modhacker adlı üyeden alıntı
Dostum tam zamanında yetiştin, ümidimi kesiyordum yavaş yavaş :D Çok sağol cevap için. Gene bir iki şey takıldı aklıma bakabilirsen cevap bekliyorum :)
Postları veritabanına atmaya başardım, ama öncelikle türkçe karakterleri görmedi, neden olabilir?
30sn sonrasında işlemi durdurdu yani tüm yazıları atmadı, ben 5 er tane atıp post metoduyla id'yi gönderip sayfayı refresh ediyim diyorum, daha kolay bi yöntemi olabilir mi?
Son olarak da hocam yazılara tarih de ekliyim diyorum da tabloda post date ve post date gmt var ikisine de mi veri girmemiz gerekiyor, biri olurmu ?
ilk önce veri çektiğin yazı ve başlığın türkçe karakterine uygun olarak ekrana yansıyıp yansımamasını kontrol et yansımıyorsa dosyanın karakterlerinyle oynayaabilirsin(utf-8,utf-8 bomsuz gibi) notepad++ programı ile yapabilirsin.Sorun hala devam ediyorsa
meta ekle aşağıda mevcut
Dosyada doğru dürüst gösteriyorsa veritabanına eklerken tr karakter problem çıkıyorsa aşağıdaki kodu kullan
mysql_set_charset("utf8", $baglanti);
mysql_query("SET NAMES 'utf8' ");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8_turkish_ci' ");
büyük ihtimal ile çözülmesi gerekir böyle.
30 saniye durması normal çünkü sunucuda 30 saniyeye kadar izin veriyor işlemin devam etmesini.
php.ini ayarıyla oynayacaksın veya set_time_limit(0); bu kodu üste yazarak çözüme kavuşturma ihtimali bulunmakta.
Tarih zaten wordpress admin panelinde nasıl eklediğin zaman tarih çıkıyorsa buradada otomatik tarih oluşturmakta zaten.
Tek dosya ile çalışma bir kaç dosyan olsun en az 2 rahat olur.
Şöyle yap ilk sayfada sadece başlıkları çek sonra bir buton oluştur veya seçenek hepsini seç diye kaydet.php diye dosya aç oraya post etsin.
Veritabanı yönetimi ile senin sitenden çekebilmiş olsak parçalara ayırabiliriz.Öteki türlü uzun ve karmaşık olur.
Çekeceğin yeri özelden at bakayım.
NOT:Veri çekeceğin yer xml ise daha kolaylıkla çekilir ve daha az kod ile sunucuyu fazla yormadan işlem yapmasını sağlar.NOT 2:Sunucuyu yormamak için uzaktan veri çektiğin yerin bir kere çektiğine dikkat et.Kodları bir kere çektikten sonra bir daha çekmeye gerek yok