Sitenizin tüm seo sorunlarını bu başlık altında yanıtlıyorum

876 Mesajlar 153.421 Okunma
smmexpress

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)
Merhabalar, daha önce Wiki backlink hizmeti almıştım ama o da bişeye yaramadı.Çoğu silinmiş bir sürü backlink kaybım var.Sizin Seo konusunda öneriniz nedir?

Site Novacep'tir.
 

 

Youtube: NovaMobi Teknoloji
wmaraci
reklam

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

maxmajestic adlı üyeden alıntı

Bu memlekette en iyi becerdiğimiz bir şey eleştirmek, eleştirme işimizin çoğu da karalama şeklindedir. Rekabet ettiğimiz alanda bizden iyi veya hızlı adım atan birilerini görünce hoşlanmayız, kıskanırız. Keşke imrenip daha iyisini yapmak için içimizdeki rekabet ateşini alevlese de daha iyi işler yapmak için motivasyon bulsak!

SEO konusunda Türkçe ne kaynak araştırsam hepsi birbirine benzer ve çoğu da legal olmayan, tipik kişiliğimizi (Google'ı kandırmaya yönelik) ele veren öneriler.

Oysa alanında öncü, yğksek PR ve hit değerlerine sahip sitelerin newsleteter aboneliğiyle gelen bilgilere bakınca arada dağlar kadar fark var. Adamlar içeriği nasıl daha kaliteli ve özgünleşitireceğinize, kurgulara ve dolayısı ile kalıcı ve doğal SEO'ya odaklanmışlar.

Backlink almak için yazılan yorumlarda bile adamlar tembellik etmemiş, yorum değil sanki makale yazımış.

Biz de burada birileri birilerine yardımcı olmaya görsün hemen araya girip ortalığı bulandıryoruz, sebebp kavgacı kişiliğimiz. Pratikler ve teknikler farklı olabilir. sonuçta SEO matematik gibi kesin işlemiyor. Burada eğer zıt veya karşı fikirler varsa bunlar, ben şunu yaptım, sen bunu yaptın şeklinde değil de fikirleri ortaya sunarak yapılmalı.

Bunu zaen beceremiyoruz, bari herkes kendi başlığında kalsın. tartışma başlıkları zaten var, burası bilgilenme başlığı.

Sen veya sen haklısın durumu değil anlatmak istediğim. Bilgi kirliliği yapmayalım.

Amet Bey'e emeği ve katkıları için teşekkür ediyorum. Saati bile 100lerce dolar olan bir iş için burada uzun uzun açıklamalarda bulunuyor. Bu taktire değer başlıbaşına.


