FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

Evet yapılabilir. fakat bunu php de uzman arkadaşlar anlatabilir nasıl yapılabileceğini. Scriptinizin güvenliği için en garantili yol budur..
Önemli fonksiyonlarını vs.. bu dosyada tutup kendid sunucunuzdan çağırmanız en garantisi.
Ha adam kıl olmuştur, inat etmiştir oturup yazar scripte bakıp aynısnı oa diyecek yok. ama onu yapabilecek biriside zaten oturup o scripti yazsa daha kısa sürer diye düşünüyorum.


Aynen ama adam siteye bakarak benim fonsiyonu yazamaz çünkü

filmleri_getir();
?>


burdan ne anlıycak ki? :)



alabacaknet adlı üyeden alıntı

Mümkün elbette, ama çok ileri düzeyde bilgim olmadığı için basit mantığını anlatabilirim.

1- Uzak dosyanın PHP kodları çağırılıp site içerisinde eval() yöntemiyle çağırabilir, ama risklidir.

2- Ya da bilindiği gibi "fopen" fonksiyonuyla uzak dosyayı okuyabilirsiniz, lakin bu sefer fonksiyonlar.php değil de "fonksiyonlar.php.txt" metin dosyasına php kodlarınızı yazmalısınız, çünkü fopen uzak sunucuda kaynak kodunu okuyor diye biliyorum.

3- Dosyanın kaynak kodlarını yine "txt" dosyasına yazdıktan sonra, kullanılacak sunucuda file_get_contents ile kodlar çekilip ayrı dosya oluşturulduktan sonra "include" yapılabilir.

* Yukarıdakilerin hepsi sitenizi yavaşlatacaktır, "Hızın problem olmayacağı sistemler yazıyorum" diyorsanız yukarıdakiler mümkün.



Saol dostum bot yapımında "file_get_contents" bunu görmüştüm zaten onun için sordum :) bende acaba bot mantığıyla fonksiyonları çekebilir miyim diye. hepinize teşekkürler. Site yavaşlyacağı için vaz geçtim. :(