pcse7en
Teknoloji Editörü
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci - Teknoloji Editörü
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şu an kendi blogumda yazdığım haberler, kişisel yazılarımdan daha fazla hit alıyor.
www.mehmetaliertunc.com / İSTE Öğrenim Görevlisi
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
76, (%100)
Kişisel blog açarak ulaşmak istediğimiz amaç nedir hocam? Bunu belirleyince gelen tekil ve çoğul hiti daha iyi değerlendiririz. Benim sitem insanlara yardımcı olacak bilgiler paylaştığım bir site ve bunu yaparken google'dan hit çekmek biraz zor olabiliyor. Belli başlı kelimelerde ilk sayfaya yakınım onları ilk sıralara getirdim mi google'dan da hit alacağım inşallah. Amacım 'yardımcı olmak' olduğu için hiti çok fazla önemsemiyorum ama bil ki az oluyor.
Gerçek hayatta çevrende sözü dinlenir olmak, sosyal olmak bir artı. Bu tarz forumlar vs de kalıcı ziyaretçi çekmek için uygun yerler. Bunlar sayesinde bir de google'ı zorladık mı iyi olur siten. Tabi bunun için iyi-kaliteli içerik ve zaman lazım :)
Ana konuya dönecek olursak çıkmazı çıkmaz yapan şey sence nedir? Amacın var mı kişisel blog açmakla?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
çıkmazı çıkmaz yapan insanlardır. bizim türden insanlar bloglara ne için girer az çok tahmin edebilirsiniz. ben asıl ziyaretçiye ulaşmak istiyorum. okusunlar istiyorum. anlık bilgi dayatılmış bloglara hoş gözle bakamıyorum malesef
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım, Yazılım
-
-
Ad Soyad
V** Ç**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Kişisel blog bile açacaksan hobin ile ilgili aç o hobi ile yaptıkların ettiklerin konusu olsun yani. "Bugün kalktım akşam oldu yattım" lı blogları kimse googleda bulup gelmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Kişisel blog açıyorsan zaten Google'da bulunma derdin olmamalı. Ayrıca herkes kişisel bloglar az hit alıyor demiş ama ben bir çok kişisel blogun teknoloji, haber vb. bloglardan daha çok hit aldığını gördüm. Özelliklede kendi blogumda öyleydi bir zamanlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
misafir blogçuluk güzel birşey ama daha çok gelişmesi lazım
free tanıtım yazısının cafcaflı hali misafir blogçuluk
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
76, (%100)
Hocam amacınız oysa işinizin biraz zorlukları var. Hangi güzel, değerli işin zorluğu yok ki? Şahsi olarak tecrübe ettiğim şeyler dediğim gibi; Gerçek hayatta nasıl biri olduğunuz, başka bloglarla yorumlaşma, belli başlı kelimelerde google'da da üst sıralarda bulunabilirsin. Sürekli veya çoğunlukla ilgi çekici yazılar. Bunlarla yeterli zaman içerisinde 'o site şu kişinin' lafı gerçekleşir. Güncellik de iyi hit getirtiyor.
Bir örnek vereyim imzamdaki sitede whatsapp 10.yıl mesajı hakkında bir yazı yazdım birkaç gün önce. Yani olaydan haftalar geçmesine rağmen; Bir günde 100'den fazla kişi okudu. Normalde ilgi çekmiyor başka yazılar ama bu tarz yazılarla kalıcı ziyaretçi elde edeceğimize inanıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Zaten benim de çok fazla bir tecrübem yok ama bunların doğruluğuna inanıyorum. Başka kişiler de bu şekilde tavsiyelerini yazarsa kişisel bloglarımızı geliştiririz güzel bir şekilde :)
Ek Olarak: Misafir blogculuk tanıtım yazısı değil ya ben öyle biliyorum en azından :) Bence etkili bir şey misafir blogculuk. Daha yapmadım ama tekliflere açığım her şekilde :)