joyned adlı üyeden alıntı
Dindeki hükümler doğru hükümlerdir faydası var zararı yok kalbinizi kırmak istemeden konuşmak istiyorum biraz araştırırsanız neden günah olduğunu anlarsınız hocam eğer söylediğim aksine bir şey bulursanız cevap yazın lütfen.
Bakın benim niyetim de asla kalp kırmak değil ancak bazı konularda körü körüne hareket etmek doğru değildir.
Ben bu yaşıma kadar çok araştırdım. Çünkü kendime göre inançlı biriyim ve yanlış yapmak istemem hiç bir konuda. Kuran okudum ve bir çok tefsirlerini de araştırdım.
Bu konuda bahsi geçen konu daha önce de izah etmeye çalıştığım gibi rahmet melekleri ile alakalıdır. Rahmet meleklerini araştırın, o zaman ne denilmek istediğini de anlarsınız diye umuyorum. Nihayetinde hiç bir yerde ''köpek beslenilmez'' denilmiyor.
Bir sıhhi tesisatçı çağırdık eve bir kaç yıl önce bahçede mevcut olan tesisat için. Bahçede köpeklerimiz var. Adam direkt: abi şu köpekleri bağla ben abdestliyim namazım bozulur. Ben de aynen dışarı çık kardeşim, kalp kırmayalım şimdi dedim.
Sanki biz abdestli değiliz :) Lafa bak yahu. İşte zaten ne çekiyorsak bu zihniyetlerden dolayı çekiyoruz. Önüne gelen fetva verir vs.
Nasıl bir mantıktır bu? Ben Allah 'ın kitabını bilir onu okurum bu kadar basit. İnançlı biri de bunu yapmalıdır.
İşte sırf bu yüzden dini konulara girmemeye çalışıyorum ama kusura bakmayın da kesin bir hüküm verircesine ''günah'' dediğiniz zaman siz de farkında olmadan yanlış yönlendirdiğiniz için günaha giriyorsunuz maalesef.
Hadisler de yazıyor diye söylüyorsanız; hadislerin güvenilir olanı var bir de uydurulmuş olanları var maalesef.
Neyse, uzatmayalım bu konuyu rica ederim.
Bir kusur işlediysem de affola.
Hayırlı akşamlar.