-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben şahsen 2.yi tercih ederim çünkü İ ü gibi harfler % işareti olarak okunuyor bazen
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Mimar
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Türkçe karakter seçmek istemenizin nedeni aramalarda anahtar kelimeler ile üst sıralara çıkmak ise ( son mesajınızdan bu şekilde anladım ) yine seçimiziniz yanlış olacaktır çünki tüm arama motorları ingilizce harflere göre çalışmaktadır. Yani bu dünyanın her sitesi için geçerli. Örneğin sizin mantığınızla düşünürsek japon veya çinlilerin web site adreslerinin çince ve japonca harfler ile isimlendirilmesi gerekirdi ancak onlarda www. dan sonra ingilizce latin harfleri kullanmaktalar. Bence çok da kafanıza takmanıza gerek yok dünya standartlarına uyarak ingilizce üzerinden devam etmelisiniz. Türkçe karakterin zannettiğiniz gibi türkçe karakter ile arama yapıldığında bir etkisi yok . Deneme için google da bir kelimeyi örneğin " ilginç " kelimesi ile " ilginc " kelimesini arattırırsanız her iki şekilde de aradığınızda sıralama değişmeden aynı sitelerin sıralandığını görebilirsiniz. Sanırım bu da aklınızdaki karmaşık duruma son verecektir. Kolay gelsin
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.projeyardim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad