lostyazilim
tr.link

İran Google’a erişimi kesti

81 Mesajlar 16.175 Okunma
acebozum
tr.link

radyoloji radyoloji Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Radyoloji Teknikeri
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Benim sorum da sizin hakkınızdaki bir şeyi ortaya çıkaracaktı halbuki.
Şöyle ki; Bir insanı inancına göre yargılamak.

Hayır, ateist değilim. Elhamdülillah Müslümanım. Lakin benim inandığım İslam ile sizin inandığınız sanırım biraz farklı.

Önce benim soruma cevap veriniz daha sonra siz sorunuzu yöneltin cevaplıyayım.
Soruya soruyla karşılık vermek hoş olmaz.

Ateist değilsiniz. Sizin inandığınız İslam nedir? Ben sadece bir tek İslam dini biliyorum. Yoksa başka İslam dini de mi var?

elektronikssl
webimgo

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

radyoloji adlı üyeden alıntı

Önce benim soruma cevap veriniz daha sonra siz sorunuzu yöneltin cevaplıyayım.
Soruya soruyla karşılık vermek hoş olmaz.

Ateist değilsiniz. Sizin inandığınız İslam nedir? Ben sadece bir tek İslam dini biliyorum. Yoksa başka İslam dini de mi var?

Benim inandığım İslam nedir mi ? Hemen söyleyeyim.

Dinde zorlama yoktur deyip, ateistleri, Hristiyanları Müslüman olması için her bakımdan "SIKIŞTIRMAMAK".

Saçma sapan hurafeler ile insanlara korku salıp Müslümanlığa teşvik ETMEMEK.

İslam tek, ama inanış farklı sanırsam değil mi ?

Neden mi buna değindim. Siz de sanırım yetişkin içerikli sitelerin komple kaldırılmasını isteyenlerdensiniz ve devlet kesinlikle engellemeli diyenlerdensiniz.

Bu bir zorlamadır. Seçime sunulmalıdır bu gibi işler. İsteyen istediği siteye girer. İsteyene özel paket yapılır ve onun girmesi engellenir.

Ben de burada empati yaparak kendimi ateistlerin yerine bir seferlik olsun koydum ve dedim ki; "Eğer devlet başına ateistin biri gelirse ve İslami siteler dahil, dinle ilgili bütün sitelere girişimi engellerse ne cevap vereceksiniz?"

Eğer vereceğiniz cevap "Kimse bizim inancımıza karışamaz ve girdiğimiz islami siteleri engelleyemez. İstemiyorlarsa girmesinler" olacaksa, sanırım bu durumda devletin web sitelerine engel getirmesi "HAKSIZLIK" tır.

Çünkü kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri onlara yapmış oluyoruz. (Bakın İslama aykırı bir davranış çıktı kanımca.)

İşte benim inandığım İslam bu. Ben kendimi biliyorum, banane başkalarının nereye girip girmediğinden. Eğer din kardeşim varsa, ona girmemesini SÖYLERİM. Girmemesi için gidip sağı solu engellemem.

ReCo ReCo www.recepbaglar.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** B**
  • Mesajlar 791
  • Beğeniler 22 / 98
  • Ticaret 9, (%100)
İran bile yapıyorda Türkiye yapamadı.
Ha yapsalar Adı motorrr olurdu heralde.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Benim inandığım İslam nedir mi ? Hemen söyleyeyim.

Dinde zorlama yoktur deyip, ateistleri, Hristiyanları Müslüman olması için her bakımdan "SIKIŞTIRMAMAK".

Saçma sapan hurafeler ile insanlara korku salıp Müslümanlığa teşvik ETMEMEK.

İslam tek, ama inanış farklı sanırsam değil mi ?

Neden mi buna değindim. Siz de sanırım yetişkin içerikli sitelerin komple kaldırılmasını isteyenlerdensiniz ve devlet kesinlikle engellemeli diyenlerdensiniz.

Bu bir zorlamadır. Seçime sunulmalıdır bu gibi işler. İsteyen istediği siteye girer. İsteyene özel paket yapılır ve onun girmesi engellenir.

Ben de burada empati yaparak kendimi ateistlerin yerine bir seferlik olsun koydum ve dedim ki; "Eğer devlet başına ateistin biri gelirse ve İslami siteler dahil, dinle ilgili bütün sitelere girişimi engellerse ne cevap vereceksiniz?"

Eğer vereceğiniz cevap "Kimse bizim inancımıza karışamaz ve girdiğimiz islami siteleri engelleyemez. İstemiyorlarsa girmesinler" olacaksa, sanırım bu durumda devletin web sitelerine engel getirmesi "HAKSIZLIK" tır.

Çünkü kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri onlara yapmış oluyoruz. (Bakın İslama aykırı bir davranış çıktı kanımca.)