Siz beni anlamışsınız teşekkür ederim. Avrupa, dediğiniz gibi yorumlarda bile makale yazarken, nasıl daha kolay çıkarız değil de, nasıl daha kaliteli içerik girerizi tartışırken, biz daha hazırdaki bilgiyi öğrenmiyoruz bile. Ben 1 tane bayram olmamıştır ki aile ziyaretlerine katılıpta bayramlaşayım. Bayramda bile odamdan çıkmayıp bilgisayar başındaydım bazıları manitasıyla gezerken. 2000 yılında sayılı insanlar chat mırc bilmem neyi keşvedip birşey biliyorum derken o zamanların rus hacker (halkın tabiri ile) kişilere biz para yolluyorduk nasıl yapıyorsun mantığı ne bu işin diye. Anlatmak istediğim bakın biz bu bilgilere yırta yırta yıllarımızı harcaya harcaya, pazar demeden bayram demeden çok zor ulaştık. Şimdi bedavaya emek harcamadan veriyosun, adam ona bile hadi lenn! diyor:) Diyorum ki bakın soru işareti varsa özelden mesaj atın örnekleyeyim. Zahmet bile etmiyor. Nasıl kızmayayım şimdi ben. Sonra başka bir kardeşimiz kınıyorum diyor. Yani birinin dalga geçer gibi çamur atması hakkı var, benim cevap verme hakkım yok! Ben buna katılmıyorum dese, başımın üstüne, ironi yapsa başımın üstüne. Ama çamur atılırsa, ben değilim başlatan suçlu. Herkesin içinde onu dersen, ki forum kurallarında yasak yazıyor saldırıda bulunmak! Benimde cevap hakkım doğar. Hayallerimin yetişemeyecği kadar büyük firmalarla çalıştığını söyleyen kişiler karşılarında "ceo" olduğunu bilmeden konuşabilirler. Sanırsın ki microsoft'a danışmanlık yapıyor hayallerimin alamayacağı:) Benim derdim o kişiler değil sizlersiniz. Alt seviye seo taktikleriyle bi yere gelinmeyeceğini bilin diyorum. Seo, 20-50-100 sayfada anlatılacak birşey değil diyorum. Sizlerin web sitelerinin hedef kelimeleri yüksek rekabet içermiyor ve bir seo danışmanı tutmanıza gerek yok diyorum. Fikir, seodan önce gelir diyorum. Benim sizlerden bir çıkarım yok, sizlere yardım etmek istiyorum. Her konuda eleştirin, ama kabalaşmanıza gerek yok diyorum. Ben saldırmak istese idim tek tek delilli ispatla yazardım bir çok kişiye seo uzmanı yayını yapan. Ama onu küçük düşürmem, aynı zamanda türk webmaster yada seo uzmanlarını dışa karşı küçük düşürüyor. Adamlar kafa geçiyor 3. dünya ülkesi diye, birileri hırs yapacaksa bu koymadı da benim sözlerim mi dokundu bazılarına. Ben buradaki herkesin sitesinin birer ekol olmasını diliyorum. e diyorum ki, ben seo konusunda destek olurum, hadi diğer biride çıksın desin ki bende grafikerim logolar benden, diğeri desin ki 30 domainim var backlinkler benden, öbürü desinki edebiyat okuyorum tanıtım yazıları benden. İşte o zaman göreceksiniz ki, bizim milletimizin gençleri birlik olunca herşeyi nasıl aşıyor. Yardımcı olun sadece.

Ek Olarak:

NovaCep adlı üyeden alıntı

Merhabalar, daha önce Wiki backlink hizmeti almıştım ama o da bişeye yaramadı.Çoğu silinmiş bir sürü backlink kaybım var.Sizin Seo konusunda öneriniz nedir?

Site Novacep'tir.


Wiki backlink ile ilgilenmeyecekse4niz almayın. Backlink nedir? sorusunun cevabını iyi bilirseniz daha iyi anlayacaksınızdır.

Backlink sadece bir başka sitenin sizin sitenize verdiği linklerin tümü değildir. Backlink in gidişatıdır önemli olan. Siz wiki ye yazıyı gönderiyorsunuz ve bir daha o sayfa kimse tarafından görüntülenmiyor. Bunun önemi yok. Backlink almak önemlidir, ama sonrası daha önemlidir. Ayrıca, aynı tanıtım yazısını göndermeyin. Backlink benzersizlikten doğar. Herkes aynı makaleyi post etmez doğal olanda. Öncelikle madem wiki backlink aldınız. O halde o sayfaları en azından siz görüntüleyin. O url ye tıklayıp açın. 0 görüntülenme çöp demektir sizin anlayacağınız tabirde. Çöp link yani. Peki bu zararlı mıdır. Hayır değildir. Hiç kimse dışarıdan sizin sitenize link vererek zarar veremez.

Yapmanız gerekenlerde öncelikle linklerinize arada bir tıklayın girin sayfayı görüntüleyin. Site içi backlink hepsinden önemlidir yazılarınızı birbiri ile bağlayın. Ama asıl net cevap verebilmem için amacınızı bilmem gerekiyor. Belli bir kelimede mi çıkmak istiyorsunuz yoksa girdiğiniz içeriklerin ilk sayafalarda rekabete başlamasını mı istiyorsunuz?
NovaCep maxmajestic burmeser

kişi bu mesajı beğendi.

