lostyazilim
tr.link

Sıfırdan web programlamaya başlamak için hangi dili tavsiye edersiniz?

20 Mesajlar 4.409 Okunma
lstbozum
tr.link

rshcoosl rshcoosl Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 31 / 39
  • Ticaret 26, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

Peki asp.net ve php arasında nasıl bir tercih yapardınız?

Php asp.net'e göre çok kolay bir dil. Asp.net öğrenirsen program uygulama da yazabilirsin c# bileceğin için. İlerde başka dil öğrenmek istersen de zorluk çekmezsin çünkü çoğu dil benzerdir c#'a. Ama sadece web ile sınırlı kalıcam diyorsan php'de öğrenebilirsin. w3school diye bi site var oradan da öğrenebilirsin. İleriye dönük düşünüyosan asp.net öğren derim. Php öğrenme gereği duyarsan zaten kısa sürede öğrenirsin, kolay dil.

wmaraci
reklam

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

WMF adlı üyeden alıntı

Nasıl öğreneceğin konusunda tavsiyem başlangıç olarak kitap olabilir. Ama eğitim setlerinden yanayım. Kitap almana gerek yok. Googleda arasan bir sürü eğitim seti çıkıcaktır artık satın almak veya w@rez bulmak sana kalmış. Ama satın almanı öneririm adamlar uğraşıyor emek harcıyorlar. Youtube'dada bir sürü PHP ile ilgili videolar mevcut. Hatta sırf PHP öğretmek için açılmış kanallar bile var. PHP için İbrahim Çevrük'ü tavsiye ederim. CSS için Fatih Hayrioğlu JS içinde Tayfun Erbilen. Ama baştan sağma eğitim setlerini izleyip geçme harfi harfine ugulamalar yap. Yoksa sadece izleyip geçersen hiç bir şey öğrenemessin. Kendi kendine öğrendiklerini test et. Küçük uğgulamalar yap her ne olursa küçükte olsa sonuçta bir emek harcamış ol. :) Hatta takıldığın yerlerde HTML/CSS/PHP/MYSQL için bana başvurabilirsin. :)

Yardımseverliğiniz için teşekkür ederim. :) Aklımda güzel projeler var. Umarım güzel bir noktaya gelirim.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

bsakizli bsakizli Bilgisayar Programcısı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
  • Mesajlar 925
  • Beğeniler 102 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
Mantığı öğrenmek istiyorsan Java mantığı anladıktan sonra çok rahat yaparsın saten

WMF WMF erayemrah.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sinop
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Ertug adlı üyeden alıntı

Yardımseverliğiniz için teşekkür ederim. :) Aklımda güzel projeler var. Umarım güzel bir noktaya gelirim.

İnşallah. :)
Ertug

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

rshcoosl adlı üyeden alıntı

Php asp.net'e göre çok kolay bir dil. Asp.net öğrenirsen program uygulama da yazabilirsin c# bileceğin için. İlerde başka dil öğrenmek istersen de zorluk çekmezsin çünkü çoğu dil benzerdir c#'a. Ama sadece web ile sınırlı kalıcam diyorsan php'de öğrenebilirsin. w3school diye bi site var oradan da öğrenebilirsin. İleriye dönük düşünüyosan asp.net öğren derim. Php öğrenme gereği duyarsan zaten kısa sürede öğrenirsin, kolay dil.

Hangi dilde daha fazla proje istekleri alınır peki? Ben bu işten para kazanmak da istiyorum. Php kurumsal şirketlerde kullanılmıyor, bunu fark ettim. Bu yüzden Python' a bakmayı düşündüm ama tek başına kullanılacak bir dil gibi gelmedi bana. Asp.net kullanmamın avantaj ve dezavantajları neler olabilir?

Ek Olarak:

sinova adlı üyeden alıntı

Mantığı öğrenmek istiyorsan Java mantığı anladıktan sonra çok rahat yaparsın saten

Java da çok çekici geldi aslında. Her platformda çalışabiliyormuş ve desktop ile webde bir çalışan client server mantıklı uygulamalar hatta telefonlar için uygulamalar yapılabiliyormuş. Doğru mu? Bu konuda ayrıntılı bilgiyi nereden edinebilirim?

