freelance iş ilanları

Türkiye'de ilkleri gerçekleştireceğim projelerime yatırım ortakları arıyorum

29 Mesajlar 7.546 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam beni aşan rakamlar küçük projeler olsa eywallah girerdim ama ayağını yorganına göre uzatmak lazım. Boyumu aşmıcanı bilsem gözüm kapalı girerim çünkü güveniyorum projelerime

Ek Olarak:

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

hocam aslında karışık değil baştada belirttiğim gibi fikir ağızdan çıktığı an bunu maddi durumu olmayan ama proğramlama bilen çoğu kişi hayata geçirebilir üstte yazdıklarım bazı ihtimaller bu projenize gelince iyi düşünmüssünüz güzel bir uygulama geliştirirsen veya geliştirici ile ortaklık yaparsan tutabilcek bir uygulama diğer projeler için ise dediğim gibi önce fikrinizin telif hakkını alın sonra firmalarla ortaklık kurmanızı öneririm sonuçta telif hakkı sizde olduğu sürece sizden habersiz yada siz oladan projeyi geliştirse dahi ortaklık olmasa da para alırsınız tellif hakkı ile ilgili olarak burayı inceleyebilirsiniz

http://www.avrupapatent.com/marka.php?tescili=telifhaklarifikrihaklar

http://www.avrupapatent.com/marka.php?tescili=programyazilimtelifhaklari


Teşekkür ederim dost:=) keşke herkes burdaki kadar iyi olsa görüyorum ki insanlar yardım etmeyi seviyor ama godamanlara ulaştığımda öyle olacağını düşünmüyorum yinede sansımızı denıcez
 

 

wmaraci
reklam

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
ayağını yorganına göre uzatmak lazım katılıyorum wm sitelerinde insanlar nedense öğreniyor ama paylaşmıyor burada ise farklı insanlar hem öğreniyor hemde paylaşıyor yardımlaşıyor. Proje üzerinde uğrasmaya gelince evet insanlarla uğraşması zorlaşıyor İnşallah hedeflerin doğrultusunda projelerini hayata geçirir ve başarılı olursun
 

 

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

ayağını yorganına göre uzatmak lazım katılıyorum wm sitelerinde insanlar nedense öğreniyor ama paylaşmıyor burada ise farklı insanlar hem öğreniyor hemde paylaşıyor yardımlaşıyor. Proje üzerinde uğrasmaya gelince evet insanlarla uğraşması zorlaşıyor İnşallah hedeflerin doğrultusunda projelerini hayata geçirir ve başarılı olursun


Teşekkür ederim hocam gerçekten güzel insanlarda var. Umarım herkes projelerini gerçekleştirir ve güzel yerlere getirebilir. Allah herkesin gönlüne göre versin diyelim
 

 

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)
Kardeşim sana tek tavsiyem var;
Fikirlerine güveniyorsan kimseyi takma. ben olumsuz yorum yaparsam benimkinide takma ve ilerle hedefine doğru. en fazla başarısız olursun.
Bir kızılderili atasözü der ki;
Yenil, yine yenil, daha iyi yenil...

Benim etrafımdaki olumsuz konuşanlar olmasaydı şuan youtube benimdi facebookta benimdi. Halihazırda ortaklaşa yapmayı düşündüğüm kişinin olumsuz yorumları yüzünden, tutmaz demeleri yüzünden hiçbirine başlamadık. Ben isterim bir büyük projenin yerli malı olmasını. yapacağım olumsuz yorumda olmaz. ancak projenin senden (ç)alınmaması için fikir ve önerilerim olabilir. Buradan, yakın çevrenden kimsenin olumsuz eleştirisine kulak asma ve dene derim.
Eğer bir firma ile sponsorluk anlaşması olacaksa o hususta çok dikkatli ol. Aklındaki gibi bir fikir çok büyük olabilir. Doğal olarak reklam ve alt yapısı da çok ciddi gelir isteyecektir dediğin gibi.
 

 

wmaraci
wmaraci

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar yemek sepetine şöyle bir proje sundum ama verdikleri cevap daha ileri seviyede çalışmalarımız var ve şuan çalışmalarımız devam ediyor denildi:=) Eğer işinize yarayıp bu uygulamayı gerçekleştireceğiniz uygun bir siteniz varsa yapmayı denetin derim

Sizlere anlatacağım bu projede; siparişlerinizi tahminen %10 ila 15 arasında artırıp kazanç sağlayacağınızı ve bedava reklam alanı oluşturacağınızı düşünüyorum.