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim Ahmet Bey, sitem çoğu kelimede ilk sayfadadır.Benim yapmak istediğim kaliteli backlinkler alarak Pr değerimi yükseltmek ve kalıcı backlink sağlamaktır.
 

 

Youtube: NovaMobi Teknoloji

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

NovaCep adlı üyeden alıntı

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim Ahmet Bey, sitem çoğu kelimede ilk sayfadadır.Benim yapmak istediğim kaliteli backlinkler alarak Pr değerimi yükseltmek ve kalıcı backlink sağlamaktır.


Anlıyorum. Fakat biraz açıklama yapmam gerekecek. Şimdi pr değerini yükseltmek hedef! Peki hedefteki amaç tam olarak ne? Kelimelerde yükselmek mi? Ego tatmini mi? Siteyi belli bir aşamaya gelince satmak mı? Otorite olmak mı? Yani pr değeri kelimede yükselmek için yetmez eğer amaç bu ise. Ben emek veriyorum uğraşıyorum, bununda karşılığını görmek hissetmek istiyorum diyorsanız, iki yolla pr yükseltebilirsiniz.

1-Backlink
2-Kalite

Backlink : Bu maddi olanaklar ister. 3 aylık backlink size ilk güncellemede pr değeri atarken, 3 ay bitiminde linkler kaldırıldığında sonraki güncellemede 0 a da düşebilirsiniz. Yani geçici bir durumdur. Ama bazı yöntemler kullanarak ücret ödemeden de buna erişebilirsiniz. Örneğin, tr wikiye çok sağlam ansiklopedik dille yazılmış bir konu ekleyin. Dış bağlantılara sitenizi ve otorite olmuş 2 siteyide ekleyin. (Neden iki dedim? 1-1 olduğunda sizin sitenizi silebiliyorlar tecbürem hep bu yönde oldu. Ama 3 seçenek verince daha avantajlı oluyorsunuz ve kaldırmama şansı daha yüksek) Bu sayede sağlam backlink alırsınız. Ama yazım diline ve anlattığınız konuda gerçekten detaylı bilgi vermeye dikkat etmelisiniz.

diğer bir yöntem ise sitenizle ilgili arama yapın edu.tr diye google arama motorunda. Bazı üniversiteler dış link verir. Örneğin uluslararası ilişkileri olan bir üniversite vize sitelerine link verebilir. Bu üniversiteleri bulun ve mail atın. Çok iyi bir dille, kullanıcıların daha fazla seçeneğe sahip olması için ve sizi de takip ettiğim bir site olarak falanca siteyi de şu url ye eklerseniz çok sevinirim deyin. O maillere bakanlar çoğunlukla 30 yaş altı üniversite öğrencileri olduğundan %40 gibi bir tamam cevabı geliyor. Bunun yararı iki şekilde size yansır.

1-Üniversitenin verdiği için güven sabittir
2-Pr değerleri o url lerin ortala en az zaten 5 tir.

Bu gün pr 5 bir sitede linkinizi ömür boyu tutmak için maddi olanaklara sahip olmanız gerekir ki doğaldır. Pr 5 bir site sahibi 10 TL ye size neden link versin, o da haklıdır bi şekilde.

Diğer bir yöntem, pr si yüksek sayfalardaki postlara yorum yapmaktır. Dofollow olduğu için yararı yok diyenlere sakın aldırmayın. dofollow nofollow google bubi tuzağıdır. Google bilir ki pr 5 değerinde bir url ye yorum attığınızda bu link orda hala duruyor ve onaylanmışsa, yani kalitesini ispatlamış bir site size onay vermişse, bu site kötü içeriğe sahip değildir, ki, bu da bir referanstır.

Diğer bir yöntem, sayısal değer atamaktır. Aynı başlıkta yazılar girin. Örneğin;

kulturelbellek :)

Siz bu içeriği aynı başlıkta ama farklı içerikte gireceksiniz. yani;

ilk başlık : kulturelbellek
ikinci başlık : kulturelbellek 1
üçüncü başlık : kulturelbellek 2

3-4-5-6...

