lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.448 Okunma
lstbozum
tr.link

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
Ciddi ciddi sordunmu bu soruyu
GunduzT

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Cevap verirseniz mutlu olurum.

Chete Chete WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 24 / 47
  • Ticaret 0, (%0)
Sen beni hiç dinlemiyorsun ki. Açıp okuman gerekir. Aç oku bakalım böyle Mezhep gibi, Melek girmez gibi önemli konuların Kutsal kitabımızda yazması gerekir. Yazıyor mu yazmıyor mu aç oku. Ahmet hocandan, mehmet sarıklından değil. Aç oku. Yaradan Rabbinin adıyla, AÇ OKU.
yilmaz70 darknov4 awoken

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Okuyorum ama anlamıyorum arapça tefsiri lazım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 24 / 47
  • Ticaret 0, (%0)
Aksi taktirde. Geçen bi köpekle oturdum bana ben sahibimi ilah olarak görüyorum gibi şeyler söyledi. Ya da bizim bi abi muhabbet etmiş köpeklerle sahibini ilah sanıyorlarmış gibi cahilce yorumlar yaparsınız. Ya da benim dediğim gibi açıp oku kendin öğren, kendin öğren ki peygamberim diyene, Mesihim diyene inanma. İslamiyet cehalet dini değil. İslamiyet ondan duydum dini değil. Saygılar sevgiler. Kafanıza göre fetva vermeyin.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

joyned adlı üyeden alıntı

Köpekler verdiğiniz nimetleri Allahtan değil sizden bilir (tövbe haşa) oysaki Allah rızkını vermezse yada nimeti yaratmazsa köpek onu yiyemez sizde veremezsiniz işte bu yüzden beslemek günahtır.

Hangi çağda yaşıyorsunuz?

Tabii ki hayvanlar nimetlerin kimden geldiğini bilirler.

Ama insanlar da vesile edilirler.

Ne demek günah yahu? Nerede yazıyor bu beslemek günahtır diye?

Arapça bilmiyorsan öğren öyle bilgi ver mübarek.

Allah Kuran-ı Kerim 'in değiştirilemeyeceğine garanti vermemiş mi? Vermiş. O zaman güvenilir kişilere ait tefsirlerden Kuran 'ı okuyabilirsiniz bu kadar basit. İlla her okuduğunuza inanmıyorsanız; Arapça bilen insanlara danışırsınız mantık dahilinde.

Bu çağda nasıl bir düşünce zihniyetidir şaşırdım gerçekten. Ne demek beslemek günahtır yahu? Pes..
Chete

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 24 / 47
  • Ticaret 0, (%0)
yilmaz70 Duygularıma tercuman oldun mübarek. Okumadım bilmiyorum ama duyduğuma göre öyle, şeklinde din yaşanıyor memlekette :)
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)

Chete adlı üyeden alıntı

Aksi taktirde. Geçen bi köpekle oturdum bana ben sahibimi ilah olarak görüyorum gibi şeyler söyledi. Ya da bizim bi abi muhabbet etmiş köpeklerle sahibini ilah sanıyorlarmış gibi cahilce yorumlar yaparsınız. Ya da benim dediğim gibi açıp oku kendin öğren, kendin öğren ki peygamberim diyene, Mesihim diyene inanma. İslamiyet cehalet dini değil. İslamiyet ondan duydum dini değil. Saygılar sevgiler. Kafanıza göre fetva vermeyin. Hırsızlığa günah işleme özgürlüğü diyenler gibi.

Çok cahil görüyorsunuz beni sanırım... hiç bir insanın peşinden gitmiyorum ben, ben Allaha Kurana ve peygamberlere inanıyorum bilgili olan hocalara soruyorum.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Hangi çağda yaşıyorsunuz?

Tabii ki hayvanlar nimetlerin kimden geldiğini bilirler.

Ama insanlar da vesile edilirler.

Ne demek günah yahu? Nerede yazıyor bu beslemek günahtır diye?

Arapça bilmiyorsan öğren öyle bilgi ver mübarek.

Allah Kuran-ı Kerim 'in değiştirilemeyeceğine garanti vermemiş mi? Vermiş. O zaman güvenilir kişilere ait tefsirlerden Kuran 'ı okuyabilirsiniz bu kadar basit. İlla her okuduğunuza inanmıyorsanız; Arapça bilen insanlara danışırsınız mantık dahilinde.

Bu çağda nasıl bir düşünce zihniyetidir şaşırdım gerçekten. Ne demek beslemek günahtır yahu? Pes..

Dindeki hükümler doğru hükümlerdir faydası var zararı yok kalbinizi kırmak istemeden konuşmak istiyorum biraz araştırırsanız neden günah olduğunu anlarsınız hocam eğer söylediğim aksine bir şey bulursanız cevap yazın lütfen.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

joyned adlı üyeden alıntı

Dindeki hükümler doğru hükümlerdir faydası var zararı yok kalbinizi kırmak istemeden konuşmak istiyorum biraz araştırırsanız neden günah olduğunu anlarsınız hocam eğer söylediğim aksine bir şey bulursanız cevap yazın lütfen.

Bakın benim niyetim de asla kalp kırmak değil ancak bazı konularda körü körüne hareket etmek doğru değildir.

Ben bu yaşıma kadar çok araştırdım. Çünkü kendime göre inançlı biriyim ve yanlış yapmak istemem hiç bir konuda. Kuran okudum ve bir çok tefsirlerini de araştırdım.

Bu konuda bahsi geçen konu daha önce de izah etmeye çalıştığım gibi rahmet melekleri ile alakalıdır. Rahmet meleklerini araştırın, o zaman ne denilmek istediğini de anlarsınız diye umuyorum. Nihayetinde hiç bir yerde ''köpek beslenilmez'' denilmiyor.

Bir sıhhi tesisatçı çağırdık eve bir kaç yıl önce bahçede mevcut olan tesisat için. Bahçede köpeklerimiz var. Adam direkt: abi şu köpekleri bağla ben abdestliyim namazım bozulur. Ben de aynen dışarı çık kardeşim, kalp kırmayalım şimdi dedim.
Sanki biz abdestli değiliz :) Lafa bak yahu. İşte zaten ne çekiyorsak bu zihniyetlerden dolayı çekiyoruz. Önüne gelen fetva verir vs.

Nasıl bir mantıktır bu? Ben Allah 'ın kitabını bilir onu okurum bu kadar basit. İnançlı biri de bunu yapmalıdır.

İşte sırf bu yüzden dini konulara girmemeye çalışıyorum ama kusura bakmayın da kesin bir hüküm verircesine ''günah'' dediğiniz zaman siz de farkında olmadan yanlış yönlendirdiğiniz için günaha giriyorsunuz maalesef.

Hadisler de yazıyor diye söylüyorsanız; hadislerin güvenilir olanı var bir de uydurulmuş olanları var maalesef.

Neyse, uzatmayalım bu konuyu rica ederim.

Bir kusur işlediysem de affola.

Hayırlı akşamlar.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al