lostyazilim

WP'de bu eklentilerin hangileri kurulmalı?

11 Mesajlar 2.649 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar bir çok blog sitesinde wordpress kategorisi var ve herkes kendince eklenti açıklamaları yaparak tavsiyelerde bulunuyor peki aşağıdaki eklentilerden hangileri siteye kesinle kurulmalı? Hangileri birbiri ile aynı işi görüyor? Ayrıca cache eklentilerinden W3 Total Cache mi yoksa WP Super Cache mi tavsiye edersiniz.

Arkadaşlar sitem içerik ve görsel olarak çok şişmekte bu yüzden yükü hafifletmek adınına eklentilere ihtiyacım var ... Sitemi kasmayacak veritabanını doldurmayacak eklentiler arıyorum....

- GZIP Output
- GZippy
- Scripts Gzip
- Use Google Libraries
- WP Smush.it

Not: Bu sayfadan benim gibiler yararlanacağı için lütfen açıklamalarınıza ayrıntılar ekleyin...

https://populertarim.com
wmaraci
reklam

canatasever canatasever Can ATASEVER Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)
- GZIP Output
- GZippy
- Scripts Gzip

Bu 3 eklenti de son 2 senedir güncellenmemişler ve Wordpress'in 3.0'dan sonra çıkardığı 3.x versiyonlarıyla, yani ara kararlı sürümlerle uyumlu görünmüyorlar. O yüzden bu 3ünü kullanmanı tavsiye etmem.

Use Google Libraries hakkında bir bilgim yok, ama WP Smush It eklentisi görsellerde optimizasyon ve sıkıştırma yaparak SEO'ya, sayfanın yüklenme hızına ve sayfa boyutuna katkı sağlıyor. Diğer eklentilerle çakışma gibi bir durum olmadığı sürece kullanılabilir.

Cache eklentilerinin en iyisi W3 Total Cache, ama ayar sayfası oldukça karışık. Temel ayarlar bir çok site için yeterli olsa da çoğu zaman ek ayarlara da ihtiyaç duyulabiliyor. Bir de W3TC kullandığım dönemde web sitemde ciddi bir sorun yaşamış ve siteme 1 gün boyunca erişememiştim, sebebi de W3TC'nin (ben aksi şekilde ayar yapmama rağmen) wp-login.php sayfasını da önbelleğe alması ve giriş yapmak istediğimde formu işletmek yerine önüme tekrar tekrar giriş sayfasını çıkarmasıydı. Diğer bir deyişle session açılmasını engellediği için giriş yapamıyordum. En iyi ihtimalle beyaz boş sayfa çıkıyordu.

WPSuper Cache de kullandım ama ondan da memnun kalmadım, karmaşık bir yapısı var ve sorunlu bir eklenti. Şu an Quick Cache eklentisini kullanıyorum, gzip sıkıştırmayı da .htaccess dosyasına bir kod ekleyerek hallettim. Bu iki değişiklik sonrası siteden gayet memnunum.

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)
Bu 5 eklentiden sadece birini kullandım. O da GZippy eklentisi.

Eklenti faydalı ama şöyle bir sıkıntısı var. Bu eklentiyi kullandığınızda wordpress veya eklenti güncellemede sorun oluşturuyor.

Eğer bu eklentiyi kullanacaksan sana önerim; eklenti veya wordpress güncellemesi yaparken önce eklentiyi pasif hale getirip sonra da güncelleme yapmalısın. Güncelleme bitince de tekrar aktif edersin.

.

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

candanblog adlı üyeden alıntı

WPSuper Cache de kullandım ama ondan da memnun kalmadım, karmaşık bir yapısı var ve sorunlu bir eklenti. Şu an Quick Cache eklentisini kullanıyorum, gzip sıkıştırmayı da .htaccess dosyasına bir kod ekleyerek hallettim. Bu iki değişiklik sonrası siteden gayet memnunum.

Arkadaşlar açıklamalar için teşekkür ederim. @candanblog gzipi .htaccess ye ekledim kod ile hallettim demişsin. Paylaşır mısın? Ayrıca bahsettiğin Quick Cache eklentisi hakkında kurulum ve varsa ayar bilgisi verir misin?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)

olesore adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar açıklamalar için teşekkür ederim. @candanblog gzipi .htaccess ye ekledim kod ile hallettim demişsin. Paylaşır mısın? Ayrıca bahsettiğin Quick Cache eklentisi hakkında kurulum ve varsa ayar bilgisi verir misin?