Projemi anlatmadan önce sizlerin de çok iyi bildiği aşağıdaki bilgileri aktarmak istiyorum.
Facebook nüfusu 1 milyarı aşmış durumda ve Türkiye, 31 milyon 247 bin 120 facebook kullanıcısıyla dünya genelinde 6. sırada yer almaktadır.
Aynı şekilde Twitter nüfusu dünyada belirli bir yere sahip. Araştırmalarım sonucu Türkiye’de 9.6 milyon Twitter kullanıcısı bulunmaktadır.

Projemin uygulamaya geçilmesi için, web sitenize facebook ve twitter üzerinden kullanıcı girişi yapılmasına izin vermeniz gerekmektedir. Web sitenizde kullanıcıların üye olması için bir yol bulunmaktadır. Bu yol ise üyelik formunun doldurulmasıyla gerçekleşmektedir. Facebook ve Twitter uygulamasını sitenize dahil ettiğiniz takdirde; hem kullanıcıyı bu zahmetten kurtaracaksınız hemde projemize gidecek alt yapıyı oluşturmuş olacaksınız.

Siparişleriniz %10-15 Artırmanın Yolu ve Bedavaya Reklam Yaparak Sesinizi Farklı Kitlelere Nasıl Duyuracağınızı Anlatacağım. Lütfen Bu Anlatacaklarımı ve Sunduğum Örnekleri Sonuna Kadar Okuyunuz.

Yukarıda belirttiğim gibi web sitenize Facebook ve Twitter üzerinden üye girişleri yapılmaya başlandığında, bazı uygulamalara sahip olacaksınız. Facebook ve Twitter üzerinden giriş yapılmasını herkes söyleyebilir. Benim fikrimin özelliği kendime özgü sipariş modülü gerçekleştirmek ve reklamı ücretsiz bir şekilde milyonlarca kitleye ulaştıracağınızı bildirmek.

Aşağıdaki resimle uygulamayı anlatmak istiyorum.


Resimde görüldüğü üzere Facebook ve Twitter üzerinden ilk defa web sitenize üye olanlara şu soru sorulacaktır. ‘YemekSepeti senin adına herkese açık paylaşımda bulunmak istiyor.’

Türkiye’deki kullanıcılar genellikle bu açıklamayı bile okumadan hızlı giriş yapmak istediklerinden tamam a basıyor. Böylece kullanıcı profilinde paylaşımlar yapabilmeniz için erişim sağlanacaktır.
En kötü ihtimalle web sitenize Facebook ve Twitter üzerinden üye olurken kullanıcıların yarısının bu uygulamayı kabul ettiğini varsayarsak; birazdan anlatacağım konuda reklamınızın ne kadar kitleye ulaşacağını göreceksiniz ve bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı küçük bir örnekle anlatacağım.
Not: Eğer Facebook ve Twitter’dan üye girişi yaptığı anda bile reklamınızı profile gönderecek bir yazılım yapılabilir. Bizim hedefimiz daha çok yapılan siparişlerin üzerine olacak.

Örneğin; Facebook üzerinden üyeliğini gerçekleştiren ve profilinde herkese açık paylaşım iznini veren Songül isimli kullanıcı web siteniz üzerinden pasta siparişi verecektir.
Seçeceği pastayı sepetine ekleyip siparişini gerçekleştirdiğinde siparişiniz bize ulaşmıştır mesajını alıp pastasının gelmesini beklemektedir. Songül, herkese açık paylaşım iznini verdiğinden dolayı yaptığı tüm siparişler Facebook profiline yansıyacak.
Örnek vermek gerekirse; Songül şuan YemekSepeti.com üzerinden sipariş verdiği pastayı afiyetle yiyor gibi.
Not daha yaratıcı reklam cümleleri de kullanılabilir.

