maxmajestic adlı üyeden alıntı

Bu memlekette en iyi becerdiğimiz bir şey eleştirmek, eleştirme işimizin çoğu da karalama şeklindedir. Rekabet ettiğimiz alanda bizden iyi veya hızlı adım atan birilerini görünce hoşlanmayız, kıskanırız. Keşke imrenip daha iyisini yapmak için içimizdeki rekabet ateşini alevlese de daha iyi işler yapmak için motivasyon bulsak!

SEO konusunda Türkçe ne kaynak araştırsam hepsi birbirine benzer ve çoğu da legal olmayan, tipik kişiliğimizi (Google'ı kandırmaya yönelik) ele veren öneriler.

Oysa alanında öncü, yğksek PR ve hit değerlerine sahip sitelerin newsleteter aboneliğiyle gelen bilgilere bakınca arada dağlar kadar fark var. Adamlar içeriği nasıl daha kaliteli ve özgünleşitireceğinize, kurgulara ve dolayısı ile kalıcı ve doğal SEO'ya odaklanmışlar.

Backlink almak için yazılan yorumlarda bile adamlar tembellik etmemiş, yorum değil sanki makale yazımış.

Biz de burada birileri birilerine yardımcı olmaya görsün hemen araya girip ortalığı bulandıryoruz, sebebp kavgacı kişiliğimiz. Pratikler ve teknikler farklı olabilir. sonuçta SEO matematik gibi kesin işlemiyor. Burada eğer zıt veya karşı fikirler varsa bunlar, ben şunu yaptım, sen bunu yaptın şeklinde değil de fikirleri ortaya sunarak yapılmalı.

Bunu zaen beceremiyoruz, bari herkes kendi başlığında kalsın. tartışma başlıkları zaten var, burası bilgilenme başlığı.

Sen veya sen haklısın durumu değil anlatmak istediğim. Bilgi kirliliği yapmayalım.

Amet Bey'e emeği ve katkıları için teşekkür ediyorum. Saati bile 100lerce dolar olan bir iş için burada uzun uzun açıklamalarda bulunuyor. Bu taktire değer başlıbaşına.


Siz beni anlamışsınız teşekkür ederim. Avrupa, dediğiniz gibi yorumlarda bile makale yazarken, nasıl daha kolay çıkarız değil de, nasıl daha kaliteli içerik girerizi tartışırken, biz daha hazırdaki bilgiyi öğrenmiyoruz bile. Ben 1 tane bayram olmamıştır ki aile ziyaretlerine katılıpta bayramlaşayım. Bayramda bile odamdan çıkmayıp bilgisayar başındaydım bazıları manitasıyla gezerken. 2000 yılında sayılı insanlar chat mırc bilmem neyi keşvedip birşey biliyorum derken o zamanların rus hacker (halkın tabiri ile) kişilere biz para yolluyorduk nasıl yapıyorsun mantığı ne bu işin diye. Anlatmak istediğim bakın biz bu bilgilere yırta yırta yıllarımızı harcaya harcaya, pazar demeden bayram demeden çok zor ulaştık. Şimdi bedavaya emek harcamadan veriyosun, adam ona bile hadi lenn! diyor:) Diyorum ki bakın soru işareti varsa özelden mesaj atın örnekleyeyim. Zahmet bile etmiyor. Nasıl kızmayayım şimdi ben. Sonra başka bir kardeşimiz kınıyorum diyor. Yani birinin dalga geçer gibi çamur atması hakkı var, benim cevap verme hakkım yok! Ben buna katılmıyorum dese, başımın üstüne, ironi yapsa başımın üstüne. Ama çamur atılırsa, ben değilim başlatan suçlu. Herkesin içinde onu dersen, ki forum kurallarında yasak yazıyor saldırıda bulunmak! Benimde cevap hakkım doğar. Hayallerimin yetişemeyecği kadar büyük firmalarla çalıştığını söyleyen kişiler karşılarında "ceo" olduğunu bilmeden konuşabilirler. Sanırsın ki microsoft'a danışmanlık yapıyor hayallerimin alamayacağı:) Benim derdim o kişiler değil sizlersiniz. Alt seviye seo taktikleriyle bi yere gelinmeyeceğini bilin diyorum. Seo, 20-50-100 sayfada anlatılacak birşey değil diyorum. Sizlerin web sitelerinin hedef kelimeleri yüksek rekabet içermiyor ve bir seo danışmanı tutmanıza gerek yok diyorum. Fikir, seodan önce gelir diyorum. Benim sizlerden bir çıkarım yok, sizlere yardım etmek istiyorum. Her konuda eleştirin, ama kabalaşmanıza gerek yok diyorum. Ben saldırmak istese idim tek tek delilli ispatla yazardım bir çok kişiye seo uzmanı yayını yapan. Ama onu küçük düşürmem, aynı zamanda türk webmaster yada seo uzmanlarını dışa karşı küçük düşürüyor. Adamlar kafa geçiyor 3. dünya ülkesi diye, birileri hırs yapacaksa bu koymadı da benim sözlerim mi dokundu bazılarına. Ben buradaki herkesin sitesinin birer ekol olmasını diliyorum. e diyorum ki, ben seo konusunda destek olurum, hadi diğer biride çıksın desin ki bende grafikerim logolar benden, diğeri desin ki 30 domainim var backlinkler benden, öbürü desinki edebiyat okuyorum tanıtım yazıları benden. İşte o zaman göreceksiniz ki, bizim milletimizin gençleri birlik olunca herşeyi nasıl aşıyor. Yardımcı olun sadece.

Ek Olarak:

NovaCep adlı üyeden alıntı

Merhabalar, daha önce Wiki backlink hizmeti almıştım ama o da bişeye yaramadı.Çoğu silinmiş bir sürü backlink kaybım var.Sizin Seo konusunda öneriniz nedir?

Site Novacep'tir.


Wiki backlink ile ilgilenmeyecekse4niz almayın. Backlink nedir? sorusunun cevabını iyi bilirseniz daha iyi anlayacaksınızdır.

Backlink sadece bir başka sitenin sizin sitenize verdiği linklerin tümü değildir. Backlink in gidişatıdır önemli olan. Siz wiki ye yazıyı gönderiyorsunuz ve bir daha o sayfa kimse tarafından görüntülenmiyor. Bunun önemi yok. Backlink almak önemlidir, ama sonrası daha önemlidir. Ayrıca, aynı tanıtım yazısını göndermeyin. Backlink benzersizlikten doğar. Herkes aynı makaleyi post etmez doğal olanda. Öncelikle madem wiki backlink aldınız. O halde o sayfaları en azından siz görüntüleyin. O url ye tıklayıp açın. 0 görüntülenme çöp demektir sizin anlayacağınız tabirde. Çöp link yani. Peki bu zararlı mıdır. Hayır değildir. Hiç kimse dışarıdan sizin sitenize link vererek zarar veremez.

Yapmanız gerekenlerde öncelikle linklerinize arada bir tıklayın girin sayfayı görüntüleyin. Site içi backlink hepsinden önemlidir yazılarınızı birbiri ile bağlayın. Ama asıl net cevap verebilmem için amacınızı bilmem gerekiyor. Belli bir kelimede mi çıkmak istiyorsunuz yoksa girdiğiniz içeriklerin ilk sayafalarda rekabete başlamasını mı istiyorsunuz?