İşte benim inandığım İslam bu. Ben kendimi biliyorum, banane başkalarının nereye girip girmediğinden. Eğer din kardeşim varsa, ona girmemesini SÖYLERİM. Girmemesi için gidip sağı solu engellemem.

Siz koyunlarınızı kendi başına bırakıp otlayıp bir gün sonra gelmesini söyler misiniz? Yoksa onları korusun diye başlarına bir kangal köpeği koyar mısınız?

Sizin inandığınız, bizim inandığımız gibi birşey olmaz. İslam dini tektir. İslam dininde "bazı şeyler engellenirse" farklı bir din olur "engellenmezse" farklı bir din olur, gibi birşey olmaz.

Kur'an da zina yapana yüz sopa diyorsa, siz gidip "yav olur mu öyle şey nerde insan hakları" diyip farklı bir yorum yapamazsınız.

Ateistlere karşı empati mi yapıyorsunuz? Allah'a inanmayan bir kişiye karşı nasıl dürüst karar vereceksiniz? Ateist düşünce yeri geldiği zaman insan haklarından bahseder kendini masum gösterir. Yeri geldiği zaman "islam karşıtı" düşünceleriyle ortalığı karıştırır.

Neden istemeyen özel paket alıyor? İzlemek isteyenlere verilsin özel bir paket?

wmaraci
wmaraci

archaeopteryx archaeopteryx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 55 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Bir insana dini inancını hedef alarak yaklaşmak, dini inancını açıklamasını istemek açıkça faşistliktir. İnsan haklarına da aykırıdır.

İslam karşıtı düşüncelerle ortalığı karıştıran ateistlerin ne alıp veremedikleri var acaba İslam ile? Kuran-ı Kerim'de kendilerine HAYVAN yakıştırılması yapıldığı için olabilir mi?

Acaba ateistler bu ülkede hiç dindarları otellere tıkıp canlı canlı ateşe verdiler mi? Ortalığı karıştırmak eleştirmek midir? Eleştiri aldığı için konsoloslukları basan, Hristiyanların kiliselerini ateşe veren Müslümanlar mıdır mazlum olan?

Bunların cevabını veremeden ateist insanları ortalığı karıştırmakla suçlamak apaçık ahmaklıktır.

Kendi içinde bile bin parçaya bölünüp, kardeş dedikleri mezheplere kıyan Müslümanlar ateistleri ortalığı karıştırmakla mı itham ediyorlar? Hadi oradan,,,

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Siz koyunlarınızı kendi başına bırakıp otlayıp bir gün sonra gelmesini söyler misiniz? Yoksa onları korusun diye başlarına bir kangal köpeği koyar mısınız?

Sizin inandığınız, bizim inandığımız gibi birşey olmaz. İslam dini tektir. İslam dininde "bazı şeyler engellenirse" farklı bir din olur "engellenmezse" farklı bir din olur, gibi birşey olmaz.

Kur'an da zina yapana yüz sopa diyorsa, siz gidip "yav olur mu öyle şey nerde insan hakları" diyip farklı bir yorum yapamazsınız.

Ateistlere karşı empati mi yapıyorsunuz? Allah'a inanmayan bir kişiye karşı nasıl dürüst karar vereceksiniz? Ateist düşünce yeri geldiği zaman insan haklarından bahseder kendini masum gösterir. Yeri geldiği zaman "islam karşıtı" düşünceleriyle ortalığı karıştırır.

Neden istemeyen özel paket alıyor? İzlemek isteyenlere verilsin özel bir paket?

Siz insanlarla koyunları bir mi tutuyorsunuz ? Düşüncesi daha doğrusu karar verme/seçme hakkı olmayan bir yaratık "koyun" ile, tamamiyle zeka ile donatılmış bir "insan" kıyaslaması var burada. Düşüncesi yok derken şöyle açıklayayım, bir insan uçurumdan atladığında olabilecek her şeyi düşünebilir. Ölüp kalacağını düşünebilir ama koyun düşünemez. Aradaki bağlantıyı kuramaz.

Eğer insanların her biri koyunlar gibi olsaydı bu durumda Allah'ın bizi sınava sokması da örnek kadar anlamsız olurdu. Düşünemeyip, sadece bir sürüyü takip etmek ve sürünün yaptığı her hatayı yapmak sizce insanların işi midir ?Evet insanlara yol gösterecek bir peygamber olmalıdır. Ama seçim hakkı insanlarındır. Bunu anladıysanız devam edelim.

Ben burada benim inandığım İslam ile sizin ki farklı derken detaylıca örnek verdim. Örnekleri okursanız peygamberin ana öğretisiyle birebir eşleştiğini görürsünüz. Haksızlık yapılmaması gerektiğini, dinde zorlama yoktur deyip zorlayan insanların inandığını düşündüğü İslama inanmadığımı söyledim. Burada İslamın farklılığını söylemedim. Onlarla aynı düşünceyi paylaşmadığımı söyledim/örneklendirdim...

Benim Ateist, Deist, Hristiyan arkadaşlarım var ve inanın ön yargınızdan bir şey göremiyorsunuz. Dürüstlük yalnızca Allah'a inanmakla olan bir şey değil. Arap ülkelerinin halini görüyorsunuz. Ağızlarından hadisler, kuran ayetleri eksik olmuyor fakat arkanızı döndüğünüz an satıyorlar. Dürüstlük dine, inanca bağlı değil, insanlığa bağlı bir davranıştır. Dine göre yargılamak da ancak kendine karşı dürüst olamayanların yapacağı iştir.

Neden mi izlemek istemeyen özel paket alıyor? Hemen açıklayayım.
80 Milyon nüfusu olan bir ülkenin ortalama ne kadarı internet kullanıyor ? 50 Milyon diyelim.
Bu 50 milyon'un bilgisayarında/internetinde yetişkin içerikli siteler engelli değil mi ? Peki engelli olduğu halde ne diye saatlerce proxy sitesi arayıp en az 40Milyonu bu siteye girmek için bir yerlerini yırtıyor. ;) Sanırım olay yine dürüstlüğe çıkıyor değil mi ? Kendine dürüst olmak ile olmamak arasındaki karamsarlık çıkıyor. Girmek istemeyen girmez arkadaşım, bir kişi başka birisinin engellemesine ihtiyaç duyuyorsa afedersin ama zavallıdır. Otokontrolden yoksundur o kişi. Her zaman birilerine ihtiyaç duyar, birilerinin olmadığı ortamlarda da terör estirir.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

archaeopteryx adlı üyeden alıntı

Bir insana dini inancını hedef alarak yaklaşmak, dini inancını açıklamasını istemek açıkça faşistliktir. İnsan haklarına da aykırıdır.

İslam karşıtı düşüncelerle ortalığı karıştıran ateistlerin ne alıp veremedikleri var acaba İslam ile? Kuran-ı Kerim'de kendilerine HAYVAN yakıştırılması yapıldığı için olabilir mi?

Acaba ateistler bu ülkede hiç dindarları otellere tıkıp canlı canlı ateşe verdiler mi? Ortalığı karıştırmak eleştirmek midir? Eleştiri aldığı için konsoloslukları basan, Hristiyanların kiliselerini ateşe veren Müslümanlar mıdır mazlum olan?

Bunların cevabını veremeden ateist insanları ortalığı karıştırmakla suçlamak apaçık ahmaklıktır.

Kendi içinde bile bin parçaya bölünüp, kardeş dedikleri mezheplere kıyan Müslümanlar ateistleri ortalığı karıştırmakla mı itham ediyorlar? Hadi oradan,,,

Provakasyon yapmaya mı geldin?

Biraz araştır bakalım, otelde "dumanla veya yanarak" ölenlerin asıl sorumluları kimlerdir? Sadece bu olay içinde bir çok olay da bu şekildedir.

Siz müslümanlar ile müslüman gözükenleri bir tutmaya çalıştıkça kaybedeceksiniz. Ama sizin kaybedecek birşeyiniz yok tabi. Ne de olsa inanmıyorsunuz..

archaeopteryx archaeopteryx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 55 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Biraz araştır bakalım, otelde "dumanla veya yanarak" ölenlerin asıl sorumluları kimlerdir? Sadece bu olay içinde bir çok olay da bu şekildedir.

Siz müslümanlar ile müslüman gözükenleri bir tutmaya çalıştıkça kaybedeceksiniz. Ama sizin kaybedecek birşeyiniz yok tabi. Ne de olsa inanmıyorsunuz..

Benim sorunum asıl sorumlularla değil ki zaten. Bu olayın siyasi yönünü sabaha kadar tartışırız problem değil.

Sorun şudur ki birkaç bildiriyle Sivas'ın ortasında binlerce kişi gaza gelerek insanları diri diri yakacak seviyeye gelebiliyor. İnsanlara Allah, din, kitap denerek linç için hedef gösterilince koşarak başlıyorlar tekbirlere. Sonucu da ortada. Bu bütün Ortadoğu'daki İslami ülkelerde böyle.

Bu cehalet, nefret, ayrılıkçılık elbette ki ateist diye yadırgadığınız insanların tepkisini çekecektir.

Acaba tepki verip, eleştiren ve kınayan ateistler mi daha suçludur yoksa her fırsatta kan döken Müslümanlar mı? Haa pardon, onlar gerçek Müslüman değillerdi değil mi? :)

Tepki verseydiniz ya o çakma Müslümanlara. Dava düştüğünde çıksaydınız milyonlarca Müslüman "bizim adımızı kirletiyorlar" deseydiniz. Niye rutin günlerde Hizbullahçı olan bu millet, Hizbullah dinsizleri domuz bağıyla bağlayınca onlara Müslüman değiller diyor?