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

LeaderScorpion LeaderScorpion WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Telekomünikasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 19 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Ertuğ arkadaşıma bu konuyu açtığı için teşekkür ederim. Cevap veren yorum yapan diğer değerli arkadaşlarada tecrubelerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim.

WMF arkadaşımız;

WMF adlı üyeden alıntı

Nasıl öğreneceğin konusunda tavsiyem başlangıç olarak kitap olabilir. Ama eğitim setlerinden yanayım. Kitap almana gerek yok. Googleda arasan bir sürü eğitim seti çıkıcaktır artık satın almak veya w@rez bulmak sana kalmış. Ama satın almanı öneririm adamlar uğraşıyor emek harcıyorlar. Youtube'dada bir sürü PHP ile ilgili videolar mevcut. Hatta sırf PHP öğretmek için açılmış kanallar bile var. PHP için İbrahim Çevrük'ü tavsiye ederim. CSS için Fatih Hayrioğlu JS içinde Tayfun Erbilen. Ama baştan sağma eğitim setlerini izleyip geçme harfi harfine ugulamalar yap. Yoksa sadece izleyip geçersen hiç bir şey öğrenemessin. Kendi kendine öğrendiklerini test et. Küçük uğgulamalar yap her ne olursa küçükte olsa sonuçta bir emek harcamış ol. :) Hatta takıldığın yerlerde HTML/CSS/PHP/MYSQL için bana başvurabilirsin. :)

yazmış. Bu hocaları araştırma yaparken görmüştüm. Bende bu işlere hevesli ve meraklıyım. Bir site tasarlayıp onu kendi ellerimle geliştirmek istiyorum. Zamanında vBulletin, SMF, Joomla, Wordpress kurcaladım vBulletin forum açıp editledim ve konu yığdım içinde vs vs ama hazır scriptler tat vermiyor. Neden kendi scriptimi yazmayayım diyor insan. Yakın zamanda merakımı eyleme döktüm ve HTML + CSS öğrendim 1-2 örnek site tasarladım. Ve dinamik olsun kullanıcı giriş yapabilsin konu ekleyebilsin vs vs olsun istedim. Bunun içinde php ve mysql bilmem gerektiğini öğrendim. Bu aralarda onlara sardım ve zaman buldukça uğraşıyorum. Zorlu bir yol evet ama eğlenceli geliyor bana.

Fatih Hayrioğlu nun, HTML5 ve CSS3 eğitim setii almayı düşünüyorum. Anlatımını baya övüyorlar (özellikle yeni başlayanlar için).
Tayfun Erbilen in; PHP ile Blog Scripti Yazmak videolarını izliyorum youtube tan. Adam fena biri söyleyeyim. Hem anlatımı hem kod yazımı. Belki ben yeniyim diye bana öyle geliyor ama izlediklerim arasında en iyilerden biri. :D
İbrahim Çevrük ün; PHP Eğitim Seti var onuda inceleyeceğim uygun bir zamanda. Hatta forumda konusu var görmüşsündür belki.İbrahim Çevrük ün PHP Eğitim Seti

İnş sende bende amaçlarımıza ulaşabiliriz kardeşim.

Tekrardan teşekkür ederim hepinize.

BrsMncr BrsMncr Barış Mancar | WebMasto Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Kurucu & Genel Yayın Yönetmeni
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 59 / 39
  • Ticaret 0, (%0)
Belki yardımı dokunur.

1fikrimvarcom erekaone

kişi bu mesajı beğendi.

WebMasto.com

MeteOguzhan MeteOguzhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 203
  • Beğeniler 17 / 42
  • Ticaret 12, (%100)
Ilk basta asp.net c# ogren derim.
Sonrasinda php basit gelicek.

bsekerciler bsekerciler NODE Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ş**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Ruby,
sonrasında Ruby on Rails.

Ruby on Rails öğrendikten sonra git PHP yaz (sinirlerin kaldırırsa). Ne demek istediğimi anlayacaksın...

ozguroyun ozguroyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** B**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 74 / 35
  • Ticaret 10, (%100)
--- guncel olmayan mesaj guncellemesi

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği