lostyazilim
tr.link

Türkçe Karakterli URL ?

27 Mesajlar 10.533 Okunma
lstbozum
tr.link

kucukwebmaster kucukwebmaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 2 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Ben şahsen 2.yi tercih ederim çünkü İ ü gibi harfler % işareti olarak okunuyor bazen
FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

projeyardim projeyardim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Türkçe karakter seçmek istemenizin nedeni aramalarda anahtar kelimeler ile üst sıralara çıkmak ise ( son mesajınızdan bu şekilde anladım ) yine seçimiziniz yanlış olacaktır çünki tüm arama motorları ingilizce harflere göre çalışmaktadır. Yani bu dünyanın her sitesi için geçerli. Örneğin sizin mantığınızla düşünürsek japon veya çinlilerin web site adreslerinin çince ve japonca harfler ile isimlendirilmesi gerekirdi ancak onlarda www. dan sonra ingilizce latin harfleri kullanmaktalar. Bence çok da kafanıza takmanıza gerek yok dünya standartlarına uyarak ingilizce üzerinden devam etmelisiniz. Türkçe karakterin zannettiğiniz gibi türkçe karakter ile arama yapıldığında bir etkisi yok . Deneme için google da bir kelimeyi örneğin " ilginç " kelimesi ile " ilginc " kelimesini arattırırsanız her iki şekilde de aradığınızda sıralama değişmeden aynı sitelerin sıralandığını görebilirsiniz. Sanırım bu da aklınızdaki karmaşık duruma son verecektir. Kolay gelsin
zoeken

kişi bu mesajı beğendi.

www.projeyardim.com

zoeken zoeken Hosting Sağlayıcısı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)

projeyardim adlı üyeden alıntı

Türkçe karakter seçmek istemenizin nedeni aramalarda anahtar kelimeler ile üst sıralara çıkmak ise ( son mesajınızdan bu şekilde anladım ) yine seçimiziniz yanlış olacaktır çünki tüm arama motorları ingilizce harflere göre çalışmaktadır. Yani bu dünyanın her sitesi için geçerli. Örneğin sizin mantığınızla düşünürsek japon veya çinlilerin web site adreslerinin çince ve japonca harfler ile isimlendirilmesi gerekirdi ancak onlarda www. dan sonra ingilizce latin harfleri kullanmaktalar. Bence çok da kafanıza takmanıza gerek yok dünya standartlarına uyarak ingilizce üzerinden devam etmelisiniz. Türkçe karakterin zannettiğiniz gibi türkçe karakter ile arama yapıldığında bir etkisi yok . Deneme için google da bir kelimeyi örneğin " ilginç " kelimesi ile " ilginc " kelimesini arattırırsanız her iki şekilde de aradığınızda sıralama değişmeden aynı sitelerin sıralandığını görebilirsiniz. Sanırım bu da aklınızdaki karmaşık duruma son verecektir. Kolay gelsin

Evet bahsettiğiniz gibi :) Hatta türkçe karakter içermeyen anahtar kelime, türkçe anahtar kelime içeren kelimeye kıyasla daha üst sıralarda çıkıyor.
Eğer yine bizim kaldığımız ikilemde ki gibi başka bir değerli arkadaş kalırsa yorumlar yardımcı olacaktır :)
İlginiz için tüm yorum yapan arkadaşlar çok teşekkürlerimi sunuyorum iyi forumlar diliyorum.

salichomg salichomg WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)
birinci secenek daha cok ise yariyor bizzat denendi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)

salichomg adlı üyeden alıntı

birinci secenek daha cok ise yariyor bizzat denendi

Eminmisiniz. Google türkçe karakter barındıran URL leri, türkçe karakter girilmiş keyword da herhangi bir öncelik sağlıyor mu ?

Konu içerisin de ingilizce karakterlerin barındırılması hakkında bir çok olumlu sonuç çıktı fakat.

• Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)

zoeken adlı üyeden alıntı

Eminmisiniz. Google türkçe karakter barındıran URL leri, türkçe karakter girilmiş keyword da herhangi bir öncelik sağlıyor mu ?