Aşağıdaki kodu Wordpress blogunuzun root klasöründeki .htaccess dosyasına eklerseniz HTML, PHP, JS, CSS ve XML verilerini gZip yöntemiyle sıkıştırmayı aktifleştirebilirsiniz. Sunucunuzda Apache modlarının kurulmuş olması gerekir!

# BEGIN GZIP

AddOutputFilterByType
DEFLATE text/text text/html text/plain text/xml text/css
application/x-javascript
application/javascript

# END GZIP

Quick Cache için de önerilen ayarları kullanıyorum ben, zaten çok basit bir arayüzü var :)

EDIT:
Bazı sunucularda yukarıdaki kod bloğu, Apache komutları aktifleştirilmediğinden çalışmayabilir. Böyle bir durumda aşağıdaki PHP yöntemini kullanabilirsiniz. Wordpress'in yüklü olduğu dizinde php.ini adıyla bir dosya oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodu ekleyin:
output_buffering = Off
output_handler =
zlib.output_compression = On

Sitenizde gZip'in aktif olup olmadığını BU ADRESTEN kontrol edebilirsiniz.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Bence hiçbirine gerek yok. Ben hiçbirini kullanmıyorum. Temanın kodlaması doğruysa sunucunda iyise bunlara gerek yok

• Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Bence hiçbirine gerek yok. Ben hiçbirini kullanmıyorum. Temanın kodlaması doğruysa sunucunda iyise bunlara gerek yok

Her durumda gZip bir avantaj. Temanızın kodlaması %100 uyumlu bile olsa gZip'in sıkıştırması sonucu istemci bilgisayara aynı miktarda veriyi daha düşük boyutta gönderiyorsunuz. Bu da sayfa açılış hızınızı arttırdığı gibi sayfa boyutunuzu da düşürüyor.

Google %100 uyumlu sayfaları çok sever, ama sıkıştırılarak gönderilen %100 uyumlu sayfaları daha da çok sever :)

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

candanblog adlı üyeden alıntı

Aşağıdaki kodu Wordpress blogunuzun root klasöründeki .htaccess dosyasına eklerseniz HTML, PHP, JS, CSS ve XML verilerini gZip yöntemiyle sıkıştırmayı aktifleştirebilirsiniz. Sunucunuzda Apache modlarının kurulmuş olması gerekir!

# BEGIN GZIP

AddOutputFilterByType
DEFLATE text/text text/html text/plain text/xml text/css
application/x-javascript
application/javascript

# END GZIP

Quick Cache için de önerilen ayarları kullanıyorum ben, zaten çok basit bir arayüzü var :)

EDIT:
Bazı sunucularda yukarıdaki kod bloğu, Apache komutları aktifleştirilmediğinden çalışmayabilir. Böyle bir durumda aşağıdaki PHP yöntemini kullanabilirsiniz. Wordpress'in yüklü olduğu dizinde php.ini adıyla bir dosya oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodu ekleyin:
output_buffering = Off
output_handler =
zlib.output_compression = On

Sitenizde gZip'in aktif olup olmadığını BU ADRESTEN kontrol edebilirsiniz.

Bilgiler için teşekkür ederim. adresten kontrol ettim ve yeşil tik işaretini gördüm çok sağol :)
canatasever

kişi bu mesajı beğendi.

KhanJitsu KhanJitsu Şef (MEB'de) Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Şef (MEB'de)
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 1642
  • Beğeniler 62 / 318
  • Ticaret 93, (%100)
W3 Total Cache tavsiye ediyorum. Ben 2 sitemde de kullanmaktayım ve oldukça da yarar sağladım. Örnek bir sitem: app.androidsistem.net sayfa içi geçişte görebilirsin eklentinin etkilerini.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
W3 Total Cache kullanıyorum ve oldukça memnunum. Fazla hitin olmaması yani CPU sorunu yaşamasan bile kur. Çünkü sitenin hızlı tepki vermesini sağlıyor. SEO analizlerine bakarsan site hızına bu analizlerde önem verdiklerini görürsün.

Bir de beklenmeyen durumlar için çok işe yarıyor. Misal dün örnek vermiştim. Bir yarışmada soru sorulunca konuyla ilgili ilk 3'te olduğumdan anlık hitim 370'e dayandı. Tek bir sayfaya yığılma oldu. Normalde sitem bu kadar hiti kaldıramaz. Ama W3 Total Cache istenen sayfa aynı olduğu için hepsini önbellekten sunarak başarıyla bu işin altından çıktı.

Eklenti öncesini ve sonrasını Pingdom'dan test et. Ne kadar etkili olduğunu görebilirsin.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al