lostyazilim

Sitenizin tüm seo sorunlarını bu başlık altında yanıtlıyorum

876 Mesajlar 171.843 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)

adwenture adlı üyeden alıntı

Merhaba ben yeni bir blog sitesi açıcağım, wordpress tabanlı daha önceden açtığım site pek iyi sonuçlara ulaşmadı bende yanlış yapmaktan korkuyorum seo konusunda. Bir site yeni açıldığında seo konusnda adım adım neler yapılmalı acaba öncelik sırası önem sırası olarak baktığınız zaman

Bu durumda WordPress kurulumunda doğru eklentiler, kalıcı bağlantılar site ayarları ve önemlisi de temiz bir kodlamaya sahip WordPress temalarıdır. Özgün içerikler ve sitenize gelen bağlantılar da bir o kadar önemlidir.

wmaraci
reklam

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

adwenture adlı üyeden alıntı

Merhaba ben yeni bir blog sitesi açıcağım, wordpress tabanlı daha önceden açtığım site pek iyi sonuçlara ulaşmadı bende yanlış yapmaktan korkuyorum seo konusunda. Bir site yeni açıldığında seo konusnda adım adım neler yapılmalı acaba öncelik sırası önem sırası olarak baktığınız zaman

500 sayfada anlatılamayacak, ama çok ama çok değerli bir soru bu. Çalışma seo dan başlamaz, öncelikleri sormuşsun şu şekildedir kabaca;

Projeye karar verilmesi
Domain adına karar verilmesi
Domain uzantısına karar verilmesi
Host seçimi
Kendi uzman olmadığın konuların belirlenmesi ve dış ihtiyaçlar
vs vs vs...

Şimdi şunu diyebilirsin, bunlarla seonun ne ilgisi var. Seo = bir sitenin arama motorlarında yükselmek için yaptığı çalışmaların tümü değil midir?

Öyledir. Ama, sitenin kodlama dili de, domain uzantısı da, host seçimi de hepsi seo ya girer. İngilizce aramada çıkmasını istediğin bir siteyi com.tr alıp Türkiye lokasyonlu hosta atıp asp tabanlı sistemi oturtmaya çalışırsan olmaz. Dolayısı ile projenin başlangıcından itibaren domain seçimine kadar seo alanına girer.

Hızlı yükselmek istiyorsan seo konusunda, domaini aldıktan sonra, ama arama motorlarına kayıt ettirmeden ve siteyi yayına sokmadan önce kasabildiğin kadar backlink kas. Sana zararı olmaz. Bunu seo danışmanlarıda sana pek anlatmaz. Örneğin bir domainaldın, yayına soktun, bir baktın ki pr 2. E sen daha yeni aldın bu domaini? Domain daha önceden alınmış ama iflas etmiş. Sonrada sen almışsın. Tamam da, madem her yeni kayıt domain sıfırdan başlıyor ise, önceki tüm backlinkler sen arama motoruna siteyi kayıt ettirdikten sonra bir anda alınınca ceza alıyorsan, o halde domaini aldığın gibi ceza alman gerekir. Ama almazsın. Sebebi de sır değildir.

Öncelikle link basma konusunu bu aşamada yap. Sonrasında siten yayına hazır olmadıkça arama motorlarına kayıt ettirme. Bir çok web sitesi sahibi domaini aldığı gi,bi kayıt eder, ve der ki, bir haftayı bulur indexlenmen vs. Aslında böyle birşey yoktur. Konu şudur. Domaini aldığın gibi kayıt edersin bot gelir bakar birşey yok bi hafta sonra tekrar uğrar sana. Web siteni hemen ekletmek istiyor isen, domaini al, yayına sok içeriğini gir ondan sonra kayıt et, aynı saatte index alır, en kötü ihtimalle aynı gün google da çıkarsın.

Arama motorlarının seni içine almasının sebebi, kullanıcıların aradıklarına cevap verebilmendir. Senin henüz içeriğin yoksa domaini aldığın gibi hemen kayıt ettirdiğin zaman zaten arama motoru seni niye alsın. Bu yüzden gecikir index alman.

Hızlı yükselmek istiyorsan önce içerik arşivi yap. Bu içeriklerin en az 100 olsun. Sonra domaini al siteyi aç ve wordpress sisteminin ileri tarihli post özelliğini kullan.