Buradaki amacımız güzel bir reklam olmasını sağlamak artı Songül’ün profilindeki tüm arkadaşlarının bunu görmesini amaçlamaktayım. Yemek; insanlar için sadece açlık hissinden ibaret değildir. Özellikle tatlı çeşitleri ve meyveler insanların canının çekmesinden kaynaklı bir ihtiyaçtır. Songül’ün profilinde bu reklamın ücretsiz olmasının avantajından yararlandığımız gibi arkadaşlarının canının çekmesini sağlayacağız. Hatta bunun üzerine yorumlar, beğeniler ve geyikler yapılacağına kuşkum yok. Yemek Sepeti bu sayede insanların zihninde büyük bir yer edinecek ve o an için canı çeken kullanıcıların da sizin web siteniz üzerinden sipariş vereceğine inanıyorum.
Türkiye’deki insanların çoğu Facebook’ta zaman geçirip paylaşımlar yapmaktadır. İnsanlar nereye giderse konumlarını bildiriyor. Gittiği restauranttan tutun, hangi avm’den an itibariyle alışveriş yaptıklarını bile yazıyorlar. Kısacası yaptıkları herşeyi arkadaşlarına daha doğrusu Facebook’taki duvarına yazmaktan üşenmiyorlar. Onlar için reklam ve sosyallik gibi bir şey. Yemek Sepetinin de böyle bir uygulama yapmasının kullanıcıları için bir sorun oluşturmayıp aksine onlar için güzel bir paylaşım olacağını düşünmekteyim.
Ayrıca bu uygulamayı yemek sepeti üzerinde düşünmemin nedeni insanların yiyeceğe her zaman ihtiyaç duymasıdır. Normal bir e-ticaret sitesinde de siparişi yapan kişinin facebook profilinde plazma tv aldı yazması o kadar ilgi göstermez. Hem bütçeler uygun değildir hemde ihtiyaç olarak algılanmaz. Bu uygulamanın en güzel uygulanacağı alanının sizin web sitenizin olduğuna inanıyorum.

Rakamlarla ne kadar kitleye ulaşabileceğimizi kısaca belirtmek istiyorum.
Günlük 5 bin sipariş; Facebook ve Twitter üzerinden web sitenize giriş yapan üyelerinizden gerçekleştiğini düşünürsek; 5 bin profile reklamınız otomatik olarak yansıyacak. Bunun dışında siteniz üzerinden sipariş veren Facebook kullanıcılardan birinin ortalama 400 arkadaşı olduğunu var sayarsak. 200 bin kişiye ücretsiz bir şekilde bu reklamı ulaştırmış olacaksınız.
200 bin kişinin direk internet kullanıcısı olması da bir avantajdır.
Yukarda verdiğim bu örnekte ‘Songül şuan YemekSepeti.com üzerinden sipariş verdiği pastayı afiyetle yiyor’ Arkadaşlarının yorumlarına ve beğenilerine sebep olacak. Toplum olarak beğenmeyi ve yorum yapmayı da çok severiz. Bu mesaj diğer profillerde de görünmeye başlayacak. Nasıl mı? Songül’ün bir arkadaşı Yorumunda Pastadan bir dilim bana da ayırırsın artık dediğinde. Yorumu Yapan veya beğenen kişinin de arkadaşlarına otomatik olarak reklamınızı ulaştırmış olacağız.
Böylece reklamınız günlük milyonlarca kitleye ücretsiz bir şekilde ulaşmış olacak.


Yemek Sepeti’nin kurulum amacı, internet kullanıcılarının siparişini gerçekleştirmek olduğu için hem bu ihtiyacı karşılayacak hemde sosyal medyadaki takipçilerinizin yorumlarını da artıracak bir uygulama olacağını düşünmekteyim. Ayrıca Facebook ve Twitter’ da tüm firma yetkileri bu yorumları, paylaşımları gördükleri için ve en önemlisi binlerce insanın gerçekleştirdiği siparişlere şahit olacaklarından dolayı yemek sepeti bünyesinde firmalarını barındırmak isteyeceklerdir.
 

 

frtn frtn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 27 / 12
  • Ticaret 5, (%60)
Şu anlattığını zaten çoğu site kullanıyor. Hatta siteleri geçtim facebook oyunları bile kullanıyor
 

 

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

frtn adlı üyeden alıntı

Şu anlattığını zaten çoğu site kullanıyor. Hatta siteleri geçtim facebook oyunları bile kullanıyor


Her site kullanabilir zaten her siteye açık bir uygulama :=) anlatılmak istenen hangi site ne amaçla kullanırsa fayda görür.Sektör önemli
 

 

Sylar Sylar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 17 / 16
  • Ticaret 1, (%100)
Ne içiyorsanız banada verin bu ara kafam hep ayık :)
frtn

kişi bu mesajı beğendi.

backstreetboy backstreetboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Sylar adlı üyeden alıntı

Ne içiyorsanız banada verin bu ara kafam hep ayık :)

Beyin bedava=) Taşımaya devam et.
 

 

Criweb Criweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 185
  • Beğeniler 24 / 48
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam çok çelişkili konuşuyorsunuz bu dediğinizi geçtim büyük firmaları küçük twitter facebook takipçi uygulamaları bile yapıyor hatta 2-3 yıldan belkide daha fazladan beri kullanılıyor 2 saat boşuna yazı yazmışsınız.
frtn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al