radyoloji adlı üyeden alıntı
Siz koyunlarınızı kendi başına bırakıp otlayıp bir gün sonra gelmesini söyler misiniz? Yoksa onları korusun diye başlarına bir kangal köpeği koyar mısınız?
Sizin inandığınız, bizim inandığımız gibi birşey olmaz. İslam dini tektir. İslam dininde "bazı şeyler engellenirse" farklı bir din olur "engellenmezse" farklı bir din olur, gibi birşey olmaz.
Kur'an da zina yapana yüz sopa diyorsa, siz gidip "yav olur mu öyle şey nerde insan hakları" diyip farklı bir yorum yapamazsınız.
Ateistlere karşı empati mi yapıyorsunuz? Allah'a inanmayan bir kişiye karşı nasıl dürüst karar vereceksiniz? Ateist düşünce yeri geldiği zaman insan haklarından bahseder kendini masum gösterir. Yeri geldiği zaman "islam karşıtı" düşünceleriyle ortalığı karıştırır.
Neden istemeyen özel paket alıyor? İzlemek isteyenlere verilsin özel bir paket?
Siz insanlarla koyunları bir mi tutuyorsunuz ? Düşüncesi daha doğrusu karar verme/seçme hakkı olmayan bir yaratık "koyun" ile, tamamiyle zeka ile donatılmış bir "insan" kıyaslaması var burada. Düşüncesi yok derken şöyle açıklayayım, bir insan uçurumdan atladığında olabilecek her şeyi düşünebilir. Ölüp kalacağını düşünebilir ama koyun düşünemez. Aradaki bağlantıyı kuramaz.
Eğer insanların her biri koyunlar gibi olsaydı bu durumda Allah'ın bizi sınava sokması da örnek kadar anlamsız olurdu. Düşünemeyip, sadece bir sürüyü takip etmek ve sürünün yaptığı her hatayı yapmak sizce insanların işi midir ?Evet insanlara yol gösterecek bir peygamber olmalıdır. Ama seçim hakkı insanlarındır. Bunu anladıysanız devam edelim.
Ben burada benim inandığım İslam ile sizin ki farklı derken detaylıca örnek verdim. Örnekleri okursanız peygamberin ana öğretisiyle birebir eşleştiğini görürsünüz. Haksızlık yapılmaması gerektiğini, dinde zorlama yoktur deyip zorlayan insanların inandığını düşündüğü İslama inanmadığımı söyledim. Burada İslamın farklılığını söylemedim. Onlarla aynı düşünceyi paylaşmadığımı söyledim/örneklendirdim...
Benim Ateist, Deist, Hristiyan arkadaşlarım var ve inanın ön yargınızdan bir şey göremiyorsunuz. Dürüstlük yalnızca Allah'a inanmakla olan bir şey değil. Arap ülkelerinin halini görüyorsunuz. Ağızlarından hadisler, kuran ayetleri eksik olmuyor fakat arkanızı döndüğünüz an satıyorlar. Dürüstlük dine, inanca bağlı değil, insanlığa bağlı bir davranıştır. Dine göre yargılamak da ancak kendine karşı dürüst olamayanların yapacağı iştir.
Neden mi izlemek istemeyen özel paket alıyor? Hemen açıklayayım.
80 Milyon nüfusu olan bir ülkenin ortalama ne kadarı internet kullanıyor ? 50 Milyon diyelim.
Bu 50 milyon'un bilgisayarında/internetinde yetişkin içerikli siteler engelli değil mi ? Peki engelli olduğu halde ne diye saatlerce proxy sitesi arayıp en az 40Milyonu bu siteye girmek için bir yerlerini yırtıyor. ;) Sanırım olay yine dürüstlüğe çıkıyor değil mi ? Kendine dürüst olmak ile olmamak arasındaki karamsarlık çıkıyor. Girmek istemeyen girmez arkadaşım, bir kişi başka birisinin engellemesine ihtiyaç duyuyorsa afedersin ama zavallıdır. Otokontrolden yoksundur o kişi. Her zaman birilerine ihtiyaç duyar, birilerinin olmadığı ortamlarda da terör estirir.