lostyazilim
tr.link

PHP bilenler yardımcı olabilir mi?

7 Mesajlar 1.732 Okunma
acebozum
tr.link

modhacker modhacker WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci - Bilgisayar Müh.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Edit: Baştaki sorunları hallettim, en son takıldığım olayı yazıyorum:
Amacım bir keyword sitesi olan ubersuggest.org'dan keyworleri çekmek. Kaynağına baktığımda post methoduyla üç değişken gönderildiğinde sonuçları veriyor, ama ben aşşağıdaki server içinde çalıştırdığım kodla ordan sonuç alamadım, neden olabilir.
Kod:

Devam et!

When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
elektronikssl
webimgo

t1esto t1esto WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 12 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
dostum wordpress için yapıyorsan hazır fonksiyonları var insert etmen için ilk onu söyleyim.
İlk önce buradan başla sayfanın en başına wp-load.php yi ekle anadizinindeki
örnek : include 'wp-load.php'//eğer alt klasörde açtıysan include'../wp-load.php';
şeklinde kulan veritabanı bağlantısı otomatik olmuş olacak.
Gelelim insert etmeye wordpresin hazır fonksiyonları sayesinde kolaylıka insert edebilirsin.Aşağıdakini kullan
$my_post = array();
$my_post['post_title'] = $baslik;//$baslik bottan çektğin başlık
$my_post['post_content'] = $icerik;//Bottan çektiğin yazı
$my_post['post_status'] = 'publish';//yazı yayınlansınmı
$my_post['post_author'] = 1;//Yazı sahibi 1 olur admin
$my_post['post_category'] = array($kategori);//Kategorileri Ekle birden fazla kategori için 1,2,3,4 kategori idsini gir.
$my_post['tags_input'] = $etiketler;//istersen $etiketler altında etiketler oluşturup ekletir
wp_insert_post( $my_post );

gelelim yazı çekmesine o ara fonksiyonunu heryerde kullanmana gerek yok
buyur krdeşim sana fonksiyon yazim onla kes al.
function kes($kes,$kes2,$url){
$url=file_get_contents($url);
$dov=explode($kes,$url);
$dov=explode($kes2,$dov[1]);
$fenerbahce=$dov[0];
return $fenerbahce;
}

bu fonksiyonu şu şekilde kullanabilirsin.
kes('kesme yeri başlangıç','kesme yeri bitiş','kesilecek yerin url adresi');
ara sıra giriyorum takıldığın yeri sor.
modhacker

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Dostum tam zamanında yetiştin, ümidimi kesiyordum yavaş yavaş :D Çok sağol cevap için. Gene bir iki şey takıldı aklıma bakabilirsen cevap bekliyorum :)

Postları veritabanına atmaya başardım, ama öncelikle türkçe karakterleri görmedi, neden olabilir?
30sn sonrasında işlemi durdurdu yani tüm yazıları atmadı, ben 5 er tane atıp post metoduyla id'yi gönderip sayfayı refresh ediyim diyorum, daha kolay bi yöntemi olabilir mi?
Son olarak da hocam yazılara tarih de ekliyim diyorum da tabloda post date ve post date gmt var ikisine de mi veri girmemiz gerekiyor, biri olurmu ?

• Üyelik 12.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 12 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

modhacker adlı üyeden alıntı

Dostum tam zamanında yetiştin, ümidimi kesiyordum yavaş yavaş :D Çok sağol cevap için. Gene bir iki şey takıldı aklıma bakabilirsen cevap bekliyorum :)

Postları veritabanına atmaya başardım, ama öncelikle türkçe karakterleri görmedi, neden olabilir?
30sn sonrasında işlemi durdurdu yani tüm yazıları atmadı, ben 5 er tane atıp post metoduyla id'yi gönderip sayfayı refresh ediyim diyorum, daha kolay bi yöntemi olabilir mi?
Son olarak da hocam yazılara tarih de ekliyim diyorum da tabloda post date ve post date gmt var ikisine de mi veri girmemiz gerekiyor, biri olurmu ?

ilk önce veri çektiğin yazı ve başlığın türkçe karakterine uygun olarak ekrana yansıyıp yansımamasını kontrol et yansımıyorsa dosyanın karakterlerinyle oynayaabilirsin(utf-8,utf-8 bomsuz gibi) notepad++ programı ile yapabilirsin.Sorun hala devam ediyorsa
meta ekle aşağıda mevcut

Dosyada doğru dürüst gösteriyorsa veritabanına eklerken tr karakter problem çıkıyorsa aşağıdaki kodu kullan
mysql_set_charset("utf8", $baglanti);
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8_turkish_ci' ");

büyük ihtimal ile çözülmesi gerekir böyle.
30 saniye durması normal çünkü sunucuda 30 saniyeye kadar izin veriyor işlemin devam etmesini.
php.ini ayarıyla oynayacaksın veya set_time_limit(0); bu kodu üste yazarak çözüme kavuşturma ihtimali bulunmakta.
Tarih zaten wordpress admin panelinde nasıl eklediğin zaman tarih çıkıyorsa buradada otomatik tarih oluşturmakta zaten.

