lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.427 Okunma
lstbozum
tr.link

HyungSuk HyungSuk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 0, (%0)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Köpek girsin melek girmese de olur. Köpek var diye girmeyen meleğin evimde yeri yok zaten. Böyle saçma sapan dogmalara inanlar beni bitiriyor. Evim masum her canlıya açıktır. Kedi köpek dahil hepsi.

Backlinkcigeldi :) Köpek hastalık barındırdığı için, Salyası için, ve kendini temizleyemediği için köpeğin bastığı ve salyasının süründüğü elbise veya halı gibi şeylerde namaz kılınmaz. Hemen kıyafet değiştirilir ve seccade serilir öyle namaz kılınır. Bu çok net bir konudur. Fakat sıkıntı şurada. Melekler Allah'ın memurlarıdır. Ve sadece O'nun emrini yerine getirirler. Yani hiçbir melek senin evine keyfiyeten girmemezlik yapmıyor :). Böyle saçma sapan dogmalar demişsin fakat bu konu üzerinde sağlam kaynaklardan hadisler var. Yani eğer müslümansan, şekilcilikten çıkıp biraz araştırma yapabilirsin. Fakat bu konular ile başlama. Öncelikle kendi kafanda Allah'ın varlığını bir ateisti susturabilecek kadar ispatlayabiliyor musun ona bak derim. Yoksa Allah sevgisi olmayanın böyle konulara yaklaşımının seninki gibi olması çok normal. Birini sevebilmek için de onu tanımak gerek, değil mi?
Arwenn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

HyungSuk adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi :) Köpek hastalık barındırdığı için, Salyası için, ve kendini temizleyemediği için köpeğin bastığı ve salyasının süründüğü elbise veya halı gibi şeylerde namaz kılınmaz. Hemen kıyafet değiştirilir ve seccade serilir öyle namaz kılınır. Bu çok net bir konudur. Fakat sıkıntı şurada. Melekler Allah'ın memurlarıdır. Ve sadece O'nun emrini yerine getirirler. Yani hiçbir melek senin evine keyfiyeten girmemezlik yapmıyor :). Böyle saçma sapan dogmalar demişsin fakat bu konu üzerinde sağlam kaynaklardan hadisler var. Yani eğer müslümansan, şekilcilikten çıkıp biraz araştırma yapabilirsin. Fakat bu konular ile başlama. Öncelikle kendi kafanda Allah'ın varlığını bir ateisti susturabilecek kadar ispatlayabiliyor musun ona bak derim. Yoksa Allah sevgisi olmayanın böyle konulara yaklaşımının seninki gibi olması çok normal. Birini sevebilmek için de onu tanımak gerek, değil mi?

Tanrı ve dinlere karşı zerre kadar sevgim yok lakin aşırı derece de hayvanseverim haliyle olayı kendi açımdan yorumluyorum. Sen de kendi açından yorumlayabilirsin beni alıntılayıp uzun uzun yazmana gerek yok. Son olarak köpeklerin ağızından allahı peygamberi düşürmeyip namaz kılan birçok insandan daha temiz oldugunun garantisini verebilirim :)

VoltajKA VoltajKA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Grafik Tasarım,Blog Yazarlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** G**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 109 / 185
  • Ticaret 0, (%0)
Madem konu hortlamış bir cevapta ben yazayım.
Köpeklerde bir şey hep dikkatimi çekmiştir.
Özellikle ezan okunurken sağa sola hareketlenme, uluma..vb hareketler yapıyorlar.
Bu özellikle yatsı ezanlarında daha çok oluyor.
Sizler de bu duruma şahit olmuşsunuzdur mutlaka.
Bu tür tepkiler aslında konunun doğruluk payının olduğunu gösteriyor.

ofurkanak ofurkanak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 142
  • Beğeniler 141 / 59
  • Ticaret 7, (%100)
Müslüman olmayan ve müslümanlıkla zerre ilgisi bulunmayanlar şu konuya yorum yapmasın mümkünse.
yilmaz70 bQnyy

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Lions Lions WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
Köpeklerin kendisi melektir zaten. Siz hayatınızda hiç o kadar sevecen, saf, kin tutmayan, bencillik yapmayan, sizi sokakta da kalsanız sarayda da kalsanız seven ve sadık başka bir canlı gördünüz mü? Ayrıca meleklerin ruhani (nur) varlık olması ve köpeklerin somut varlıklar olmasını göz önünde bulundurursak köpek giren eve melek girmemesi kadar absürt bir şey olamaz. Bazı arkadaşlar köpeklerde hastalık olur, kendisini temizleyemez demiş iyi de eve alınan köpeği zaten sahibi besleyip, temizler ve sağlıklı tutar. Siz ''insan'' olan bir bebeği de sokağa bıraksanız o da hastalık kapar ve kendisini temizleyemez.
yjb

kişi bu mesajı beğendi.

ozgur9111 ozgur9111 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
köpekten kist hidatik hastaligi bulasiyor ve sonu ameliyatlara kadar gidiyor arastirin kopekle filan ugrasanlarda bu parazit olabilir

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1780
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)
ben inanmıyorum bu tarz sözlere açıkçası Kur'an da geçiyor mu? Kedi köpek dışarda fazlasıyla var. o zaman hiç bir yerde melek gezmiyor? evde olsa ne olacak asıl beslemezsek günah bence. bize emanetler hepsi. sadece dışarıdan alınan hayvan pis olacağı için sıkıntı. onunda temizliği yapılabilir uğraşabilecek insan için dert değil.

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1780
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)

VoltajKA adlı üyeden alıntı

Madem konu hortlamış bir cevapta ben yazayım.
Köpeklerde bir şey hep dikkatimi çekmiştir.
Özellikle ezan okunurken sağa sola hareketlenme, uluma..vb hareketler yapıyorlar.
Bu özellikle yatsı ezanlarında daha çok oluyor.
Sizler de bu duruma şahit olmuşsunuzdur mutlaka.
Bu tür tepkiler aslında konunun doğruluk payının olduğunu gösteriyor.

köyde kaç sene besledim fakat bu tarz bir şey görmedim. korkudan yapıyor olabilirler?

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
Bu konuyu nasıl oldu da hortlattınız ya :D
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

ozgur9111 adlı üyeden alıntı

köpekten kist hidatik hastaligi bulasiyor ve sonu ameliyatlara kadar gidiyor arastirin kopekle filan ugrasanlarda bu parazit olabilir

İşte bilinçsizce yapılan bir yorum daha maalesef. Araştırdınız mı ki böyle yorum yapıyorsunuz? Bir de araştırın diyorsunuz. Sonra vatandaşın biri girecek bir haber gazetesinde saçma sapan yalan bir haber okuyacak, vayy doğruymuş yahu diyecek. Hiç olmadı gidin bir veterinere sorun yahu. Olmadı, herhangi bir doktora sorun.

Köpekler ve kedilerde iç - dış parazit ilaçları yapılır. Dolayısı ile herhangi bir parazit bulaşma durumu yaşanmaz.

Bu arada; hayvanlardan insanlara hastalık bulaşmaz.

Bir tane daha ekleme yapayım; hayvanlardaki pireler insanlara geçmez mesela. Çünkü pire hayvandaki sıcaklığı daha iyi algıladığı için insana gelmez. Hani pireleri bahane eden insanlar için söylüyorum bunu :)

Azıcık araştırın öyle yorum yapın rica ediyorum. Sonra okuyan birinin aklında gereksiz yere yanlış bilgi algısı oluşur. Verdiğimiz her bilgiden sorumluyuz, bunu unutmamak gerek.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al