lostyazilim
tr.link

Tema PHP sürümü sorunu

6 Mesajlar 1.365 Okunma
lstbozum
tr.link

EnesAli EnesAli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)
Birkaç yıl önce bir eğitim sitesi kurdum ve nettemadan tema satın aldım tema son sürüm php ile stabil çalışmıyor ancak şuan nettema kurucusu arkadaşa ulaşamıyorum.

bu konuda bir yardımı dokunabilecek, ücretli de olsa temayı stabil hale getirebilecek veya alternatif bir tema sunabilecek kimse var mı? sırf bu yüzden 6 yıllık siteyi kapatacak seviyeye geldim ve içerik eklemek içimden gelmiyor.

site adresi: netaof.com

wmaraci
reklam

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
cPanel üzerinden php sürümünü düşünürün hocam.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

Storyman Storyman Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2020
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 129 / 105
  • Ticaret 1, (%100)
EnesAli yanlış anlamadıysam site normal çalışıyor, sadece siz PHP sürüm yükseltmek istiyorsunuz ve o zaman hata veriyor, değil mi?
Kod yapısını komple elden geçirmektense, eğer ciddi güvenlik açığı tespitiniz, siber saldırınız vs yoksa mevcut sürümle devam etmenizi öneririm. Kaldı ki Php'nin en stabil ve hatasız sürümü 5.6'dır. (Kişisel görüşüm)
EnesAli

kişi bu mesajı beğendi.

EnesAli EnesAli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 31 / 33
  • Ticaret 2, (%100)

Storyman adlı üyeden alıntı

EnesAli yanlış anlamadıysam site normal çalışıyor, sadece siz PHP sürüm yükseltmek istiyorsunuz ve o zaman hata veriyor, değil mi?
Kod yapısını komple elden geçirmektense, eğer ciddi güvenlik açığı tespitiniz, siber saldırınız vs yoksa mevcut sürümle devam etmenizi öneririm. Kaldı ki Php'nin en stabil ve hatasız sürümü 5.6'dır. (Kişisel görüşüm)

yanıt için teşekkürler evet php sürümünü yükseltince tema ve bağlı çalışan test eklentisini kapatmadan site açılmıyor. php sürümü çok umurumda değil ancak wordpress çok stabil çalışmıyor; site kasılıyor ve epey yoruyor. panelden sürekli php uyum sorunu uyarısı alıyorum bununla birlikte istediğim bazı eklentileri dahi kuramıyorum.

temayı gözden çıkardım ancak nettest isimli eklenti epey emek verdiğimiz, yüzlerce soruyu tek tek elle eklediğimiz bir eklenti ve ona benzeyen tek bir quiz eklentisi dahi yok.

wmaraci
wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

Storyman adlı üyeden alıntı

https://www.php.net/eol.php

Php 5.6 sürümünde ciddi güvenlik açıkları mevcuttur. Yukarıdaki linki 5.6 sürümünün artık desteklenmediğine dair kaynak olarak bırakıyorum.

Hatta Php 7.0 sürümü bile ciddi risklidir günümüzde.

Storyman Storyman Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2020
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Reklam Ajansı ve Web Geliştirm
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 129 / 105
  • Ticaret 1, (%100)
Link bırakmanız önemli değil, güncellik her zaman iyidir o ayrı konu. Ama bir çok büyük platform tedbirlerini alarak hala 5.6 terketmedi, onu da biliyoruz. Yenilerde çok sorun yaşandığından. (İnternette hiç bir zaman %100 güvenlik yoktur zaten, hatırlatırım....)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al