Bu sayede konuyu detaylandırmış olursunuz ki, google bunu ister, yani her yönüyle o konuyu anlatmanızı. Bu yüzden doğru makale yazımında hem olumlu hem olumsuz ön eki kullanın ve muhakkak her makalede soru işareti kullanın diye tavsiyede bulunuruz.

Bir url nin pr değeri sadece backlinkleriyle belirlenmez. Öyle olsa idi, backlink sayısıo 3000 olan bir url nin pr değerinin 0 olması buna tezat olurdu. Görünen 0, ama aslında google onu saymamış. Kısacası backlinklerinizi nitelikli url lerden almanız gerekiyor. Buna göre;

10 pr 3 siteden backlink alsanız, atanacak pr değeriniz pr 2 olacaktır.
Kaliteli içerik girip güncel olup iç linkleme yapsanız, atanacak pr değeriniz pr 3 olacaktır. Eğer makale yazım tarzınız yazım hatasız ve resim(Etiketli) ile süslü ve bir disiplin dahilinde ise pr 4 bile olabilirsiniz, ki, bazıları 0 dan 4 e backlink almadan da çıkmıştır. Sabittir.

Backlink almak yorucu bir işlem. Tekrarlanması gereken bir işlem. İlgi ister devamlılık ister. Dolayısı ile eğer zamanınız varsa içeriğe önem verin. Yok hafta bir bazen yazı atıyorum ben bile girmiyorum çoğu zaman diyorsanız elbette backlink almanız gerekiyor.

ip ucu: teknoloji ile ilgili üniversiteleri inceleyin. Wikide teknolojiye uygun makale yazın, teknolojinin gelişimi başlığı örneğin ve konuyu anlatın, sonra telefonlara değinin ve tam orada sitenizdeki makale ile örnekleyin gibi.

Ayrıca reklam yerleşimin yanlış. Adsense de bu şekilde para kazanamazsın yahut az kazanırsın. Sitenin genel konusu tıklama baına maliyet yüksek kelimeler içeriyor. Forumda bir arkadaşımız bu konuda ücretsiz bilgi veriyoyor. O arkadaşa sorarsan doğru yerleşimi sana anlatacaktır. Sonuç alamazsan o zaman ben açıklamaya çalışırım. (önce işi o konuda uzmana sorun anlamında geri adım attım yanlış anlaşılmasın)
maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)
Emeğine sağlık detaylı bilgilendirmen çok iyi oldu.Reklam yerleşimimi ben öyle seçtim fazla göze batmasın istiyorum reklamların.
 

 

Youtube: NovaMobi Teknoloji

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

NovaCep adlı üyeden alıntı

Emeğine sağlık detaylı bilgilendirmen çok iyi oldu.Reklam yerleşimimi ben öyle seçtim fazla göze batmasın istiyorum reklamların.


Ben teşekkür ederim. Fakat bu anlattıklarımla sınırlı olmadığını bilmelisiniz. Konu inanın 200 sayfalık bir konu. O yüzden bunları yapın! Ama öğrenmeye devam. Çünkü rakiplerinizde bunları yapıyor olacak. Hem siteniz güncel olsun, hem bilginiz.
NovaCep

kişi bu mesajı beğendi.

BilalTurkmen BilalTurkmen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Bir sitemi beslemek için farklı bir site açacağım ancak bu acacagım sıtenın dıger site ile aynı reseller de bulunması çalışmayı boşa çıkartır mı ? yanı ıse yaramaz durumuna getırır mı ?ılla farklı bır host yada farklı bır IP de mı barınması gerek ? . Teşekkurler
 

 

asimox asimox Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 5 / 1
  • Ticaret 6, (%100)
ben oyun oyna kelimesinde ilerlemek istiyorum birkaç kelimede 4. ve 2. sıralardayım şimdide oyun oynada ilk sayfa hedefim, ama şu seo analizini yaptığımda bana biraz saçma geldi 73 puan veriyor. sadece 4 hata var bazılarının 5 hata 90 puan ilginç. Sitede ne gibi bir sorun olabilir ki puanı düşük.

