lostyazilim
tr.link

HP PAVILION laptopu alayımmı

19 Mesajlar 4.495 Okunma
lstbozum
tr.link

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)

shmstyrn adlı üyeden alıntı

madem bu kadar çok ısınıyor vazgeçtim almaktan

sizce burdaki asus nasıl 1.200 tlye satılıyormuş

bide bu asus ile burdaki hp arasında nasıl farklılıklar var siz olsanız hangisini alırsınız ikisinde fiyatı aynı

bu asusun şarjı kaç saat gider
asuslarda;
ısınma problemi varmıdır.
teknik servis ağı nasıldır.
ne kadar ilgilenirler.
ne nadar sürede geri gönderirler.
ve çok sık arıza verir mi bu asuslar.
dış kasası sağlam mıdır.

Belirttiğiniz ilk ürüne gelince işlemcinin 3.nesil olması + kazandırıyor fakat ekran çözünürlüğünün full hd olmaması ve ramin 4 gb olması da bana göre bir eksikliktir.

Karşılaştırmaya gelince aynı özellikler olsa bile Hp dışında tercih yapacağım için Asus'u alırdım. Asus'un servisi hakkında pek bilgim yok ama Hp sorun olduğunda önce mail yoluyla sorunu düzeltmeye çalışıyorlar, düzelmez ise kapıdan gelip alıyor. Arkadaşım 7-8 defa servise gönderdi bütün parçaları değişti ama halen soruna çözüm bulamadılar (seste takılma oluyor). En sonunda yoğun ısrarlar sayesinde ücret talebini kabul ettiler.

Nacizane tavsiyem Asus'un bu modelinden yanadır.

İşlemcisi Amd ama 4 mb l2 cache, full hd ekran, 2 gb ekran kartı, 8 gb ram ve 1 tb lık harddiski ile tam bir canavar. benzer özelliklerde bulursanız onuda alabilirsiniz.

Ayrıca, arkadaşımın kuzeni aynı özelliklerdeki biri Asus olan laptopla oyun denemesi yapmışlar. Oyunda pes 12 galiba, diğer laptop aşırı ısınmadan dolayı oyunu rahat oynamasını engelliyormuş. Fakat Asus'ta ne bir ısınma ne de fanlardan gelen üfleme sesi gelmiş... Ayrıca arkadaşımın gözlemine göre dış kasası plastik olmasını pek beğenmemiş, ısınanlar bilgisayarlarda sorun ama ısınma olmadığı için pek etkilemez diye düşünüyorum. Hp ise yeni laptoplarında çelik kasa kullanmaya başladı, bir nevi ısınma problemini böyle azaltmaya çalışıyorlar.

Özellikler aynı olsada alınacak markaya da dikkat etmek gerekiyor.

iyi.
wmaraci
reklam

shmstyrn shmstyrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blog Yazarı + Tasarımcı
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 5 / 48
  • Ticaret 1, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Belirttiğiniz ilk ürüne gelince işlemcinin 3.nesil olması + kazandırıyor fakat ekran çözünürlüğünün full hd olmaması ve ramin 4 gb olması da bana göre bir eksikliktir.

Karşılaştırmaya gelince aynı özellikler olsa bile Hp dışında tercih yapacağım için Asus'u alırdım. Asus'un servisi hakkında pek bilgim yok ama Hp sorun olduğunda önce mail yoluyla sorunu düzeltmeye çalışıyorlar, düzelmez ise kapıdan gelip alıyor. Arkadaşım 7-8 defa servise gönderdi bütün parçaları değişti ama halen soruna çözüm bulamadılar (seste takılma oluyor). En sonunda yoğun ısrarlar sayesinde ücret talebini kabul ettiler.

Nacizane tavsiyem Asus'un bu modelinden yanadır.

İşlemcisi Amd ama 4 mb l2 cache, full hd ekran, 2 gb ekran kartı, 8 gb ram ve 1 tb lık harddiski ile tam bir canavar. benzer özelliklerde bulursanız onuda alabilirsiniz.

Ayrıca, arkadaşımın kuzeni aynı özelliklerdeki biri Asus olan laptopla oyun denemesi yapmışlar. Oyunda pes 12 galiba, diğer laptop aşırı ısınmadan dolayı oyunu rahat oynamasını engelliyormuş. Fakat Asus'ta ne bir ısınma ne de fanlardan gelen üfleme sesi gelmiş... Ayrıca arkadaşımın gözlemine göre dış kasası plastik olmasını pek beğenmemiş, ısınanlar bilgisayarlarda sorun ama ısınma olmadığı için pek etkilemez diye düşünüyorum. Hp ise yeni laptoplarında çelik kasa kullanmaya başladı, bir nevi ısınma problemini böyle azaltmaya çalışıyorlar.

