lostyazilim

Standart İletişim Formuna resim dosyası eklemek?

23 Mesajlar 7.624 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

KulturluPenguen KulturluPenguen Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 73 / 83
  • Ticaret 1, (%100)

cybersoldier adlı üyeden alıntı

ben aslında onunla sorunumuz aynı diye yazdım benim sorunumun çözümü yok kimse bilmiyor ne ceviz dekiler ne *** dakiler ne donanımhaber deki arkadaşlar bilenlerde sır gibi saklıyor arama hacmi çok geniş aslında birisi yapıp sitesine eklese deli hit gelir buda ayrı bir konu ben araştırmaya devam ediyoum sonunda bulacam3 haftadır bulamadım ama zaman çok bende bulurum bir ara

Yanlış anlamayın ama anlatamıyor olabilirsiniz.Şahsen ben şu an pek anlamadım. :confused:

wmaraci
reklam

cybersoldier cybersoldier cybersoldier Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)

KültürlüPenguen adlı üyeden alıntı

Yanlış anlamayın ama anlatamıyor olabilirsiniz.Şahsen ben şu an pek anlamadım. :confused:

hocam belkide hata bende ben anlatmaya çalışayım siz bana bir örnek gösterin yada bir ders videosu olabilir

Admin panelimden araç bilgileri girdiğim bir formum var bu foruda birde resim upload bölümü mevcut yani bilgileri giriyorum aracımın resmini seciyorum ve forumu mysql kayıt ettiriyorum buraya kadar her şey güzel ama resimin yolunu mysql kayıt ettiremiyorum tüm bilgiler mysql alanında dolu olarak gözükmekte ama resim yolunu bir türlü kayıt ettiremedim hem form hemde dosya upload olayını aynı anda yapamıyorum

bazı örnekler var internette hatta binlerce örnek var ama işin mantığını anlamam için basit bir örnek yok resmen 4 sayfa kod yazıyorlar bu iş için yok ismi md5 olarak değşiyor yok dosya tipleri yasaklanıyor veya dosya boyutları vs.. bir çok gereksiz (işin mantığını öğrenmek için) öğe ile süslenmiş anlatım ve örnekler var sade ve işlemin mantığını anlatan bir örnek yok

cmltskrn cmltskrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 32 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Sınav haftam bitsin sana yardım etmek isterim. Yapılamayacak birşey değil. İlk önce resmi uplayıp resmin dosya yolunu bulup diğer girdilerle birlikte mysqle yazdırmayı deneyebilirsiniz. Yani iki aşamalı yapmayı deneyin.

• Üyelik 31.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 73 / 83
  • Ticaret 1, (%100)

cybersoldier adlı üyeden alıntı

hocam belkide hata bende ben anlatmaya çalışayım siz bana bir örnek gösterin yada bir ders videosu olabilir

Admin panelimden araç bilgileri girdiğim bir formum var bu foruda birde resim upload bölümü mevcut yani bilgileri giriyorum aracımın resmini seciyorum ve forumu mysql kayıt ettiriyorum buraya kadar her şey güzel ama resimin yolunu mysql kayıt ettiremiyorum tüm bilgiler mysql alanında dolu olarak gözükmekte ama resim yolunu bir türlü kayıt ettiremedim hem form hemde dosya upload olayını aynı anda yapamıyorum

bazı örnekler var internette hatta binlerce örnek var ama işin mantığını anlamam için basit bir örnek yok resmen 4 sayfa kod yazıyorlar bu iş için yok ismi md5 olarak değşiyor yok dosya tipleri yasaklanıyor veya dosya boyutları vs.. bir çok gereksiz (işin mantığını öğrenmek için) öğe ile süslenmiş anlatım ve örnekler var sade ve işlemin mantığını anlatan bir örnek yok

Çok basit bir iş aslında.

Bakın burada minicik bir yazılım.

$dizi = explode('.',$dosyadi);
$eleman = count($dizi) -1;
$uzanti = $dizi[$eleman];

Dosya uzantısını aldık.Tamam mı? Atıyorum uzantı png.

Şimdi move_uploaded_file kullanacağız.

$zamana_gore_isim=time();
move_uploaded_file($_FILES['dosya']['tmp_name'],'./tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti);

Dosya yüklendiğinde zaman neyse ona göre bir isim alacaktır ki bu birden fazla dosyanın yüklenmesini önlemek için gerekli bir durum bence.

$dosya=getenv('HTTP_HOST').'/tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti;
mysql_query('INSERT INTO form (dosya_yolu) VALUES('$dosya')');

Bu şekilde bir döngüye sokup dosya ve dosyanın yolunu kaydettirmek mümkün.Artık nasıl bir mantık kurarsınız, yol izlersiniz bilmiyorum ama asıl mantık bu.

Dosya move_uploaded_file ile bir klasöre upload edilir.Ardından zaman damgası ile ismi değiştirilir.

Ardından ismi değişkene alınır ve mysql_query ile veritabanına çakılır :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)

KültürlüPenguen adlı üyeden alıntı

Çok basit bir iş aslında.

Bakın burada minicik bir yazılım.

Dosya uzantısını aldık.Tamam mı? Atıyorum uzantı png.