 

 

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

BilalTurkmen adlı üyeden alıntı

Bir sitemi beslemek için farklı bir site açacağım ancak bu acacagım sıtenın dıger site ile aynı reseller de bulunması çalışmayı boşa çıkartır mı ? yanı ıse yaramaz durumuna getırır mı ?ılla farklı bır host yada farklı bır IP de mı barınması gerek ? . Teşekkurler


Paravan blog açılır, paravan siteler uzun vade içindir. Önce o sitenin bir yere gelmsi gerekirki, zaten aynı emeği sitenize verseniz daha yararlı olur. Aynı resellerde olmasa daha iyi olur, fakat aynı resellerde diye etkisi olmaz denemez. İllaki paravan site diyorsanız .us uzantılı domain alınız. Farketmez derseniz blog açın blogger üzerinden. En azından bir siteye vereceğiniz emekten daha az emek kullanabilirsiniz.

Paravan konusunda normalde site yok. Paravan, yani asıl domaini destekleyendir. Bunlar blog ve sosyal medyadır. Örneğin bir facebook sayfası açarsınız site için. Bu sayfaya bir pr değeri atanır.Bunun üzerinden linklerle güç verirsiniz. Ama site açmak uzun vade bir iştir bunu unutmayın. Aynı resellerde olması size zarar vermez yada boşa çıkarmaz. Fakat eğer o site sadece ana siteyi güçlendirme amacı taşıyor ise, ve başka amacı yoksa site açmayın. blog açın. Sosyal medya açın facebook twitter gibi. Onların yararı daha fazla olacaktır. Bir siteyi bir yere getirmek ay sürer. Paravan stratejisi ekiple uygulanır. Tek başına isen zor olur seni yorar ve bir çok kez umudunu kırar. Bu yüzden sosyal medya ve blog aç. Daha hızlı sonuç alacaksındır.
 

 

BilalTurkmen BilalTurkmen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Paravan blog açılır, paravan siteler uzun vade içindir. Önce o sitenin bir yere gelmsi gerekirki, zaten aynı emeği sitenize verseniz daha yararlı olur. Aynı resellerde olmasa daha iyi olur, fakat aynı resellerde diye etkisi olmaz denemez. İllaki paravan site diyorsanız .us uzantılı domain alınız. Farketmez derseniz blog açın blogger üzerinden. En azından bir siteye vereceğiniz emekten daha az emek kullanabilirsiniz.

Paravan konusunda normalde site yok. Paravan, yani asıl domaini destekleyendir. Bunlar blog ve sosyal medyadır. Örneğin bir facebook sayfası açarsınız site için. Bu sayfaya bir pr değeri atanır.Bunun üzerinden linklerle güç verirsiniz. Ama site açmak uzun vade bir iştir bunu unutmayın. Aynı resellerde olması size zarar vermez yada boşa çıkarmaz. Fakat eğer o site sadece ana siteyi güçlendirme amacı taşıyor ise, ve başka amacı yoksa site açmayın. blog açın. Sosyal medya açın facebook twitter gibi. Onların yararı daha fazla olacaktır. Bir siteyi bir yere getirmek ay sürer. Paravan stratejisi ekiple uygulanır. Tek başına isen zor olur seni yorar ve bir çok kez umudunu kırar. Bu yüzden sosyal medya ve blog aç. Daha hızlı sonuç alacaksındır.


Teşekkürler üstad. :) Bır paravan blog stratejım halı hazırda var , yenı acacagım blogda subdomain uzerıne calısmak ıstıyorum wpnın seo uyumlulugu ve plugınlerı yarı otomatık olması benı kendısıne cekıyor aslına bakarsanız..
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al