lostyazilim
tr.link

Devlet, Resmi "Twitter Timi" Kurdu!

30 Mesajlar 3.722 Okunma
lstbozum
tr.link

AhmetTokyuz AhmetTokyuz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İnternet Programcısı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Başbakanlık Kamu Diplomasisi koordinatörlüğünde, bakanlıkların basın müşavirleri, özel kalem müdürleri veya belirlenen diğer yetkililer aracılığıyla sosyal medya takibi yapılıyor.Başta Twitter olmak üzere bu tür mecralarda çıkan yalan haberler tespit edilip doğru bilgilendirme yapılıyor. Twitter'la dirsek teması halinde yürütülen çalışma ile sadece geçen hafta 46 sahte hesap kapatıldı. Alınan bilgilere göre, bakanlıkların basın müşavirlikleri, bundan böyle aynı zamanda 'sosyal medya müşaviri' gibi çalışacak. Bakanlıkların resmi Twitter hesapları, bakanların kendi şahsi hesapları ile diğer bağlı hesaplar gözden geçirildi. Bir kısmı yenilendi.Amaç, sosyal medya üzerinden manipülasyon yapılmasının önüne geçmek. Bir nevi 'dijital diplomasi' yürütülüyor. Kararın, Gezi olayları sonrası alındığı ve bu mecranın boş bırakılmaması düşüncesinin etkili olduğu kaydedildi. Çalışmanın kapsamında sadece tweet atmak yok. Bakanlık projeleriyle ilgili detaylı bilgi, haber, dosya, fotoğraf ve video paylaşımı da yapılıyor. Projede görev alan isimler zaman zaman Kamu Diplomasisi başkanlığında toplantı yaparak çalışmanın esasları hakkında fikir alışverişinde bulunuyor.Bu çalışmanın, Ak Parti Genel Merkez Arge Başkanlığı'nın Türkiye genelinde oluşturduğu 'Twitter ordusu'ndan bağımsız olduğu bildirildi. Ak Parti, Türkiye genelinde 6 bin Twitter kullanıcısını eğitimden geçirerek başta yerel seçimler olmak üzere genel konularda sosyal medya neferi olarak görevlendirmişti.

Kaynak: http://www.haberler.com/devlet-resmi-twitter-timi-kurdu-5303665-haberi/

wmaraci
reklam

MertBalci MertBalci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 2345
  • Beğeniler 758 / 757
  • Ticaret 434, (%100)
Gerektiğini düşünüyorum, bir çok konu rahatlıklı provoke edilebiliyor.
Muhsin ASLAN turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

MertBalci adlı üyeden alıntı

Gerektiğini düşünüyorum, bir çok konu rahatlıklı provoke edilebiliyor.

Muhalefet sağolsun, muhalefet değil, çamur at izi kalsın kafasını kullandığı için. :rolleyes:

mbatuhan mbatuhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Millet günde 5 zetabayt veri kopyalar, bizimkiler 6bin kişilik tim oluşturur. Hayırlısı...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

mbssahin adlı üyeden alıntı

Millet günde 5 zetabayt veri kopyalar, bizimkiler 6bin kişilik tim oluşturur. Hayırlısı...

Zettabayt toplamak öyle kolay değildir yahu :D Olsun, damlamaya damlaya göl olurmuş. :rolleyes:

• Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Yav tamam olacak bi' şeyler de meselâ, geliyo redhack devletinin verilerinden bir kaçını çalıyo, bunları dropbox üzerinden yayımlıyo', bizimkiler " en iyisi dropboxu engelleyelim " diyo'lar... Arkadaş bizimkiler bayağı geriden geliyo'....

• Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Yav tamam olacak bi' şeyler de meselâ, geliyo redhack devletinin verilerinden bir kaçını çalıyo, bunları dropbox üzerinden yayımlıyo', bizimkiler " en iyisi dropboxu engelleyelim " diyo'lar... Arkadaş bizimkiler bayağı geriden geliyo'....

Redkek'i burada kalkıp örnek olarak göstermen bile yanlış bir davranış. Bu adamlar örnek bile teşkil etmiyorlar benim gözümde. Kaynağı engellemek her zaman en mantıklı iş olur. Bizimkiler baya geriden gelmiyor, sen geriden takip ediyorsun. Yanlış anlama ama, Türkçeyi bile doğru düzgün, imla kurallarına uymazken, bizler nasıl bilişim de ilerleme katedeceğiz ? Dilimizi doğru kullanamıyoruz ki. Lafım sadece sana değil. :o

• Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)

Ahmet Tokyüz adlı üyeden alıntı

Redkek'i burada kalkıp örnek olarak göstermen bile yanlış bir davranış. Bu adamlar örnek bile teşkil etmiyorlar benim gözümde. Kaynağı engellemek her zaman en mantıklı iş olur. Bizimkiler baya geriden gelmiyor, sen geriden takip ediyorsun. Yanlış anlama ama, Türkçeyi bile doğru düzgün, imla kurallarına uymazken, bizler nasıl bilişim de ilerleme katedeceğiz ? Dilimizi doğru kullanamıyoruz ki. Lafım sadece sana değil. :o

Redkek denilen herifleri ben alkış tutmak için örnek göstermedim. Devletin içinde bulunduğu durumu göstermek için örnek verdim. Redkek bile gelip bunu yapıyor ve bizimkiler de gelip kaynağı engellemeyi düşünüyorsa vay halimize...

Arkadaş kaynağı engelleyeceğine git gerekli önlemlerini al? Üç beş SQL açık bırakacağına adam gibi kur sistemini?
Adamları uyarıyoruz falan yerde falan açık var diye küfretmedikleri kalıyor. Hatta dava edenler bile olmuş... Daha ne diyeyim???

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Ülke sosyal medya üzerinden şekillenecek :) desene :rolleyes:

• Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Redkek denilen herifleri ben alkış tutmak için örnek göstermedim. Devletin içinde bulunduğu durumu göstermek için örnek verdim. Redkek bile gelip bunu yapıyor ve bizimkiler de gelip kaynağı engellemeyi düşünüyorsa vay halimize...

Arkadaş kaynağı engelleyeceğine git gerekli önlemlerini al? Üç beş SQL açık bırakacağına adam gibi kur sistemini?
Adamları uyarıyoruz falan yerde falan açık var diye küfretmedikleri kalıyor. Hatta dava edenler bile olmuş... Daha ne diyeyim???

Uyarıyoruz derken bunu biraz açar mısın ? Kendi tanıdıklarımdan biliyorum, Microsoft, Adobe firmalarından ÖĞRETİCİ sertifikalarına sahipler ve Microsoft bünyesinde çalışan tanıdıklarım var. Yazılım, sistem ve ağ mühendisliği bölümlerinde ders görmüş insanlar bunlar, ve bildirdikleri açıklarla ilgili olarak bir çok bugları kapatıyorlar. 3-5 SQL açık dediğin olaylar nerede mevcut ?

Ek Olarak:

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

Ülke sosyal medya üzerinden şekillenecek :) desene :rolleyes:

Gereğinden fazla yanlış olarak kullanılarak, itibarsızlaştırmaya gidildi. Her ne kadar geç kalınmış bir hareket olsa da, geç olsun güç olmasın demekle yetinmeliyiz. Faydasını, zararını ilerleyen günlerde göreceğiz.;)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al