deadhero adlı üyeden alıntı

Sitede biraz tuhaflıklar var her şey ingilizce menüden indexlere ancak forumda da menüler ingilizce olmasına rağmen kategoriler Türkçe ve geyik gibi arama motoru için bence çok da uygun olmayan bölümler var.


Değerli deadhero, ben kısa bir özetle cevaplıyayım sorunu. Geliyoo Forum, daha önce Buray beyinde aktardığı üzere GeliyooBot/1.0'ın testleri için kullandığımız bir yerdir. Fakat bu amaçla kullanılırken, bizleri takip etmek isteyen arkadaşlar içinde özellikle webmastarlara özel başlıklara yer verilmiş farklı tecrübeler aktarılmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda forum kültürüne çok alışık olan ülkemizde geliyoo forumuda geniş bir yelpazede hizmete açarak bir bilgi kütüphanesi oluşturuluyor. İngilizce olmasının sebeplerinden biri abuk subuk konu açılmasını, internette "acil yardım, bakarmısınız, bilen var mı" gibi çok gereksiz başlıkların üretilmesine yatkın kullanıcıyı biraz olsun süzmektir (çünkü yazılan forum kurallarına uymayı bırakın okumuyorlar bile). Her çalışmamız arama motoru çatısı altında olacaktır fakat aynı zamanda her kesime de hitap edecektir bu yüzden her alanda bir kategori vardır.

brown adlı üyeden alıntı

Çok takdir ediyorum ancak bi sorum ve bir eleştirim olacak.

Henüz yolun başında olan böyle bir proje için çok fazla hizmet alanına girmişsiniz dolayısıyla kalitesizlik oluşmuş.

Sorum ise o logo olan "G" harfi ücretsiz bir logoya benziyor.Sadece size özelmi acaba?


Merhaba brown, öncelikle başlığa hoşgeldin. Eleştirin için teşekkür ediyoruz, evet ilk bakışta çok fazla servisi bir anda açmış gibi görünüyor tablo fakat herbirinin farklı amaçları vardır. Yukarıda değerli arkadaşımız deadhero ya verdiğim cevaptada yazdığım gibi forum, geliyoo arama motoru botunun testi için açılmıştır, haberler sistemi hem testler hemde ileriye yönelik haber aramalarında özelleştirme çalışmaları için geliştirilmektedir şeklinde örnekleyebiliriz. Soruna gelicek olursak, G logosu sadece Geliyoo'ya özeldir. Ücretsiz bir çalışma değildir, ve herhangi başka bir logoya benzetilmesi fikri, kaygısı taşımamaktadır.

Ek olarak bazı servislerimizi kıymetli webmaster arkadaşlarımızın sitelerine yardımcı olması için beta aşamasında dahi olsa açmayı tercih ettik (Haberler Geliyoo'da siteleri ekli arkadaşlar faydasını görüyor olmalılar). Fakat arama motoru projesine ve geliyoo browser internet tarayıcı projemize eksi yönde bir etkileri yoktur bu konuda çok fazla dağıldığımız için diğerlerine odaklanamadığımız düşüncesi oluşmaması adına belitmek isterim.

saygılarımızla, iyi forumlar.