Merhaba arkadaşlar. Web işinde yeni sayılırım. Asıl mesleğim Psikolojik Danışmanlık. İnsanlara kendimce yararlı olmak adına bu siteyi kurdum. Yararlı olmak öncelikli hedefim ammavelakin yıllık domain ve hosting ücreti (65 Dolar), aylık Vps ücreti(58 Dolar) ister istemez masraf oluyor. Siteden çok büyük bir maddi beklentim yok. Fakat kendi masraflarını çıkartsa en azından iyi olur. Sitemle ilgili içinden çıkamadığım bazı problemlerim var. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba ?
1-) Bir eğitim sitesi olarak haber tasarımı kullanıyorum. Sizce eğitim sitesi için tasarımım uygun mudur?
İçerik ve tasarım olarak siteyi nasıl buldunuz? (Kabul etmeliyim ki çok büyük bölümü kopyala yapıştır içerik. Az sayıda özgün yazı var. Belki de bu sebeple adsense kabul etmiyor.)
2-) Dmoz kaydı çok önemli bir şey midir? Kimisi etkili, kimisi de çok da önemli değil diyor forumda. Ben daha önce 2-3 defa denedim ama kayıt yapamadım. Önemli midir tekrar denemeli miyim? Kaydımı nasıl yapabilirim dmoza?
3-) Adsense almanın farklı bir yolu var mıdır ? Benim halihazırdaki sitemle adsense almam mümkün mü sizce? Daha önce adtriplex ve zanox denedim ama 0 reklam geliri. Şimdi reklamaction ve reklamstore geçtim. Siz ne önerirsiniz?
4-) Seo analiz puanım %83 çıkıyor ve reklamların resimlerinin etiketsiz olması puanı düşürüyor. Bu problem giderilebilir mi? %83 iyi bir puan mıdır?
5-) Ziyaretçi sayımın çok düşük olması özgün içeriğin az olmasından mıdır?
2 hafta öncesine kadar 200-300 arası idi. Geçen sene bir ara 700-1000 arası idi. Son birkaç haftadır ise 150'yi geçmiyor(Bu kadar ziyaretçiyle de reklam geliri olmuyor tabi ki). Özellikle tatil dönemlerinde (mesela bugünlerde) ziyaretçi sayım hepten düşüyor. Benim sitemdeki problem ne olabilir ki ziyaretçi çekemiyorum. Neden Sadece 3-4 konuya ziyaretçi geliyor?
Site Adresi: www.egitimkusagi.com
Pagerank: 2
Google İndexi: 16.200
Görsel İndex: 6.820
Yandex İndexi: 10.389
Google Backlink: 0
Alexa Backlink: 11
Site Yaşı: 1 Yıl, 2 Ay
Not: Bu hafta backlink ve seo çalışması yaptırdım. Sonuçlarını bekliyorum ...
Sitemle ilgili önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler ...