lostyazilim
tr.link

SEO ve SMO hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum - BurakSEO

51 Mesajlar 7.860 Okunma
lstbozum
tr.link

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)
Sorularınızı yarın cevaplayacağım, Cdkeyspot projem ile ilgileniyordum kusura bakmayınız. 2 aralık akşamı görüşmek üzere.

Ek Olarak:

Süha Mete adlı üyeden alıntı

http://www.istanbul.edu.tr/iugen/ sitesinin anasayfası indexlenmiyor. Uzun süre bakım modu eklentisinde kaldı. cache:www.istanbul.edu.tr/iugen/ şeklinde bakınca da 25 Kasım en son gelmiş yazıyor. Ancak sitedeki yazıların index aldığını görüyorum. Robots.txt dosyasında hata mı yaptım? Google'ın add url servisinden de google gibi getir diyerek de anasayfamı dizine göndermeye çalıştım ancak olmadı.

Ayrıca google'a iügen yazınca ilk çıkan sonuç https'li ancak https'li bir site değil zaten linke tıklayınca bir şey de çıkmıyor. Bu dediğim sorunu nasıl çözerim?

Robots.txt den bu bölümü kaldırınız, büyük ihtimal php uzantıları engelleme bölümünde hata var.
User-agent: Googlebot
Disallow: /trackback/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /archives/
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.css$
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/

User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /wp-includes/

Google Webmaster Tools'a girip bana tarama hatalarından ve sitemap hatalarından bir resim yollayınız. Pingomatic.com girip 3 günde bir ping atınız. Atacağınız resimlere göre bir yorum yapacağım tekrardan, bekliyorum.

Ek Olarak:

sadecefullindircom adlı üyeden alıntı

Selam Arkadaş siteme bir yerde seo yaptırdım ama ne derece ve nasıl acaba ve ne yapmam lazım imzamdaki site

Özel olarak bir sorunuz varsa sorun hocam lakin size yol haritası çizmek SEO danışmanlığına girmektedir ve bunuda ücretli yapmaktayım.

Ek Olarak:

rasimgel adlı üyeden alıntı

Merhabalar hiç bir değişiklik yapmadığım halde sitemin hiti birden çok düştü yeni algoritma yüzünden olduğunu düşünüyorum yeni algoritma hakkında nereden bilgi edinebilirim veya biraz bilgi verir misiniz?

Artık alakasız yerlerden link almak, fazla fazla özgün olmayan içeriklerle bol linkli tanıtım yazıları almak gibi işlemler hata olarak görülmekte. Şu sıralar sosyal medya dışındaki sitelerden link almamaya çalışın. Devir Sosyal medya devri ve sosyal medyada siteniz çok aktif olmalı. Diğer 200+ kriter hakkında oluşturulmuş infografik için tıklayınız. Şimdilik bu kadar ipucu verebilirim, algoritmanın bir bölümünü deneme yanılma ile çözmüş bulunmaktayım. Daha fazlası için özel mesaj atınız.

wmaraci
reklam

mertgulec mertgulec WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 3, (%100)

BurakSEO adlı üyeden alıntı

Özel mesaj olarak yolladığınız siteyi inceledim, anasayfanızın indexlenmediği kanısına neden vardınız anlayamadım? En son 30 kasım tarihinde anasayfanız indexlenmiş. Buyrun bunla ilgili screenshot: http://prntscr.com/27wzz0

Google'da cache:siteniz.com diye aratırsanız, Google botlarının sitenizden aldığı son görüntü ve durumu görürsünüz. Bu Google'ın önbellekleme sistemidir. Görebileceğiniz üzere son önbellek 30 kasımda alınmış buda 2 gün öncesine işaret ediyor. Sitenizde indexlenme sorunu gözükmüyor rahat olabilirsiniz.

Hocam gizliliğe önem gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Aslında sorun şu indexleniyor ancak title'ı neden almıyor? biz 2 hafta önce title'ı değiştirdik, bu arama sonuçlarına hala yansımadı site:alandı.com şeklinde arattığımız zaman hala eski title ı görüyoruz. Description etiketi güncelleniyor ama title güncellenmiyor.

AhmetTUTAK AhmetTUTAK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Reklam
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 189 / 80
  • Ticaret 40, (%100)
kelime bazlı filtre yemiş 4 siteden footer link ekledim içim rahat değil sizce bir sorun yaratırmı?