Konu içerisin de ingilizce karakterlerin barındırılması hakkında bir çok olumlu sonuç çıktı fakat.

google'da full turkce karakter destegi bulunmaktadir.
Ve turkce karakterlerle yapilan aramalarda ozellikle vbulletin kullanan ve url'de turkce karakter ozelligi acilmis olan forumlar genellikle onde gelir, bu bulgarcailede ayni

Ek Olarak: google disindaki arama motorlarini bilemem ama avrupa birliginin soyle birseyi var tum arama motorlari tum alfabeleri desteklemek zorunda aksi halde avrupa birligi icinde hizmet vermesine izin verilmiyor yani onemli arama motorlarinda bir sorun olucagini sanmiyorum

• Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)

salichomg adlı üyeden alıntı

google'da full turkce karakter destegi bulunmaktadir.
Ve turkce karakterlerle yapilan aramalarda ozellikle vbulletin kullanan ve url'de turkce karakter ozelligi acilmis olan forumlar genellikle onde gelir, bu bulgarcailede ayni

Ek Olarak: google disindaki arama motorlarini bilemem ama avrupa birliginin soyle birseyi var tum arama motorlari tum alfabeleri desteklemek zorunda aksi halde avrupa birligi icinde hizmet vermesine izin verilmiyor yani onemli arama motorlarinda bir sorun olucagini sanmiyorum

O halde, türkçe bir şekilde 1 - 2 ay bir test edeceğiz fayasını göremezsek ingilizce sürümüne geri döneceğiz :) Fakat ctrl+c - v şeklinde URL yi yapıştırdığımız zaman % değerleri ile ilgili bir sorun çıkartır mı ?
Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

• Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)

zoeken adlı üyeden alıntı

O halde, türkçe bir şekilde 1 - 2 ay bir test edeceğiz fayasını göremezsek ingilizce sürümüne geri döneceğiz :) Fakat ctrl+c - v şeklinde URL yi yapıştırdığımız zaman % değerleri ile ilgili bir sorun çıkartır mı ?
Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

hayir cikmaz

celal celal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 37 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşım
googlede " kemeraltı " diye arama yap

ilk sayfada benim
www.kemeraltı.com (türkçe "ı" harfli açılımı http://www.xn--kemeralt-0kb.com/ )
www.e-kemeralti.com

ilk sayfada ikiside gelir .bazen biri üste bazen altta olur.
alan adı türkçe olduğu için daha çok ilgi görüyor ancak tek sorun mail adresin olmuyor
sana tavsiyen iki alan adını da al en kötü ihtimal birini diğerine yönlendirir ve mail adresin olur

• Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)

celal adlı üyeden alıntı

arkadaşım
googlede " kemeraltı " diye arama yap

ilk sayfada benim
www.kemeraltı.com (türkçe "ı" harfli açılımı http://www.xn--kemeralt-0kb.com/ )
www.e-kemeralti.com

ilk sayfada ikiside gelir .bazen biri üste bazen altta olur.
alan adı türkçe olduğu için daha çok ilgi görüyor ancak tek sorun mail adresin olmuyor
sana tavsiyen iki alan adını da al en kötü ihtimal birini diğerine yönlendirir ve mail adresin olur

Hocam konuyu tam okumadınız sanırım, problem çıkartan alan adı (domain ) değil. Bahsetmek istediğim, xxx.com bir domaininiz ver örneğin.

Ve bir kaç adet konu açtınız diyelim, konu başlığınız şu şekilde olsun,

Buğünler de herşeyden çok uzaktayız. şeklinde. Bu yazınızın website de yayınlanacağı vakit alacağı url biçimi şu şekilde mi olmalı yoksa şu şekilde mi onu anlatmaya çalışmıştım :)

1 -- bugunler-de-herseyden-cok-uzaktayiz.html
2 -- buğünler-de-herşeyden-çok-uzaktayız.html şeklinde türkçe karakter içermelimidir yoksa ingilizce standartllarına uygun mu olmalıdır.
Google alan adında herhangi bir sorun çıkartmıyor biliyorum fakat URL de ne yapıyor hiç bir fikrim yok

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al