğiniz gibi anında Cloudflare admin sayfasından siteyi pause konumuna getirin. Bunu yaparsanız sadece NS adresleriniz değişecek ve Cloudflare proxy hizmetini kullanmamış olacaksınız. Yani yine aynı sunucuya direk bağlanmış oluyorsunuz değişen bir şey olmuyor. 1-2 gün NS adreslerinin tamamının değiştiğinden emin olduktan sonra Cloudflare'ı pause modundan çıkarıp tekrar aktif etmeyi deneyin. Sorun olmayacağını düşünüyorum.
Son olarak bu tarz sorunlar yaşadığınızda aklınızda bulunsun; siz bilgisayarınızdan veya 3G'den bağlanamıyorsunuz fakat sorunun sadece sizde mi yoksa herkeste mi olduğunu çözebilmek için sitenizi GTMetrix, Pingdom gibi sitelerden test edin. Yapacağınız testte site sorunsuz görünüyorsa eğer sorun sizin bağlantınızdadır. Zaten siz de VPN ile test etmişsiniz ve bağlanıyormuş. Modemi resetlemek ve tarayıcı verilerini silmek de bu sorunu giderebilir belki.