-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhabalar her işe giriş yaptığımızda otomatik para kesilir bildiğiniz kadarıyla bende ilk aylıkta BES imi iptal ettirdim fakat , her ay maaşımdan BES e para kesiliyor. Bankayı aradım ve sözleşmemim olmadığını söylediler ama kendi çalıştığım şirketten otomatik olarak para kesildiğini söylüyorlar ve kaç aydır param kesiliyor başına böyle olay gelen oldumu ? sonunda arayıp ana avrat küfür edecek duruma geldim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Peki bes hesabınıza girdiğinizde online sistemde ödenen primler görünüyor mu? Ben de son seferde halkbanktan yapmışlar bes, iptal ettim 2-3 ay sonra fakat biriken besleri yatırmak için dilekçe yazıp kendilerine fax veya kargo ile göndermem lazımmış. Yani işi yokuşa sürmek için yaptıklarına bakar mısınız.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
BES kesintisi çalıştığınız firma tarafından maaşınızdan kesilip, ilgili sigorta şirketine gönderilir. Muhatabınız banka değil, sigorta firması ve çalıştığınız firma.
Sigorta firması "sözleşmeniz yok, kesinti yapılmamış" şeklinde bilgi veriyorsa; çalıştığınız firma ilgili ödemeyi maaşınızdan kesmesine rağmen sigorta şirketine gönderiminde bir hata yapmış olabilir. Dolayısıyla çalıştığınız yerin muhasebe/insan kaynakları birimiyle çözmeniz gerek. Birçok defa benzeri durumla karşılaştım. Her zaman hata muhasebe veya insan kaynakları birimindeydi.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!
nuti
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bes'i iptal ettiğinizde iş yerine bildirdiniz mi. İş yeri iptal için mali müşavire iletmesi gerekiyor. Besleri işveren aylık olarak sigorta şirketine yatırır. İptal olanları listeden çıkarır. Bes iptal ettikden sonra ki aylardaki bordrolarda bes kesintisi gözüküyor mu.
Storyman
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, öncelikle şirketinizin hangi BES firmasıyla çalıştığını teyit edin. Daha sonra ilgili Bes firmasına e-posta üzerinden yazılı başvurup bilgi isteyin. Mümkün oldukça bu gibi şeylerde telefon diyaloğundan kaçının. Gelen cevaba göre ücret bordronuzdaki bes kesintisini sarı fosforlu kalem ile işaretleyip insan kaynaklarına / muhasebe birimine ciddi ciddi konuyu sorun, gerekirse e-posta ile yetkilileri de CC yaparak sorun. Bu işin yüklü bir cezası var işverene, umarım yanlışlık vardır veya bir an önce hatayı düzeltir, telafi ederler. (Küfür etmeyin, hiç gerek yok, alo170'i arayın. Ayrıca sizin için haklı fesih sebebidir de bu konu)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
cevabınız için teşekkür ederim, vakıf emeklilikti çalıştığım şirketten genel müdürlükten halledicez diye telefon geldi halen bekliyorum. şirketteki herkes torpilli herhalde bi işi beceremiyorlar. ya sabır diyerek bekliyorum alo 170 i aradım biz ilgilenmiyoruz diye söylediler iki elim bağlı kaldım ortada.