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Benim robots.txt dosyam zaten hali hazırda yazdığınız gibi. Neyi değiştirmemi öneriyorsunuz anlamadım.

wmaraci
wmaraci

gencboy gencboy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek yönetici
  • Konum Kırşehir
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar verdiğiniz bilgiler çok başarılı samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim
bir şey sormak istiyorum yaklaşık 2 aylık olan sitemde seo ayarlarını yaparken ilk nereden başlamalıyım ve nasıl yol izlemeliyim
linklere no-follow ekledim fakat seo analizi yaptığımda hala hepsi gözüküyor

www.internetten-para-kazan.com

şimdiden Teeşekkürederim

Ek Olarak: Merhabalar verdiğiniz bilgiler çok başarılı samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim
bir şey sormak istiyorum yaklaşık 2 aylık olan sitemde seo ayarlarını yaparken ilk nereden başlamalıyım ve nasıl yol izlemeliyim

şimdiden Teeşekkürederim

BekirErsin BekirErsin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Arama motoru optimizasyonunda Heading tagları ile ilgili internette makaleler okudum;

,

,

şeklinde hiyerarşik kullanmanın ve her sayfada 1 adet

kullanmanın faydalı olacağından bahsediyordu, fakat www.zaman.com.tr sitesinde sliderda her haberin

tagı içersinde ve aynı sayfada 20 den fazla kullanıldığını gördüm.

Bu şekilde Sliderda aynı sayfada onlarca kullanmak doğru mudur? Belki de browserda o anlık sadece bir adet h1 görüntülendiği için doğrudur diye düşündüm ama sadece varsayımlarla da ilerlemek istemedim, bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Selamlar,

Xyzk Xyzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Makale Yazarlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 2, (%100)
Biraz klişe bir soru galiba ama yeni bir site sahibi olaraktan halen cevabını tam olarak almış değilim.

Sizce yeni bir sitede backlink çalışması yapmak mı daha faydalı olur? Detaylı bilgi verirsen çok sevinirim hocam.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
webmaster tools'ta engellenen urller bölümünde robots.txt dosyasını zaten görmüyormuş ki. Sitemin linkini vermiştim alt dizin olarak robots.txt kabul etmiyor google. İndex almamı ve eski indexlerin silinmesi için yardımınızı bekliyorum.

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

mertgulec adlı üyeden alıntı

Hocam gizliliğe önem gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Aslında sorun şu indexleniyor ancak title'ı neden almıyor? biz 2 hafta önce title'ı değiştirdik, bu arama sonuçlarına hala yansımadı site:alandı.com şeklinde arattığımız zaman hala eski title ı görüyoruz. Description etiketi güncelleniyor ama title güncellenmiyor.

Başlığı sık sık değiştirmeyin, bazen titleların güncellenmediği oluyor. Geçici bir sorun bu dert etmeyiniz.

Ek Olarak:

julw adlı üyeden alıntı

kelime bazlı filtre yemiş 4 siteden footer link ekledim içim rahat değil sizce bir sorun yaratırmı?

Sorun yaratır, o sitelerden aldığınız linklere webmaster tools'tan itiraz ederek belki kurtulabilirsiniz. Google insaflı davranıp o linkleri sizin eklemediğinizi ve anti-seo çalışması olduğu kanaatini getirebilir ve sizde bu işten ucuz yırtabilirsiniz.

Ek Olarak:

Süha Mete adlı üyeden alıntı

webmaster tools'ta engellenen urller bölümünde robots.txt dosyasını zaten görmüyormuş ki. Sitemin linkini vermiştim alt dizin olarak robots.txt kabul etmiyor google. İndex almamı ve eski indexlerin silinmesi için yardımınızı bekliyorum.

Sitenizin robots.txt dosyasında bulunan aşağıdaki bölümü siliniz.

User-agent: Googlebot
Disallow: /archives/
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.css$
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/

Sildikten sonra ping atınız.

Ek Olarak:

gencboy adlı üyeden alıntı

Merhabalar verdiğiniz bilgiler çok başarılı samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim

Nasıl bir rota çizmeniz gerektiğini size ücretli bir şekilde gösteririm. Buna SEO Danışmanlığı diyoruz. Nofollow olayına gelince sitenizdeki çıkışları başarıyla nofollow yapmışsınız. Analiz yaptığınız sistemde sorun olabilir.

ulascan ulascan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek kurye
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** C**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 8 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
kurye sitem var
önereceyin bir seo varmı calışma yapabılecek bir arkadas lazım
siteyi googlede ilk sıralara cıkaracak
güvenilir bırısı lazım bana

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al