Selamun aleyküm, fazla uzatmak istemiyorum. Wordpress için performanslı, kaliteli kodlanmış, işlevsel bir çekirdek tema arıyorum.
Üzerine CSS yazılıp kullanılacak onun için kesinlikle görünüşü, tasarımı güzel diye tema önermeyin lütfen. Genelde tema önerisi sorulduğu zaman bizim insanların dikkat ettiği tek şey görüntüsü oluyor. CSS ile tasarım çizilebilir.
Underscrores gibi starter temalar var ama onlar da işlevsellik yönünden düşük seviyede. Profesyonel yazılımcılara hitap ettiği icin.
Kaliteli çekirdek tema istemem sebebim, PHP bilgim nerdeyse yok. Mesleğim de yazılım değil yani profesyonel olmak için vakit ayıramam. Çekirdek temanın güvenliğini, performansını ve islevselliklerini kullanıcam üzerine CSS ile elimden geldiğince tasarım çizmeye çalışırım.
Ama güvenlik ve performans çok önemli. Premium temalar kullanılmayan binlerce kişiselleştirme ayarından dolayı çöplüğe dönmüş durumda.
İnşallah anlatabilmisimdir. Oceanwp, Astra temaları güzel gibi. Tabi ücretsiz sürümde bir çok özelliği kısmışlar.
Bir blog, viral, haber tarzı tema düşünüyorum. Zaten kategori ne olursa olsun herkes bu tip temaları kullanıyor.
Bazı ücretsiz temaların ücretli sürümlerinde (benim için aşırı gereksiz özellikler var) mesela woomerce kullanmicam, mega menü kullanmicam vb. Bunlara zaten gerek yok. Sadece gerekli olan şeyler önemli benim için.
Hatta ben admin panelindeki ozellestirmeleri bile çok gereksiz buluyorum. Sadece bir kez özelleştirme yapıyoruz sonra bir daha dokunmuyoruz. Ama admin panel özelleştirme ayarları, veritabanı vb sürekli kaynak tüketiyor. Bu konuda yapılan yabancı testler var.
Yani temel seviyede bir cekirdek kod arıyorum. Tabiki o kadar da boş olmasın underscores gibi. İşlevsellikler önemli, benzer konular mesela... Her bir özellik icin ayrı ayrı eklenti kurmak akıllıca olmaz. En azından gerekli şeyler temada bulunmali.
Öneri bekliyorum