Php asp.net'e göre çok kolay bir dil. Asp.net öğrenirsen program uygulama da yazabilirsin c# bileceğin için. İlerde başka dil öğrenmek istersen de zorluk çekmezsin çünkü çoğu dil benzerdir c#'a. Ama sadece web ile sınırlı kalıcam diyorsan php'de öğrenebilirsin. w3school diye bi site var oradan da öğrenebilirsin. İleriye dönük düşünüyosan asp.net öğren derim. Php öğrenme gereği duyarsan zaten kısa sürede öğrenirsin, kolay dil.
Hangi dilde daha fazla proje istekleri alınır peki? Ben bu işten para kazanmak da istiyorum. Php kurumsal şirketlerde kullanılmıyor, bunu fark ettim. Bu yüzden Python' a bakmayı düşündüm ama tek başına kullanılacak bir dil gibi gelmedi bana. Asp.net kullanmamın avantaj ve dezavantajları neler olabilir?
Ek Olarak:
Mantığı öğrenmek istiyorsan Java mantığı anladıktan sonra çok rahat yaparsın saten
Java da çok çekici geldi aslında. Her platformda çalışabiliyormuş ve desktop ile webde bir çalışan client server mantıklı uygulamalar hatta telefonlar için uygulamalar yapılabiliyormuş. Doğru mu? Bu konuda ayrıntılı bilgiyi nereden edinebilirim?