Yani, tüm içeriklerini gir. Ama yayın tarihine her girdiğin bir sonraki içerik için bir sonraki günün tarihini ver. Bu sayede siten istikrarlı olarak her gün otomatik olarak güncel olacaktır. Eğer her gün istikrarlı olarak en az 1 içerik girersen. Ve buna 6 ay dayanabilirsen. Pr değerin backlink almasan bile otomatik olarak 4 olacaktır.

Google için kod kalitesinin bir önemi yok. Tek önem, sitenin çok yavaş tepki vermemesi gibi şeyler. Eğer web sitene girerken bir problem yoksa, yani eklenti hataları vermiyorsa, sitenin 1-2 saniyede açılıyorsa tamamdır. Kodlamanın bir önemi yok. Hani şey gibidir bu, adam site yaptırır, der ki benim sitem özgün. Warez değil, kopya değil ben özel yaptırdım:) Zaten kodlama dilleri aynı. Özgün site yoktur yani. Popüler site vardır. Sen güncelliğini her zaman koru. hiç backlink almana bile gerek yok. siteni aç, ama blog değildir isim.uzantı, o bir web sitesidir. Siteni aç içeriğini gir, burdan adresi ver bir bakalım nasıl en hızlı yükseltebiliriz
maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

500 sayfada anlatılamayacak, ama çok ama çok değerli bir soru bu. Çalışma seo dan başlamaz, öncelikleri sormuşsun şu şekildedir kabaca;

Projeye karar verilmesi
Domain adına karar verilmesi
Domain uzantısına karar verilmesi
Host seçimi
Kendi uzman olmadığın konuların belirlenmesi ve dış ihtiyaçlar
vs vs vs...

Şimdi şunu diyebilirsin, bunlarla seonun ne ilgisi var. Seo = bir sitenin arama motorlarında yükselmek için yaptığı çalışmaların tümü değil midir?

Öyledir. Ama, sitenin kodlama dili de, domain uzantısı da, host seçimi de hepsi seo ya girer. İngilizce aramada çıkmasını istediğin bir siteyi com.tr alıp Türkiye lokasyonlu hosta atıp asp tabanlı sistemi oturtmaya çalışırsan olmaz. Dolayısı ile projenin başlangıcından itibaren domain seçimine kadar seo alanına girer.

Hızlı yükselmek istiyorsan seo konusunda, domaini aldıktan sonra, ama arama motorlarına kayıt ettirmeden ve siteyi yayına sokmadan önce kasabildiğin kadar backlink kas. Sana zararı olmaz. Bunu seo danışmanlarıda sana pek anlatmaz. Örneğin bir domainaldın, yayına soktun, bir baktın ki pr 2. E sen daha yeni aldın bu domaini? Domain daha önceden alınmış ama iflas etmiş. Sonrada sen almışsın. Tamam da, madem her yeni kayıt domain sıfırdan başlıyor ise, önceki tüm backlinkler sen arama motoruna siteyi kayıt ettirdikten sonra bir anda alınınca ceza alıyorsan, o halde domaini aldığın gibi ceza alman gerekir. Ama almazsın. Sebebi de sır değildir.

Öncelikle link basma konusunu bu aşamada yap. Sonrasında siten yayına hazır olmadıkça arama motorlarına kayıt ettirme. Bir çok web sitesi sahibi domaini aldığı gi,bi kayıt eder, ve der ki, bir haftayı bulur indexlenmen vs. Aslında böyle birşey yoktur. Konu şudur. Domaini aldığın gibi kayıt edersin bot gelir bakar birşey yok bi hafta sonra tekrar uğrar sana. Web siteni hemen ekletmek istiyor isen, domaini al, yayına sok içeriğini gir ondan sonra kayıt et, aynı saatte index alır, en kötü ihtimalle aynı gün google da çıkarsın.

Arama motorlarının seni içine almasının sebebi, kullanıcıların aradıklarına cevap verebilmendir. Senin henüz içeriğin yoksa domaini aldığın gibi hemen kayıt ettirdiğin zaman zaten arama motoru seni niye alsın. Bu yüzden gecikir index alman.

Hızlı yükselmek istiyorsan önce içerik arşivi yap. Bu içeriklerin en az 100 olsun. Sonra domaini al siteyi aç ve wordpress sisteminin ileri tarihli post özelliğini kullan.

Yani, tüm içeriklerini gir. Ama yayın tarihine her girdiğin bir sonraki içerik için bir sonraki günün tarihini ver. Bu sayede siten istikrarlı olarak her gün otomatik olarak güncel olacaktır. Eğer her gün istikrarlı olarak en az 1 içerik girersen. Ve buna 6 ay dayanabilirsen. Pr değerin backlink almasan bile otomatik olarak 4 olacaktır.

Google için kod kalitesinin bir önemi yok. Tek önem, sitenin çok yavaş tepki vermemesi gibi şeyler. Eğer web sitene girerken bir problem yoksa, yani eklenti hataları vermiyorsa, sitenin 1-2 saniyede açılıyorsa tamamdır. Kodlamanın bir önemi yok. Hani şey gibidir bu, adam site yaptırır, der ki benim sitem özgün. Warez değil, kopya değil ben özel yaptırdım:) Zaten kodlama dilleri aynı. Özgün site yoktur yani. Popüler site vardır. Sen güncelliğini her zaman koru. hiç backlink almana bile gerek yok. siteni aç, ama blog değildir isim.uzantı, o bir web sitesidir. Siteni aç içeriğini gir, burdan adresi ver bir bakalım nasıl en hızlı yükseltebiliriz

Burada yazılanların tam tersini uygulayarak seoya başlangıç yapabilirsiniz.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Burada yazılanların tam tersini uygulayarak seoya başlangıç yapabilirsiniz.

Beklediğim o seçilmiş sensin demek:) günlerdir bekliyorum ama ilk sen oldun eğer doğru anladı isem.

Bahsettiklerimin tam tersini uygulamak, yahut bunların yanlış olduğu anlamında bir mesaj gibi algıladım sözlerinizi. Eğer öyle ise, milletimin bilgilenmesi adına, lütfen bu forumdan herkesin gözü önünde bana örnek verebilir misiniz? Herkes okusun, ibreti alem olsun. Lütfen bana, aksine bir teorinizi buradan açıklar mısınız? İspatlar mısınız? Örnek gösterebilir misiniz? İnanın çok isterim. Burada bilmeyen insanlara öyle olmaz böyle olmaz deyip köşesine çekilmek yerine, öğretmeyi isteyeceğinizi umarak sizden bu yorumunuzu iyi niyetle, ispatlamanızı diliyorum. Ben bilgisayar başında iken umarım cevabınız gelir.
maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
İşi iyi bildiğin konusunda hiç şüphem yok (?) Siteyi daha açmadan sen olayı bitirdin. Tebrik ederim. İnşallah arkadaşlarımızda bu yazıları okur ve uygular.

Hızlı yükselmek istiyorsan seo konusunda, domaini aldıktan sonra, ama arama motorlarına kayıt ettirmeden ve siteyi yayına sokmadan önce kasabildiğin kadar backlink kas

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)

Beklediğim o seçilmiş sensin demek:) günlerdir bekliyorum ama ilk sen oldun eğer doğru anladı isem.

Bahsettiklerimin tam tersini uygulamak, yahut bunların yanlış olduğu anlamında bir mesaj gibi algıladım sözlerinizi. Eğer öyle ise, milletimin bilgilenmesi adına, lütfen bu forumdan herkesin gözü önünde bana örnek verebilir misiniz? Herkes okusun, ibreti alem olsun. Lütfen bana, aksine bir teorinizi buradan açıklar mısınız? İspatlar mısınız? Örnek gösterebilir misiniz? İnanın çok isterim. Burada bilmeyen insanlara öyle olmaz böyle olmaz deyip köşesine çekilmek yerine, öğretmeyi isteyeceğinizi umarak sizden bu yorumunuzu iyi niyetle, ispatlamanızı diliyorum. Ben bilgisayar başında iken umarım cevabınız gelir.

bizim iş ne oldu :D ingilizce googleda yükselecektik. Sitemin sunucu değişikliğini yaptım. Yarın da alt klasörü taşıyacağım. İncelemek istersen bir bak. www.learnihongo.com

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

İşi iyi bildiğin konusunda hiç şüphem yok (?) Siteyi daha açmadan sen olayı bitirdin. Tebrik ederim. İnşallah arkadaşlarımızda bu yazıları okur ve uygular.

Hızlı yükselmek istiyorsan seo konusunda, domaini aldıktan sonra, ama arama motorlarına kayıt ettirmeden ve siteyi yayına sokmadan önce kasabildiğin kadar backlink kas

Kardeşim üzme beni şimdi. Bunu anlatmak istedi isen öyle mesaj mı yazılır:) Ben daha başka niyetle yazdığını sanarak söyledim o sözleri. Benim kızgınlığım "seo danışmanı" olarak kendini adlandırıp 20 sayfa yazıyla seo anlattığını sananlara, bi an o kategoriye aldım seni özür dilerim, affını dilerim o konuda.

Backlink konusuna takıldın sanırım bu mesajdan onu anladım. Şimdi ben 12 yıldır foruma üye ilk kez olup paylaşımda bulunuyorum. Ben tam bilemiyorum kuralları bağışla. Reklam yapmak vs konuları vardı kurallarda, o yüzden, site ismini burdan veremiyorum yanlış bir hareket etmemek için. Fakat, backlink kasma ve yeni aldığın domaine daha yayına girmeden pr alma konusunda özel mesaj ile sana isim isim verebilirim bana mesaj atarsan. Domaini aldığın gibi pr ile alırsın. Google diğer konuda;

Olmayan bir domaine ceza veremez, olmayan bir domaine backlink kastığında, ceza alacak domain google database ine mimlenemez zaten o site kayıtlarda yok. 3 dolara bir domain al .pro dene. Kusura bakma tekrar ben başka bir niyetli sanarak öyle yazdım.

Ek Olarak:

karolla adlı üyeden alıntı

bizim iş ne oldu :D ingilizce googleda yükselecektik. Sitemin sunucu değişikliğini yaptım. Yarın da alt klasörü taşıyacağım. İncelemek istersen bir bak. www.learnihongo.com

Öncelikle o gülme işareti çok a sempatik kardeşim pek kullanmasak diyorum. Sonrasında sitene tekrar baktım biraz önce. Alt klasörleri hallet o zaman net bakabiliriz siteye. Şu an kabaca bakabiliyoruz. İçeriklerini girdiğin zaman ne yapılacağı konusunda rakip analizi yaparak bir yol belirleriz. Tüm işlemlerini bitir. Ve tam olarak hangi kelimelerde çıkmak istediğini belirt. O yönde siteniz için en doğru stratejiyi belirleriz.

adwenture adwenture WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek blogçuluk
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim peki, google/webmaster'dan da seo ile ilgili ayarlar yapılıyor bildiğim kadarıyla sitenin yükselmesi hızlı açılması vs ile ilgili webmaster da hangi ayarların yapılması gerekir ?

marginal marginal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknik
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Selamlar
Uğraşlarınız ve güzel cevaplarınız için çok teşekkürler.
Konunun içerisinde benim almak istediğim bilgilerin bir çoğu mevcut fakat genede sormak istedim bir film sitem var 4,5k civarlarında hiti vardı birden bire bıçak gibi kesildi google webmasterdaki gösterimlerde şuanda 30 -40k civarından 5k civarına düştü sanırım benim gibi aynı dertten muzdarip bir sürü arkadaş var.

Hergün düzenli ve özgün içerikli konular filmler giriyoruz.
All in one seo eklentisini netteki ayarları ile yapıp önemli kelimeleri özenle ayarlamaya çalışıyoruz.
haftalık 3 4 blog veya siteden makale yazıları vs. almaya çalışıyorum.
Epey ugraslar veriyorum fakat hala çok gerilerde ve sanki dahada geriliyor.
Bu film sitem için yapmam gereken şeyler nelerdir bilgi verirseniz sevinirim.

İnancım batıl değil ki, Ümidim kırılgan olsun..

maxmajestic maxmajestic Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Gezi Yazarı, Veteriner Hekim,
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 75 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

Olmayan bir domaine ceza veremez, olmayan bir domaine backlink kastığında, ceza alacak domain google database ine mimlenemez zaten o site kayıtlarda yok.

Henüz yayında olmayan bir site için backlink alıyoruz. Google bunu takip ederken sitenin olmadığını görünce ne yapıyor?

Site yayına girdikten sonra, Google backlink bıraktığımız yerleri tekrar indexleyip bu defa SEO olarak mı bize aktarıyor?

Yeni bir ste hayata geçireceğim diyelim. Wordpressi laptopa kurdum ve içerisine 100 makale ekledim ve backlinkleri de aldıktan sonra yayına geçtim.
İlk gün 20 makale ile başladım ama ondan sonra; daha önce yazılmış makaleleri zamanlayıp hergün 1 makale ekledim.

Bu mantıkla gidersek eğer site yayına girmeden evvel backlink basacaksak eğer; yayın öncesi backlinkleri hangi linklere basacağız? Sadece ansayfa? veya ileride yayınlanacak makalelerin linklerine mi? Google tararken bu linklerin kırık olması backlin aldığımız site ve yayına geçecek site için sorun doğurur mu?

Birçok şey kafamda var ama ben ilokul seo kursiyeri gibi sormayı tercih ediyorum.

Teşekkürler

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al