Özellikler aynı olsada alınacak markaya da dikkat etmek gerekiyor.

önerinizin için saolun ama o benim bütçemi aşar. zaten aldığımdada +50tl ile bi 4gb ram daha taktırmayı düşünüyorum ama asus modelinin ekran karında bi sıkıntı var galiba içine sinmeyen tek şey o zaten
böle yzaıyor bu nasıl bi ekran kartıdır
Intel HD 4000 DDR3 Max. 1796 MB Ekran Kartı
500gb hdd yeter ama taşınabilir olması için bi tane harici hddde almayı düşünüyorum.

Poyraz Poyraz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1047
  • Beğeniler 4 / 168
  • Ticaret 1, (%100)
ASUS K52 veya K53 serisini tavsiye ederim.

HP Pavilion g6 alacak iseniz de ben kullanıyorum. Isınma probleminden başka bir sıkıntı yok, şu ana kadar da hiç zararını görmedim. Dediğim gibi sadece ısınma sorunu var bende 4 saatten sonra hafif hafif başlıyor.

shmstyrn shmstyrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blog Yazarı + Tasarımcı
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 5 / 48
  • Ticaret 1, (%100)

Poyraz adlı üyeden alıntı

ASUS K52 veya K53 serisini tavsiye ederim.

HP Pavilion g6 alacak iseniz de ben kullanıyorum. Isınma probleminden başka bir sıkıntı yok, şu ana kadar da hiç zararını görmedim. Dediğim gibi sadece ısınma sorunu var bende 4 saatten sonra hafif hafif başlıyor.

4 saatten sonra ısınıyorsa olmaz saatlerce gece kapatmadığım zamanlar bile oluyor

dediğiniz seriye baktım ama 3.nesil bulamadım

wmaraci
wmaraci

Meric Meric Atam izindeyiz! Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Computer Engineer
  • Konum Burdur
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 696
  • Beğeniler 413 / 115
  • Ticaret 22, (%95)
Bende HP Pavilion kullanıyorum :) Isınma yüzünden tavsiye etmem.

Poyraz Poyraz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1047
  • Beğeniler 4 / 168
  • Ticaret 1, (%100)
Ben 12 saat kullanıyorum hatta geçtiği oluyor, ama illa bu makineyi al demem ASUS varken.

boducx boducx Doly Bilişim Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Sistem Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 25 / 71
  • Ticaret 2, (%100)
Kesinlikle öneriyorum Hp. Servis ağı mükemmel. Müşteri memnuniyeti satış sonrasında kesinlikle üst düzey. Detaylar için pm atınız.

Doly.com.tr=>Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri | DolyBilisim.com=>Proje Bilgisayar Çözümleri

sinnerxx sinnerxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 1 / 14
  • Ticaret 4, (%100)
Hocam burada sorarsanız herkes kendi başını ağrıtan veya sorunsuz kullandığı makineyi öneriri. Örneğin ben Casper kullanıyorum, 3-4 gün açık kaldığı da oluyor. Isınma falan yok.

Baktığınız iki model arasında Asus marka olarak ön plana çıkıyor ama ısınma ikisinde de olur.

İlla ısınma problemi olmasın diyorsanız masa üstü bilgisayar alın. Onun dışında uzaydan üründe getirtseniz notebooklar ısınır. Bu sizin yapacağınız şeye bağlı.

3 saat Pes 2012 oynar veya Corel çalışırsanız her cihaz ısınız. Ama internetti vs. iki cihazında da sunacağı performans aynı olur.

Aklınıza sineni alın. Bu güne kadar http://www.bimeks.com.tr/urun/125181/hp-pavilion-g6-2212et-c6g54ea-w8-.aspx bu modelden en az 100 tane verdik. Getiripte bu cihaz ısınıyor diyen olmadı.

Her Yerde Tek Bir Ses...

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)

boducx adlı üyeden alıntı

Kesinlikle öneriyorum Hp. Servis ağı mükemmel. Müşteri memnuniyeti satış sonrasında kesinlikle üst düzey. Detaylar için pm atınız.

Bak servis ağı çok iyi ama bu seriden bilgisayar alınmaz.

Youtube: NovaMobi Teknoloji
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al