Şimdi move_uploaded_file kullanacağız.

move_uploaded_file($_FILES['dosya']['tmp_name'],'./tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti);

Dosya yüklendiğinde zaman neyse ona göre bir isim alacaktır ki bu birden fazla dosyanın yüklenmesini önlemek için gerekli bir durum bence.

mysql_query('INSERT INTO form (dosya_yolu) VALUES('$dosya')');

Bu şekilde bir döngüye sokup dosya ve dosyanın yolunu kaydettirmek mümkün.Artık nasıl bir mantık kurarsınız, yol izlersiniz bilmiyorum ama asıl mantık bu.

Dosya move_uploaded_file ile bir klasöre upload edilir.Ardından zaman damgası ile ismi değiştirilir.

Ardından ismi değişkene alınır ve mysql_query ile veritabanına çakılır :)

anlatım için teşekkür ederim kafamdaki bir çok soru işareti kalktı diye bilirim mümkünse bir sorum daha olacak

siyelimki söyle bir formumuz var

isim:
soyisim:
resim:

burada kullanılacak yol nasıl olmalıdır

move_uploaded_file($_FILES['dosya'] 'tmp_name'],'./tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti);

$isim=$_POST['isim'];
$soyisim=$_POST['soyisim'];

mysql_query('INSERT INTO form (`dosya_yolu` ,`isim` ,`soyisim`) VALUES('$dosya' ,'isim' ,'soyisim')');
{
print "Kayıt Başarılı";
}else{
print "bir hata oldu";
}

veya update komutu ile resim işlemi bittikten sonra isim ve soyismi eklemesi için bir sql komutumu yazmalıyım burayı anlayamadım teşekkürler

• Üyelik 31.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 73 / 83
  • Ticaret 1, (%100)

move_uploaded_file($_FILES['dosya'] 'tmp_name'],'./tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti);

$isim=$_POST['isim'];
$soyisim=$_POST['soyisim'];

$isle=mysql_query('INSERT INTO form (dosya_yolu ,isim ,soyisim) VALUES('$dosya' ,'$isim' ,'$soyisim')');
if($isle){
print "Kayıt Başarılı";
}else{
print "bir hata oldu";
}

Bu şekilde bir yol izlerseniz amacınıza ulaşabilirsiniz.
Siz ticket sistemi gibi bir şey yapmaya çalışıyorsunuz zannedersem?
GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)
aslında ticket değil envanter ve cv kayıt forumu olacak

ofismobilya ofismobilya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 22 / 12
  • Ticaret 1, (%100)
ben yolu kaydettirmiyorum ... dosya ismini kaydettiriyorum , resmide istediğim bir klasöre kaydettiriyorum , resmi çağırırken şekilnde çağırıyorum bu şekilde yapsan hem resimleri arşivlemen daha kolay olur, hemde yolla falan uğraşmazsın ... neden illede yol lazım ?

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)
move_uploaded_file(); fonksiyonunu araştırırsanız sorununuzu çözeceksiniz. İletişim formuna resim eklemek ile normal bir yazıya resim eklemek arasında bir fark yok. Normal bir input oluşturacaksınız type="file" olacak. Bu kadar basit :)

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT

devrimm devrimm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Mrb. bende aynı dertteyim ve internet ortamında birhayli zaman geçirdim ama çözümü anlatılmamış. Diyelim bir form var ve içersinde isim , soyisim , şehir ve ayrıca aynı formda resim ekle butonunun olması. şimdi sorunumuz resim eklenirken aynı isimde resim adı olmasın diye resime otomatik sayı atayarak yeni isim veriliyor. bu işlemi yaparken aynı zamanda resim boyutlarıda otomatik değiştiriliyor hemde gerekli. Naparsam yapayım resime yeni isim verip aynı form ile veri tabanına kaydettiremiyorum. Resim ekle butonuna tıkladığımda upload.php diye ayrı bir form sayfası açılıyor

yukle.php içeriği ise
include("../config.php");
$kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
$dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
$dosyatipi = $_FILES["dosya"]["type"];
$dboyut = $_FILES["dosya"]["size"];
$hedef = "resimler";

$uzanti = substr($dosyaadi, -4);

$yeniad = substr(md5(uniqid(rand())), 0,10);

$yeniresimadi = $yeniad.$uzanti;

$yukle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$yeniresimadi);

if (mysql_query("INSERT INTO test (id,thumb) VALUES ('null', '$yeniresimadi') "))
{
echo "

Resminiz yüklendi !";
}
else {
echo"

Resim yüklenemedi !";
}

Bunu ben böyle yaptım resim istediğim klasöre ekleniyor ve yeni isim veriliyor, yeni ismi ile veri tabanındaki test tablosunda thumb adlı stuna kaydediliyor. Herşey tam istediğim gibi ama henüz ilk formu doldurup ekle butonuna basmadık bu yüzden veri tabanındaki test tablosuna otomatik id atanıyor ve ilk doldurmaya başladığımız formu ekle dediğimizde ise ayrı bir tabloya ekliyor. aynı tablo içersine birtürlü ekletemedim. Lütfen yardımcı olunda çözelim bu işi. istediğim veri tabanına örn: isim, soysim , resimyolu kaydetmek istiyorum hepsi aynı id ile aynı tabloya eklenecek. benim formda bir adet

var. buraya o yeni resimin yeni isimli yolunu kopyalayıp yapıştırırsam örn : http://sitem/1905.jpg gibi formdaki diğer bilgileride girip eklediğim zaman resim yayınlanıyor. resmin linkini neden kopyalayıp o inputa yapıştırayımki bu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. biraz uzun oldu ama cevaplarınız birçok kişinin işine yarayacaktır eminim.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Resmi Secin :