lostyazilim

Kişisel blogçuluk çıkmazı

31 Mesajlar 4.748 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

pcse7en pcse7en Teknoloji Editörü Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci - Teknoloji Editörü
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 108
  • Beğeniler 7 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Şu an kendi blogumda yazdığım haberler, kişisel yazılarımdan daha fazla hit alıyor.

www.mehmetaliertunc.com / İSTE Öğrenim Görevlisi
wmaraci
reklam

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Kişisel blog açarak ulaşmak istediğimiz amaç nedir hocam? Bunu belirleyince gelen tekil ve çoğul hiti daha iyi değerlendiririz. Benim sitem insanlara yardımcı olacak bilgiler paylaştığım bir site ve bunu yaparken google'dan hit çekmek biraz zor olabiliyor. Belli başlı kelimelerde ilk sayfaya yakınım onları ilk sıralara getirdim mi google'dan da hit alacağım inşallah. Amacım 'yardımcı olmak' olduğu için hiti çok fazla önemsemiyorum ama bil ki az oluyor.

Gerçek hayatta çevrende sözü dinlenir olmak, sosyal olmak bir artı. Bu tarz forumlar vs de kalıcı ziyaretçi çekmek için uygun yerler. Bunlar sayesinde bir de google'ı zorladık mı iyi olur siten. Tabi bunun için iyi-kaliteli içerik ve zaman lazım :)

Ana konuya dönecek olursak çıkmazı çıkmaz yapan şey sence nedir? Amacın var mı kişisel blog açmakla?

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
çıkmazı çıkmaz yapan insanlardır. bizim türden insanlar bloglara ne için girer az çok tahmin edebilirsiniz. ben asıl ziyaretçiye ulaşmak istiyorum. okusunlar istiyorum. anlık bilgi dayatılmış bloglara hoş gözle bakamıyorum malesef

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

depresan adlı üyeden alıntı

çıkmazı çıkmaz yapan insanlardır. bizim türden insanlar bloglara ne için girer az çok tahmin edebilirsiniz. ben asıl ziyaretçiye ulaşmak istiyorum. okusunlar istiyorum. anlık bilgi dayatılmış bloglara hoş gözle bakamıyorum malesef

Ne için giriyorlar bloglara bizim insanımız? Ayrıca bu cevabında sadece asıl ziyaretçi vs demişsin. Ben sana o kategorili site açmaktaki amacın nedir demiştim. Asıl ziyaretçiye ulaşınca ne olacak, hayat mı bitecek :D Sürekliliği olan bir hedef olsun ki (yorum yapmamı istersen) yorum yapayım.

wmaraci
wmaraci

Morfran Morfran Hi again. Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Tasarım, Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ç**
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 106 / 172
  • Ticaret 16, (%100)
Kişisel blog bile açacaksan hobin ile ilgili aç o hobi ile yaptıkların ettiklerin konusu olsun yani. "Bugün kalktım akşam oldu yattım" lı blogları kimse googleda bulup gelmez.

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Kişisel blog açıyorsan zaten Google'da bulunma derdin olmamalı. Ayrıca herkes kişisel bloglar az hit alıyor demiş ama ben bir çok kişisel blogun teknoloji, haber vb. bloglardan daha çok hit aldığını gördüm. Özelliklede kendi blogumda öyleydi bir zamanlar.

• Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Ne için giriyorlar bloglara bizim insanımız? Ayrıca bu cevabında sadece asıl ziyaretçi vs demişsin. Ben sana o kategorili site açmaktaki amacın nedir demiştim. Asıl ziyaretçiye ulaşınca ne olacak, hayat mı bitecek :D Sürekliliği olan bir hedef olsun ki (yorum yapmamı istersen) yorum yapayım.

internet dünyasındaki insanlar ikiye ayrılır
webmasterlar
sıradan kullanıcılar
bizim türden dememin sebebi bu yüzdendir. bizler bloglara sıradan kullanıcı kafasıyla girmiyoruz. anlatmak istediğim budur. %90 ı link bırakmak için giriyor. Ben bu yüzden sıradan kullanıcı istiyorum. Sitelerde tnıtımın amacı hit çekmek değil, tanınsın, bu blog şu kişinin denilsin istiyorum. Şurada biz bizeyiz, herkes herkesin sitesini neredeyse biliyor. Bilmeyen adamı boga çekmek zor iş.

Blog açmamın sebebi sıradan ziyaretçilerin benim kişisel yazılarıma müdavim olmalarıdır.

Ek Olarak:

Sinan adlı üyeden alıntı

Kişisel blog açıyorsan zaten Google'da bulunma derdin olmamalı. Ayrıca herkes kişisel bloglar az hit alıyor demiş ama ben bir çok kişisel blogun teknoloji, haber vb. bloglardan daha çok hit aldığını gördüm. Özelliklede kendi blogumda öyleydi bir zamanlar.

google da bulunma derdim zaten yok, insanlar beni arayarak bulmamalı, zaten bulamazlarda. kişisel olduğu için arama sonuçlarında gözükmem. bu yüzden batıyor kişisel blogçuluk.

eskiden senin blogun diğer genel sitelere göre daha fazla hit alıyor yazmışsın. o dönemler blogunda hangi kategorilerde yazıyordun?

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Bence kişisel blogların hit kaygısı olmamalı. Zaten bu tür blogların açılış nedeni içinizden geleni yazmak yani hit veya gelir kaygısı güdülmemeli. Daha çok yazıların kimler tarafından okunduğu tartışılmalı.
Yinede ziyaretçim çok olsun diyorsanız bu sizin pazarlama stratejinize bağlı. Rastgele bir site açıp kişisel yazılar yazarsanız googleda yer alsanız bile doğal olarak çok fazla ziyaretçiniz olmaz. Diğer bloglara yorum yazarak ve takibe alarak okur sayınızı arttırabilirsiniz.

Ayrıca daha fazla yazı için misafir blogculuğu deneyebilirsiniz: http://bloghocam.blogspot.com/p/misafir-blogculuk.html

• Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
misafir blogçuluk güzel birşey ama daha çok gelişmesi lazım
free tanıtım yazısının cafcaflı hali misafir blogçuluk

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Hocam amacınız oysa işinizin biraz zorlukları var. Hangi güzel, değerli işin zorluğu yok ki? Şahsi olarak tecrübe ettiğim şeyler dediğim gibi; Gerçek hayatta nasıl biri olduğunuz, başka bloglarla yorumlaşma, belli başlı kelimelerde google'da da üst sıralarda bulunabilirsin. Sürekli veya çoğunlukla ilgi çekici yazılar. Bunlarla yeterli zaman içerisinde 'o site şu kişinin' lafı gerçekleşir. Güncellik de iyi hit getirtiyor.

Bir örnek vereyim imzamdaki sitede whatsapp 10.yıl mesajı hakkında bir yazı yazdım birkaç gün önce. Yani olaydan haftalar geçmesine rağmen; Bir günde 100'den fazla kişi okudu. Normalde ilgi çekmiyor başka yazılar ama bu tarz yazılarla kalıcı ziyaretçi elde edeceğimize inanıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Zaten benim de çok fazla bir tecrübem yok ama bunların doğruluğuna inanıyorum. Başka kişiler de bu şekilde tavsiyelerini yazarsa kişisel bloglarımızı geliştiririz güzel bir şekilde :)

Ek Olarak: Misafir blogculuk tanıtım yazısı değil ya ben öyle biliyorum en azından :) Bence etkili bir şey misafir blogculuk. Daha yapmadım ama tekliflere açığım her şekilde :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al