Bloglara hiç hizmet vermedim. O yüzden blog sahibi arkadaşların önerileri daha gerçekçi yardım sayılır benim söyleyeceklerime göre.
Benim fikrim ise;
Yayında olan her sayfanın temel olarak hepsi için geçerli olan kıstasları vardır. Blogda olsa aşağı yukarı aynı durum sizin içinde geçerli olacaktır. Örneğin içeriğiniz çok az. İçeriklerinizi göze hitap eden bir şekilde eklemeniz internet kirliliğinin tavan yaptığı şu yıllarda iyi bir haber. İçeriğinizi arttırmalısınız. İçeriklerinizde iç linkleme yapmalısınız. Bu, hem ziyaretçiye kolaylık hemde arama motorundaki sağlamlık olarak size fayda olarak geri dönecektir.
125x125 reklam alanlarını boş bırakmamalısınız. Yani aynı resmi 4 kere çekmemelisiniz. Yine reklam alanı ibaresi bulunur ama farklı konsept görünüm olması, olmayan siteye göre daha avantajlı olacaktır.
Blog ne ile alakalı sorusuna tek bir yanıt veremiyoruz. Bir çok farklı alanda içeriğiniz var. Bu seo çalışması konusunda strateji değişikliği getirecektir. Anahtar kelimelere çalışma yaptığınız zaman diğer içeriklerinizin değeri azalacaktır. Çok çeşitli içerik kullanan siteler domaine odaklanmalıdır. sizde blog url nizi baz alarak seo çalışması yapmalısınız.
Anahtar kelime üzerine çalışmalarda, arama motoruna şu mesaj verilir: Benim sitem teknoloji konusunda çok iyi. Bu yapıldığında lise puanlarının ne işi var o zaman sitede olur, ki buda hedef kelimede çıkmanız için normale göre daha fazla çalışma yapmanızı gerektirir. Çok çeşitli konulardan oluşan bir yayıncı, seo çalışmalarını domaine odaklamalıdır. Domain değer kazandıkça otomatik olarak o domainin verdiği yayınlarda yayınlandığı anda diğerlerine göre 1-0 avantajlı rekabete başlayacaktır.
Logonuzu çok beğendim. Logoda önemli olan karizmatik olması değil, akılda kalıcı olmasıdır. Gereksiz şekiller ifadeler akılda kalıcılık oranını düşürür. Siz bir dış blog sahibisiniz.
Kısa bilgi :
İç blok : Yönetimi sizde olan bir web sitesinin ana sayfa haricinde başını yada sonunu kullanarak yayın yapma. ( blog.ahmet.uzantı & ahmet.uzantı/blog)
Dış blok : Yönetimi başkasına ait bir web sitesi üzerinden yayın yapma. (bizeaitisim.baskasınaaitsite.uzantı)
Bu yüzden urlniz zaten kısa olmayacaktır. Bu dez avantajı sizin logonuz tamamlamaya yardımcı olacaktır. Bu sebeple logonuz çok iyi.
Ek Olarak:
Bir önceki cevap aynen sizin içinde geçerli, logonuzda url ismini ayrıca muhakkak geçirin.
Ek Olarak:
Devrim adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar, yeni bir site kurdum.. Yaklaşık 3 haftalık. Herşeye rağmen, Google'da YouTube ve Twitter'ı geçemiyorum. Bir yardımcı olurmusunuz? (Wmaracı SEO analiz puanı: 76)
ythaber.com
Sorunuzu anlayamadım kusura bakmayın. Biraz daha açabilir misiniz sorunuzu, geçememeden kasıt ne, ne konuda geçememek?
Ek Olarak:
Belli bir konuya odaklı bir siteniz var. Sitemap dosyasını robots.txt dosyasına ekledikten sonra, hedef kelimelere odaklanmak yararlı olacaktır.
Örneğin hd film kelimesini ele alalım.
İçeriklerinizde geçen hd film kelimelerini anasayfaya iç link olarak yönlendirin. Bu yönlendirmeleri 3 gruba ayırın : hd, film, hd film
Yani bir içeriğinizden anasayfaya hd film kelimesine linkleme yaptı iseniz, diğer içerikte hd kelimesine, diğer içerikte film kelimesine link vererek kelime ve öbekleri anasayfaya yönlendirin.
hd ve film kelimeleri için bir kategori yahut etiket sayfası oluşturun. Her iki kelimenin ilgi düzeyinede bu url ye linkleme yapın. Örneğin; hd diye açtığınız url ye, hd kelimesini arayan kişilerin diğer yazdıkları kelimeleri yönlendirin. 720p kelimesi örneğin.
Eğer siteniz yeni ise, filmleri kendi sunucunuzda barındırmayın.
Filmlerinize mutlaka açıklama girin. Oyuncularından konusundan bahsedin. Fakat bu açıklama kısmı bir protokole bağımlı olmasın. Yani her filmde sabit düzenli şekilde
oyuncular:
yılı:
Konusu:
şeklinde olmasın.
Tüm bu bilgileri tek açıklamada girmeniz size çok büyük yarar sağlar. Açıklama ve bilgi farklı şeyler film sitelerinde. Açıklama filmin hangi yılda yapıldığı oyuncuları gibi bilgileri içerir. Bilgi ise film hakkında yorumunuzu bir makale statüsüne sokar, ki, hem video hemde bir makale yayınlamış olursunuz google gözünde o konu hakkında. Bu yüzden tüm bu bilgileri aynı yazıda geçirin.
Filmlere muhakkak yorum yapın. Anasayfanızda son yorumlananları gösterin. Filmlerinizi arşiv statüsüne sokmamaya çalışın. Uzun süre sabit kalan sayfa arşiv kategorisinde ele alınır. Yorumla o url leri diri tutun.
Ek Olarak:
yanıtlandı
Ek Olarak:
yanıtlandı