Neat
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Site ve Bina Yönetimi
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar,
Yaptığım iş için başka bir şehirde şube kuruyorum. Domain ismim değişti. Fakat google aramalarda gözükmesi için websitemi tamamen o domain üzerindeki hostinge taşıyacağım.
Olduğu gibi taşımak için ne yapmam gerekiyor?
Kullandığım tema ücretli bir tema, tekrardan bu temayı kullanmam için lisans almama gerek var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Emi Ajans / Founder
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
1- Veritabanınızın yedeğini alın
2- Sitenin kök Dizinini ya da komple FTP Yedeğini indirin (Komple indirirseniz yine içinden public_html ya da httpdocs klasörünü çıkarmanız gerekecek.)
3- Burada public_httml ya da httpdocs dosyasının içinde wp-config.php dosyasının içindeki host bilgilerinizi yeni veritabanı bilgilerinize göre düzenleyin ve kaydedin.
3 A- Yeni domaine yükleyin bu klasörlerdeki dosyaları (public_html ya da httpdocs dosyalarının içindekileri aynı dizine yüklemelisiniz)
4- Veritabanıza ait PhpMyAdmin'e bağlanın, sql dosyasını yükleyin.
5- Burada wp-options tablosunda web site url kısmını yeni domain ile değiştirin.
Not 1: Ben wordpresse göre taşıma yolunu söyledim. Özel yazılım kullanıyorsanız aynı işlemleri config.php dosyası ile ya da db.php dosyaları ile de yapabilirisniz. Bunlar sistemi yazanlara göre değişebilir.
Not 2: Temalar genelde domain adına lisanslanır. Temayı satın aldığınız yer ile iletişime geçerek rica ederseniz belki yeni domaine lisans verebilirler.
Kolaylıklar Diliyorum :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Allah hepimize rahmet eylesin!
Neat
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Site ve Bina Yönetimi
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yardımınız için teşekkürler öncelikle,
Fakat şu anda host ve domaini aldığım yer kurulumu yapmaktadır. (ihs hosting)
Wordpress hazır olarak kurulu gelecektir, anlattığınız işlemleri gerçekleştirirken bu benim için bir problem teşkil eder mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Emi Ajans / Founder
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam, onların yaptığı işlem sadece wordpress kurulumu ise size normal wordpress kurulu bir web sitesi verirler. Bu da taşımak istediğiniz siteyle ilgisi olmayan bir şeydir. Ama, taşıma işlemi yapacaklarsa sizin kurulum ya da taşıma için hiçbir işlem yapmanıza gerek yok. Onlar profesyonel olarak taşıma işlemini gerçekleştirip sitenizi teslim ederler. Burada sizin yapmanız gereken şey, temayı satın aldığınız yer ile iletişime geçip yeni domaine lisans talep etmeniz olacaktır sadece.
Neat adlı üyeden alıntı
Yardımınız için teşekkürler öncelikle,
Fakat şu anda host ve domaini aldığım yer kurulumu yapmaktadır. (ihs hosting)
Wordpress hazır olarak kurulu gelecektir, anlattığınız işlemleri gerçekleştirirken bu benim için bir problem teşkil eder mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Emi Ajans / Founder
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hayır hocam, veritabanını direkt aktarmalısınız. sql dosyasını yani. Düzenlemeniz gereken dosya, public_html içindeki wp-config.php dosyası. sql dosyasını aktardıktan sonra, üstte yapı yazan yere tıklayın onun altında wp-options tablosunu gösreceksiniz onun içinde zaten eski web sitenizin url'sini filan görürsünüz. Oradaki url'yi yeni sitenizin url'si ile değiştirin. İşlem tamamdır :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Neat
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Site ve Bina Yönetimi
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Teşekkürler hocam, aktardığın bilgiler dahilinde bir çok işlemi gerçekleştirdim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Emi Ajans / Founder
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Rica ederim hocam.. Taşıma sonrası bazı hatalar alabilirsiniz. Öyle bişey olursa hosting firmanızla iletişime geçin, çözmezlerse buraya yazın tekrar yardımcı olmaya çalışalım :)
Hayırlı geceler iyi forumlar...