-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Python ı öğrenmeyi çok istedim. Ama çok kapalı kutu gibi. Aklımı çelmeyin yahu. Tam karar vermiştim. :) Python ile Android telefonlarda donanımsal çalışmalar yapılabiliyor mu? Kamera, GPS vb. şeyleri Python yönlendirebilir mi? Java, Python aynı anda mı çalışsam acaba?
Ek Olarak: Link için teşekkürler. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
0mh3r
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** **
-
-
-
Ticaret
4, (%75)
basit uygulamalar yapcaksan visual basic ama biraz daha gelişmiş bişeyler yapmak istiyorsan C# ile başla
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
l** o**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şahsen python, c++, c# gibi dillerle başlamaman iyi olur. İlk olarak vb ile başla. .NET Platformunuda kullanman kolaylık ve bir çok özelliği kazandırır. Geliştikçe C# geçebilirsin. Python gibi diğer diller ile de içli dışlı olabileceğin dilleri öğrenmen ek gelişmelere seni açık tutar. Şahsi görüşüm bu işin kralıda C++,C'dir :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sıfırda değilim. Visual Studio + MySQL ile hasta takip programı yazmıştım. Hala geliştiriyorum. Ama sıfırdan başlamak istiyorum yeniden. C# nedense itici geliyor ama bakmayı düşünüyorum zamanla. Java ve Python ile başlayacağım. Arada .NET teknolojisine bakarım. Visual Basic dil mi yahu? İngilizce konuşmak. :) İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.
Ek Olarak:
lalaker1 adlı üyeden alıntı
Şahsen python, c++, c# gibi dillerle başlamaman iyi olur. İlk olarak vb ile başla. .NET Platformunuda kullanman kolaylık ve bir çok özelliği kazandırır. Geliştikçe C# geçebilirsin. Python gibi diğer diller ile de içli dışlı olabileceğin dilleri öğrenmen ek gelişmelere seni açık tutar. Şahsi görüşüm bu işin kralıda C++,C'dir :)
C++ ı her işletim sisteminde bir yerlerde görüyorum. Ortak bir dil mi?
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
likloknet
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Python ticari alandaki en zayif dildir.sadece linux dağıtımlarında çalışan bi dil nasıl ticari olur ? Java bütün sistemlerde calışr .jaca alternwtifi ticari düşünecek olursak c# dır sadece windowsda çalışmasına rağmen hızlı program yazılır.
Java ile android syambian vs neredeyse bütün telefonlara uygulama yazılır
C# ile mobil olarak windows phone uygulamaları yazılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
likloknet adlı üyeden alıntı
Python ticari alandaki en zayif dildir.sadece linux dağıtımlarında çalışan bi dil nasıl ticari olur ? Java bütün sistemlerde calışr .jaca alternwtifi ticari düşünecek olursak c# dır sadece windowsda çalışmasına rağmen hızlı program yazılır.
Java ile android syambian vs neredeyse bütün telefonlara uygulama yazılır
C# ile mobil olarak windows phone uygulamaları yazılır.
Bu bilgileri yaptığım araştırmalar sonrası öğrendim. Python u mutlaka öğreneceğim ama kendimi en çok Java da geliştirmeye karar verdim.
Ek Olarak:
Hemen bakıyorum, teşekkürler. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Merhaba ben de bir masaüstü programlama dili öğrenmek istiyorum. Mantığını az çok biliyorum fakat masaüstü hiç program yazmadım veya incelemedim (fırsatım olmadı).
Sizde hangi dile başlamalıyım? Ben Delphi düşünüyordum. Amacım fazla ticari olmak değil, web'e de kendi yollarımla taşıyabilirim (PHP ile güvenli bir şekilde senkronize edebilirim. XML kullanarak) asıl isteğim; stabil, genel, hızlı ve kullanımı kolay bir dil bulmak ve öğrenmek.
Kafam biraz karıştı. Çoğunuz Java demişsiniz, vb diyen var Phyton diyen var. Ve hepiniz de ilk bunu tercih et demişsiniz. Java hoş bir dil, evrensel ama yavaş ve sistem kaynaklarını çok tüketiyor diye duydum (Minecraft oyununu bilenler vardır.).
Sizce hangisini seçmeliyim ?
PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Altay adlı üyeden alıntı
Merhaba ben de bir masaüstü programlama dili öğrenmek istiyorum. Mantığını az çok biliyorum fakat masaüstü hiç program yazmadım veya incelemedim (fırsatım olmadı).
Sizde hangi dile başlamalıyım? Ben Delphi düşünüyordum. Amacım fazla ticari olmak değil, web'e de kendi yollarımla taşıyabilirim (PHP ile güvenli bir şekilde senkronize edebilirim. XML kullanarak) asıl isteğim; stabil, genel, hızlı ve kullanımı kolay bir dil bulmak ve öğrenmek.
Kafam biraz karıştı. Çoğunuz Java demişsiniz, vb diyen var Phyton diyen var. Ve hepiniz de ilk bunu tercih et demişsiniz. Java hoş bir dil, evrensel ama yavaş ve sistem kaynaklarını çok tüketiyor diye duydum (Minecraft oyununu bilenler vardır.).
Sizce hangisini seçmeliyim ?
Java' nın hız olayı ilginç. Bir adam benim uygulamam hızlı diyor, diğer adam benim uygulamam yavaş diyor. Acaba farklı IDE kullanıldığı için olabilir mi? Aslında C++ öğrenip çıkmak gerek işin içinden ama o da baya karışık bildiğim kadarıyla. C++ ta bildiğim kadarıyla her platformda çalışabiliyor. Yok mu öğrenilmezse olmaz bir dil, onu öğrenelim?
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
MAKİNA RESSAMI
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
C# ile başla kolay öğrenip mantığını kavraya bilirsin.