-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Grafik & Web Dizaycı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaslar merhaba. Malum scripti nasil lisanslarsak lisanslayalim gene biri cikip kiriyor. Diyelimki scriptin fonksiyorlar.php dosyasi var. Ben bu dosyayi kendi sunucumda tucam. Adam benim scriptimi kendi sunucusunda calistirdiginda benim sunucumdaki fonksiyonlar.php onun sunucundaymis gibi yorumlancak. Boyle birsey yapilabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
SERBEST MESLEK
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Evet yapılabilir. fakat bunu php de uzman arkadaşlar anlatabilir nasıl yapılabileceğini. Scriptinizin güvenliği için en garantili yol budur..
Önemli fonksiyonlarını vs.. bu dosyada tutup kendid sunucunuzdan çağırmanız en garantisi.
Ha adam kıl olmuştur, inat etmiştir oturup yazar scripte bakıp aynısnı oa diyecek yok. ama onu yapabilecek biriside zaten oturup o scripti yazsa daha kısa sürer diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirme
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mümkün elbette, ama çok ileri düzeyde bilgim olmadığı için basit mantığını anlatabilirim.
1- Uzak dosyanın PHP kodları çağırılıp site içerisinde eval() yöntemiyle çağırabilir, ama risklidir.
2- Ya da bilindiği gibi "fopen" fonksiyonuyla uzak dosyayı okuyabilirsiniz, lakin bu sefer fonksiyonlar.php değil de "fonksiyonlar.php.txt" metin dosyasına php kodlarınızı yazmalısınız, çünkü fopen uzak sunucuda kaynak kodunu okuyor diye biliyorum.
3- Dosyanın kaynak kodlarını yine "txt" dosyasına yazdıktan sonra, kullanılacak sunucuda file_get_contents ile kodlar çekilip ayrı dosya oluşturulduktan sonra "include" yapılabilir.
* Yukarıdakilerin hepsi sitenizi yavaşlatacaktır, "Hızın problem olmayacağı sistemler yazıyorum" diyorsanız yukarıdakiler mümkün.
Murat Alabacak <http://muratalabacak.net>
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
dışardaki bir sunucudan xml formatında her domaine lisans kodları üretip kodunu ioncubela şifrelersen büyük ölçüde sorunun kalmayabilir ama fazla masraflı olur :(
http://tr.rankvapor.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web yazılım
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
include işlemi işe yaramaaz mı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar kırılmayacak şifre yoktur.başka sunucudan dosya include etmek işide sıkıntılıdır.sunucu ayarlarında dışarıdan dosya çağırılımı kapalıysa sizin script çalışmayacak.zaten piyasadaki firmaların yüzde 95 i kapatır bu özelliği.scriptim çalınmasın diyorsan bir tane reseller al.scriptleri oraya kur.kimseyede cpanel bilgilerini, ana ftp bilgisini verme olsun bitsin.