Tek dosya ile çalışma bir kaç dosyan olsun en az 2 rahat olur.
Şöyle yap ilk sayfada sadece başlıkları çek sonra bir buton oluştur veya seçenek hepsini seç diye kaydet.php diye dosya aç oraya post etsin.
Veritabanı yönetimi ile senin sitenden çekebilmiş olsak parçalara ayırabiliriz.Öteki türlü uzun ve karmaşık olur.
Çekeceğin yeri özelden at bakayım.
NOT:Veri çekeceğin yer xml ise daha kolaylıkla çekilir ve daha az kod ile sunucuyu fazla yormadan işlem yapmasını sağlar.
NOT 2:Sunucuyu yormamak için uzaktan veri çektiğin yerin bir kere çektiğine dikkat et.Kodları bir kere çektikten sonra bir daha çekmeye gerek yok

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 4, (%100)

t1esto adlı üyeden alıntı

Dosyada doğru dürüst gösteriyorsa veritabanına eklerken tr karakter problem çıkıyorsa aşağıdaki kodu kullan
mysql_set_charset("utf8", $baglanti);
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8_turkish_ci' ");

Bu kod ile türkçeleştirme sorunu çözüldü hocam sağolun. Zaman fonksiyonu da çok işime yaradı. Yine bi iki sıkıntı var, vaktiniz varsa bakarsanız çok güzel olur, sağolun :)

[*]Video kodları ve videolar veritabanına kaydolurken uçuyor, ekrana yazdırdığımda görünen videolar veritabanına girince kayboluyor hocam.
    [*]2 form tanımla post metoduyla veriyi gönder demişsiniz, post metoduyla form kullanmadan değişken yada array'ı nasıl gönderebilirim?

Üzerinde çalıştığım site imzamdaki site, ben bunu öğrenmek amaçlı yazıyorum, asıl istediğim bir video sitesinin içini doldurmak, bunu yaptıktan sonra ona göre düzenliycem.

Edit: Form gönderme olayını biraz daha araştırdım ve kodu buldum . Amacım bir keyword sitesi olan ubersuggest.org'dan keyworleri çekmek. Kaynağına baktığımda post methoduyla üç değişken gönderildiğinde sonuçları veriyor, ama ben aşşağıdaki server içinde çalıştırdığım kodla ordan sonuç alamadım, neden olabilir.

Devam et!

• Üyelik 12.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 12 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

modhacker adlı üyeden alıntı

Bu kod ile türkçeleştirme sorunu çözüldü hocam sağolun. Zaman fonksiyonu da çok işime yaradı. Yine bi iki sıkıntı var, vaktiniz varsa bakarsanız çok güzel olur, sağolun :)

[*]Video kodları ve videolar veritabanına kaydolurken uçuyor, ekrana yazdırdığımda görünen videolar veritabanına girince kayboluyor hocam.
    [*]2 form tanımla post metoduyla veriyi gönder demişsiniz, post metoduyla form kullanmadan değişken yada array'ı nasıl gönderebilirim?

Üzerinde çalıştığım site imzamdaki site, ben bunu öğrenmek amaçlı yazıyorum, asıl istediğim bir video sitesinin içini doldurmak, bunu yaptıktan sonra ona göre düzenliycem.

Edit: Form gönderme olayını biraz daha araştırdım ve kodu buldum . Amacım bir keyword sitesi olan ubersuggest.org'dan keyworleri çekmek. Kaynağına baktığımda post methoduyla üç değişken gönderildiğinde sonuçları veriyor, ama ben aşşağıdaki server içinde çalıştırdığım kodla ordan sonuç alamadım, neden olabilir.

Devam et!

Evet wordpress admin girişi yapılmadan embed kodu girilmesini yasaklıyor şöyle yapabilirsin onuda eklerken eklenen en son id noyu alıp update etmek
onuda $ensonid=mysql_insert_id(); ile yapabilirsin. .
Amacın başka siteye post edip kendi sitende göstermek ise onuda curl ile yapabilirsin curl fonksiyonlarına iyi bak nette post atma diye bak takıldığın yer olursa ara sıra bakarım

• Üyelik 16.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Üstad curl fonksiyonlarını inceliyorum, yardım için sağol :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al