Neden sisteme karşı olmak adına El-Kaide militanlarına vicdani destek veren insanlar; onların kafa kesme görüntülerini görünce Müslümanlıklarını beğenmiyor. Bırak hocam.

Ben Müslümanları genellerim. Neden mi? Çünkü Müslüman olmak demek bir öğretiyi hiçe saymaksızın benimsemek demektir. Ben bu öğreti üzerinden insanları genellerim. Ama yalnızca sebep bu da değil. Tecrübelerimden faydalanarak da genellerim. Kusura bakmayın, arada sizin gibi istisnaları da atlıyoruz. ;)

Bugras Bugras WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Ustam kimseyi bu şekilde suçlayamazsın dinde özürlük vardır ayrıca adam biraz objektif düşünmeye çalışıyor.
archaeopteryx

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

Siz insanlarla koyunları bir mi tutuyorsunuz ? Düşüncesi daha doğrusu karar verme/seçme hakkı olmayan bir yaratık "koyun" ile, tamamiyle zeka ile donatılmış bir "insan" kıyaslaması var burada. Düşüncesi yok derken şöyle açıklayayım, bir insan uçurumdan atladığında olabilecek her şeyi düşünebilir. Ölüp kalacağını düşünebilir ama koyun düşünemez. Aradaki bağlantıyı kuramaz.

Eğer insanların her biri koyunlar gibi olsaydı bu durumda Allah'ın bizi sınava sokması da örnek kadar anlamsız olurdu. Düşünemeyip, sadece bir sürüyü takip etmek ve sürünün yaptığı her hatayı yapmak sizce insanların işi midir ?Evet insanlara yol gösterecek bir peygamber olmalıdır. Ama seçim hakkı insanlarındır. Bunu anladıysanız devam edelim.

Ben burada benim inandığım İslam ile sizin ki farklı derken detaylıca örnek verdim. Örnekleri okursanız peygamberin ana öğretisiyle birebir eşleştiğini görürsünüz. Haksızlık yapılmaması gerektiğini, dinde zorlama yoktur deyip zorlayan insanların inandığını düşündüğü İslama inanmadığımı söyledim. Burada İslamın farklılığını söylemedim. Onlarla aynı düşünceyi paylaşmadığımı söyledim/örneklendirdim...

Benim Ateist, Deist, Hristiyan arkadaşlarım var ve inanın ön yargınızdan bir şey göremiyorsunuz. Dürüstlük yalnızca Allah'a inanmakla olan bir şey değil. Arap ülkelerinin halini görüyorsunuz. Ağızlarından hadisler, kuran ayetleri eksik olmuyor fakat arkanızı döndüğünüz an satıyorlar. Dürüstlük dine, inanca bağlı değil, insanlığa bağlı bir davranıştır. Dine göre yargılamak da ancak kendine karşı dürüst olamayanların yapacağı iştir.

Neden mi izlemek istemeyen özel paket alıyor? Hemen açıklayayım.
80 Milyon nüfusu olan bir ülkenin ortalama ne kadarı internet kullanıyor ? 50 Milyon diyelim.
Bu 50 milyon'un bilgisayarında/internetinde yetişkin içerikli siteler engelli değil mi ? Peki engelli olduğu halde ne diye saatlerce proxy sitesi arayıp en az 40Milyonu bu siteye girmek için bir yerlerini yırtıyor. ;) Sanırım olay yine dürüstlüğe çıkıyor değil mi ? Kendine dürüst olmak ile olmamak arasındaki karamsarlık çıkıyor. Girmek istemeyen girmez arkadaşım, bir kişi başka birisinin engellemesine ihtiyaç duyuyorsa afedersin ama zavallıdır. Otokontrolden yoksundur o kişi. Her zaman birilerine ihtiyaç duyar, birilerinin olmadığı ortamlarda da terör estirir.

Koyun ile insanın aynı şey olmadığı gibi basit birşeyi biliyorsun ama verdiğim örneği idrak edemiyorsun.

Bakın "namaz kılınız." kelimesi sizce zorlama mıdır? Size kılmanız "emrediliyor". Siz böyle şeyleri zorlama olarak görürseniz ohooo... çok işimiz var.

"Başkaldırdıklarında kadınlara öğüt verin , hafifçe dövün.."
"çocuk namaz kılmazsa hafifçe dövün.."
Siz gelip burada nerde eşitlik? Nerde insan hakları? Nerde özgürlük, zorla namaz mı kıldırılır? vs. derseniz hiçççç konuşmayalım sizle..
Bizim ateistlerden ayrılan yanımız da işte budur. Onlar ezberci insanlardır, anti gerçekçilerdir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al