lostyazilim

Sıralama kaybetmeden domain değiştirmek mümkün mü ?

24 Mesajlar 5.868 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

imamet adlı üyeden alıntı

bir siteye bir sürü emek ver dim bırakın domain değiştirmeyi acemice yaptığım hatalrdan dolayı halen istediğim seviyey çıkmış değil. Her şeye baştan karar vermeli ve yol değiştirmeden o yolda ilerlemeli. Çıkardığım ders budur.

imamet doğru söylüyorsun dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olmayalım varsın bu domain kalsın . Nasip işte 15-20 gün zaman farkı yüzünden .tv si elimde olan domain varken .co uzantısından yayın yapıyorum tv ye çevirsem belki marka olacak ama bi 45 gün daha bekleyecek zamanım da yok reklamları kaybetmeyi göze alacak kadar zengin de değilim. Neyse hocam riske girmeye gerek yok vardır bunda da bir hayır taşımıyorum vazgeçtim . Okuyan düşünen fikir sunan herkese de teşekkürler
10679

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

rikato rikato WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek diğer
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 9 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Ben blogspot sitemi özel alan adına yönlendirmiştim. Linkler yönleniyor tamam burada sorun yok. Ama yavaş yavaş eski linkler silinmeye başlayınca hitimde bu oranda hergün düştü.
1 Aylık siteydi. 200 Hiti vardı. Hitim 50'ye kadar düşünce tekrar vazgeçtim. Ve şuan eski seviyeye zor ulaştım.
Bence çok düşünülmesi gereken ciddi bir olay.

GizemliLORD GizemliLORD Tof AŞ-K Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Memur oldu
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Z**
  • Mesajlar 1335
  • Beğeniler 1632 / 281
  • Ticaret 34, (%100)
Çok hit alan tüm sayfalarını belirle tek tek ve 301 yönlendirmesi yap 1 ayda toparlar site kendini...

(1 ay içinde hitler ikiye bölünür infoya ve .com'a gider zamanla hitlerin .com'a doğru bir akış gösteririr ...)

Backlinkler nasıl olur orasını tam bilemem google nasıl değerlendirir.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel web sayfam: https://mesutzeytin.com.tr/

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Gizemli LORD adlı üyeden alıntı

Çok hit alan tüm sayfalarını belirle tek tek ve 301 yönlendirmesi yap 1 ayda toparlar site kendini...

(1 ay içinde hitler ikiye bölünür infoya ve .com'a gider zamanla hitlerin .com'a doğru bir akış gösteririr ...)

Backlinkler nasıl olur orasını tam bilemem google nasıl değerlendirir.

Yok valla gözüm korktu vazgeçtim taşımaktan hitlerin ikiye falan bölünmesi demek sıralamada hafif sallantı bile günde 3-5 k hit kaybına yol açıyor o kadar yoğun kelimeler , direk benim topu atmam demek :)

wmaraci
wmaraci

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Yok valla gözüm korktu vazgeçtim taşımaktan hitlerin ikiye falan bölünmesi demek sıralamada hafif sallantı bile günde 3-5 k hit kaybına yol açıyor o kadar yoğun kelimeler , direk benim topu atmam demek :)

Bence de vazgeç :) Benim durumum seninkinden daha basit aslında, bende 10K yok. 200 tekil hit var. Domaini baştan doğru seçmemiz gerektiğini belirten arkadaş doğru söylese de, TECRÜBE ZAMANLA KAZANILAN BİR ŞEYDİR.. Benim, domainin yanlış olduğu ile ilgili bilgim yoktu. Bir ayda 600 hit falan almıştım; sonrasında yanlış domain olduğunu anlamaya başladım; ilgilenmemem gerektiğine karar verdim. Şimdi sanırım komple yok etme zamanı, dediğim gibi yönlendirme falan da istemiyorum ben çünkü; ve hiç backlink çalışması yapmadım :) 10K'yı riske atmadan, yerinde olsam aynı sistemi yeni domainde de yürütürüm ben. Eğer tutar, ve amacıma ulaşırsam, o zaman eski domaini yönlendiririm. Eski domaini bir süreliğine güncellemezsen çok büyük bir kayıp yaşayacağını sanmıyorum hit açısından

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Almina adlı üyeden alıntı

Bence de vazgeç :) Benim durumum seninkinden daha basit aslında, bende 10K yok. 200 tekil hit var. Domaini baştan doğru seçmemiz gerektiğini belirten arkadaş doğru söylese de, TECRÜBE ZAMANLA KAZANILAN BİR ŞEYDİR.. Benim, domainin yanlış olduğu ile ilgili bilgim yoktu. Bir ayda 600 hit falan almıştım; sonrasında yanlış domain olduğunu anlamaya başladım; ilgilenmemem gerektiğine karar verdim. Şimdi sanırım komple yok etme zamanı, dediğim gibi yönlendirme falan da istemiyorum ben çünkü; ve hiç backlink çalışması yapmadım :) 10K'yı riske atmadan, yerinde olsam aynı sistemi yeni domainde de yürütürüm ben. Eğer tutar, ve amacıma ulaşırsam, o zaman eski domaini yönlendiririm. Eski domaini bir süreliğine güncellemezsen çok büyük bir kayıp yaşayacağını sanmıyorum hit açısından

Öyle lanet bişey ki 2. siteyi açıp deneme fırsatım yok :) günde 18 saate yakın başında durup ilgileniyorum . 2. bir site ile baş etmem mümkün değil . Sürekli içerik girilip güncellenmesi gereken tarz bi site yarım yamalak girsem 3 eklesem 5 ekleseme de gelecek bişey değil malesef .

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Öyle lanet bişey ki 2. siteyi açıp deneme fırsatım yok :) günde 18 saate yakın başında durup ilgileniyorum . 2. bir site ile baş etmem mümkün değil . Sürekli içerik girilip güncellenmesi gereken tarz bi site yarım yamalak girsem 3 eklesem 5 ekleseme de gelecek bişey değil malesef .

Hmm anladım. Hayırlısı olsun. O kadar çalışmayla sen bu domaini de çok çok iyi bir yere getirirsin. Yolun açık olsun arkadaşım :)

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Almina adlı üyeden alıntı

Hmm anladım. Hayırlısı olsun. O kadar çalışmayla sen bu domaini de çok çok iyi bir yere getirirsin. Yolun açık olsun arkadaşım :)

sağol allah razı olsun :)

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Ben olsam .info'dan .com'a kesin taşırdım. 301 yönlendirmeyle .info'ya gelen herşey direk .com'a gidicek nasılsa. 1 ay kadar .info'yu kapatmazsan çok da sorun olacağını sanmıyorum. .com .info'dan daha iyi iş yapacak, gerekirse varsın 1 ay geride dursun derim ben.

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

sametweb adlı üyeden alıntı

Ben olsam .info'dan .com'a kesin taşırdım. 301 yönlendirmeyle .info'ya gelen herşey direk .com'a gidicek nasılsa. 1 ay kadar .info'yu kapatmazsan çok da sorun olacağını sanmıyorum. .com .info'dan daha iyi iş yapacak, gerekirse varsın 1 ay geride dursun derim ben.

hocam örnek olarak info vermiştim fakat mevcut domain .co , taşımak istediğim domain .tv sitenin içeriği de izleme :) Kullanıcı gözüyle bakınca listeleme de .tv uzantılı olana direk girerdim çünkü içeriğini kullanıcı bilinciyle karşılayan bir uzantı . 3. sırada bulunduğu kelimesinde gösterime karşı tıklanma oranı %7 civarında seyrediyor , taşındığında aynı yerinde .tv olarak zevalsiz dursa bu to. %30 +hatta %50 + rakamlara ulaşabilir gel gelelim o sırasını taşınınca korur mu ? En basiti blogerdan wp e wp den bloggera geri taşıdığımız 20 gün içinde bi wp yapıp gelen başka bir arkadaşımın sitesi resmen çöpe döndü 500-600 hiti şu an 60-80 civarı seyrediyor . Belki biz hatalı birşeyler yaptık profesyonel bir yöntemi vardır diye konu açtım fakat görüşler de bu arkadaşımın sitesinin durumuna düşme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor . Az tuzum kuru olsa hiç tereddüt etmezdim fakat 45 gündür herşeyi buna bağladım tam reklam almaya başladım derken aç gözlülüğe de kurban gitmek var :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al