lostyazilim
tr.link

Uzman Webmasterlara Bir Kaç Soru !!!

10 Mesajlar 1.047 Okunma
lstbozum
tr.link

Ersumer Ersumer songemi.net Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Psikolojik Danışman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Web işinde yeni sayılırım. Asıl mesleğim Psikolojik Danışmanlık. İnsanlara kendimce yararlı olmak adına bu siteyi kurdum. Yararlı olmak öncelikli hedefim ammavelakin yıllık domain ve hosting ücreti (65 Dolar), aylık Vps ücreti(58 Dolar) ister istemez masraf oluyor. Siteden çok büyük bir maddi beklentim yok. Fakat kendi masraflarını çıkartsa en azından iyi olur. Sitemle ilgili içinden çıkamadığım bazı problemlerim var. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba ?

1-) Bir eğitim sitesi olarak haber tasarımı kullanıyorum. Sizce eğitim sitesi için tasarımım uygun mudur?
İçerik ve tasarım olarak siteyi nasıl buldunuz? (Kabul etmeliyim ki çok büyük bölümü kopyala yapıştır içerik. Az sayıda özgün yazı var. Belki de bu sebeple adsense kabul etmiyor.)
2-) Dmoz kaydı çok önemli bir şey midir? Kimisi etkili, kimisi de çok da önemli değil diyor forumda. Ben daha önce 2-3 defa denedim ama kayıt yapamadım. Önemli midir tekrar denemeli miyim? Kaydımı nasıl yapabilirim dmoza?
3-) Adsense almanın farklı bir yolu var mıdır ? Benim halihazırdaki sitemle adsense almam mümkün mü sizce? Daha önce adtriplex ve zanox denedim ama 0 reklam geliri. Şimdi reklamaction ve reklamstore geçtim. Siz ne önerirsiniz?
4-) Seo analiz puanım %83 çıkıyor ve reklamların resimlerinin etiketsiz olması puanı düşürüyor. Bu problem giderilebilir mi? %83 iyi bir puan mıdır?
5-) Ziyaretçi sayımın çok düşük olması özgün içeriğin az olmasından mıdır?
2 hafta öncesine kadar 200-300 arası idi. Geçen sene bir ara 700-1000 arası idi. Son birkaç haftadır ise 150'yi geçmiyor(Bu kadar ziyaretçiyle de reklam geliri olmuyor tabi ki). Özellikle tatil dönemlerinde (mesela bugünlerde) ziyaretçi sayım hepten düşüyor. Benim sitemdeki problem ne olabilir ki ziyaretçi çekemiyorum. Neden Sadece 3-4 konuya ziyaretçi geliyor?

Site Adresi: www.egitimkusagi.com
Pagerank: 2
Google İndexi: 16.200
Görsel İndex: 6.820
Yandex İndexi: 10.389
Google Backlink: 0
Alexa Backlink: 11
Site Yaşı: 1 Yıl, 2 Ay

Not: Bu hafta backlink ve seo çalışması yaptırdım. Sonuçlarını bekliyorum ...

Sitemle ilgili önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler ...

wmaraci
reklam

chemistrap chemistrap WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)
Ziyaretçi hususunda sadece şunu söyleyebilirim , özellikle bu tür eğitim sitelerinin genelinin sorunu ziyaretçidir. Çünkü spesifik bir alanda eğitim var ve insanlar sadece ihtiyaç halinde kapıya dayanıyorlar . Bu yüzden eğer imkanınız varsa "ücretsiz danışmanlık" tarzı kampanya yapıp bunu websitenizin görünür yer/yerlerine koyun gerilla tarzı olarak bir kaç forum sitesinin alakadar kısımlarına veya tamamen alakadar forum sitelerine veya bayanların ilgi duyduğu forum sitelerine "aa ücretsiz danışmanlık hizmeti " veriliyormuş diye yazın hitiniz artar.

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

chemistrap adlı üyeden alıntı

Ziyaretçi hususunda sadece şunu söyleyebilirim , özellikle bu tür eğitim sitelerinin genelinin sorunu ziyaretçidir. Çünkü spesifik bir alanda eğitim var ve insanlar sadece ihtiyaç halinde kapıya dayanıyorlar . Bu yüzden eğer imkanınız varsa "ücretsiz danışmanlık" tarzı kampanya yapıp bunu websitenizin görünür yer/yerlerine koyun gerilla tarzı olarak bir kaç forum sitesinin alakadar kısımlarına veya tamamen alakadar forum sitelerine veya bayanların ilgi duyduğu forum sitelerine "aa ücretsiz danışmanlık hizmeti " veriliyormuş diye yazın hitiniz artar.

Aslında bunu daha önce düşünmüştüm. Ama çok fazla vaktim olmadığı için girişmemiştim. Öneriniz mantıklı bir öneri ziyaretçi çekmek için. Fakat ilerleyen zamanda günde 20-30 kişinin sorularını cevaplamak durumunda kalmak çok zor olur benim için ... (Tabi gelirse o kadar soru) :)

• Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)

Ersümer adlı üyeden alıntı

Aslında bunu daha önce düşünmüştüm. Ama çok fazla vaktim olmadığı için girişmemiştim. Öneriniz mantıklı bir öneri ziyaretçi çekmek için. Fakat ilerleyen zamanda günde 20-30 kişinin sorularını cevaplamak durumunda kalmak çok zor olur benim için ... (Tabi gelirse o kadar soru) :)

Aslında randevu usülü yapsanız ve sürekli değil de bir aylık bir zaman dilimi ayırsanız , mesela ben başvurdum siz bana uygun zamanlarınızı söylediniz ben de içinden uygun bir gün ve bir saati belriledim (mesela çarşamba saat 19:00-19:30 arası) skype üzerinden görüşme yaparsınız hem programlı olur yığılma olmaz hem hitiniz artar hem de bilinirliliğiniz :)

Ek Olarak:düzeltme skype

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

Aslında randevu usülü yapsanız ve sürekli değil de bir aylık bir zaman dilimi ayırsanız , mesela ben başvurdum siz bana uygun zamanlarınızı söylediniz ben de içinden uygun bir gün ve bir saati belriledim (mesela çarşamba saat 19:00-19:30 arası) hem programlı olur yığılma olmaz hem hitiniz artar hem de bilinirliliğiniz :)

Danışmanlık işini online yapmamı tavsiye ediyorsunuz değil mi?
Yoksa mümkün gözükmüyor da ...

Yani ziyaretçi (danışmanlık hizmeti almak isteyen) online sorusunu soracak. Biz de online olarak (mail yolu ile) cevap vereceğiz ... Öneriniz bu değil mi ?
Skype üzerinden filan çok yapamam bu işi çünkü ...

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
1. Temanız gayet hoş. ( Reklamları saymazsak. Çok göz yoruyor)
2. Dmoz'u çok kafaya takmayın. olsa iyi olur olmasa birşey değişmez.
3. Mevcut sitenizle adsense başvurusu yapabilirsiniz. Ancak tavsiyem blogger üzerinden başvuru yapmanız. Google blogspot'culara daha hızlı yanıt veriyor gibime geldi.
4. Seo puanı yalanlarına inanmayın ama kontrol altında tutmakta iyi birşeydir. Fala inanma ama falsız da kalma gibi. Sitenizin açılış hızı gayet iyi. Bu konuda sorun yok.
5. Özgün içeriğiniz yoksa Kaliteli backlinkiniz olmalı. Sizi aynı içerikle diğer sitelerin önüne çıkaracak tek şey backlinktir. yoksa içerikse onlarda da aynısı var. Özgün yazarsanız uzun vadede çok faydasını görürsünüz. Ya özgün yazacaksınız yada backlink alacaksınız.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)

Ersümer adlı üyeden alıntı

Danışmanlık işini online yapmamı tavsiye ediyorsunuz değil mi?
Yoksa mümkün gözükmüyor da ...

Yani ziyaretçi (danışmanlık hizmeti almak isteyen) online sorusunu soracak. Biz de online olarak (mail yolu ile) cevap vereceğiz ... Öneriniz bu değil mi ?
Skype üzerinden filan çok yapamam bu işi çünkü ...

Benimki sadece bir öneriydi , artık sizin hangisi kolayınıza gelir orasını bilemem ama bu tür faaliyetler ile kısa zamanda yüksek hit alabilirsiniz :)

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

1. Temanız gayet hoş. ( Reklamları saymazsak. Çok göz yoruyor)
2. Dmoz'u çok kafaya takmayın. olsa iyi olur olmasa birşey değişmez.
3. Mevcut sitenizle adsense başvurusu yapabilirsiniz. Ancak tavsiyem blogger üzerinden başvuru yapmanız. Google blogspot'culara daha hızlı yanıt veriyor gibime geldi.
4. Seo puanı yalanlarına inanmayın ama kontrol altında tutmakta iyi birşeydir. Fala inanma ama falsız da kalma gibi. Sitenizin açılış hızı gayet iyi. Bu konuda sorun yok.
5. Özgün içeriğiniz yoksa Kaliteli backlinkiniz olmalı. Sizi aynı içerikle diğer sitelerin önüne çıkaracak tek şey backlinktir. yoksa içerikse onlarda da aynısı var. Özgün yazarsanız uzun vadede çok faydasını görürsünüz. Ya özgün yazacaksınız yada backlink alacaksınız.

Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Backlink çalışması yaptırdım geçen hafta içinde. Sonuçlarını bekliyorum. Bundan böyle biraz daha fazla özgün içerik amaçlıyorum. İngilizce kişisel gelişim, eğitim ve psikoloji sitelerinden yazıları çevirip yayınlamak gibi bir planım var. Aynı zamanda kendim ve bir kaç PDR'ci arkadaşımla birlikte özgün yazılar da yazacağız.
Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim ...

undefined undefined Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Social Media Expert
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 26 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
Bence tema olmamış diğerleri pek önemli değil adsense yoksa git cpmfun,adcash,adhood,reklamağacı,yllix felan kullan yani :)

bu arada haber temanız ücretli mi ücretsiz mi ücretsizse indirme linkini atar mısınız :)

• Üyelik 07.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 88 / 58
  • Ticaret 15, (%100)

Benimki sadece bir öneriydi , artık sizin hangisi kolayınıza gelir orasını bilemem ama bu tür faaliyetler ile kısa zamanda yüksek hit alabilirsiniz :)

Önerinizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim tekrar ...
İyi çalışmalar ...

Ek Olarak:

undefined adlı üyeden alıntı

Bence tema olmamış diğerleri pek önemli değil adsense yoksa git cpmfun,adcash,adhood,reklamağacı,yllix felan kullan yani :)

bu arada haber temanız ücretli mi ücretsiz mi ücretsizse indirme linkini atar mısınız :)

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Temam da ücretli kardeşim. Wpmedya'dan satın almıştım ...

Ek Olarak:

Önerinizi değerlendirerek uygulamaya koydum. Umarım faydası olur ziyaretçilerimiz için. Tabi aynı zamanda siteme hit olarak geri döner bu uygulama inşaallah.
Fırsat bulduğunuzda inceleyip fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Sayfa: http://egitimkusagi.com/ucretsiz-danismanlik-hizmeti

Teşekkürler. İyi Çalışmalar Dilerim ...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al