lostyazilim
tr.link

Programlamaya giriş yapmak istiyorum

24 Mesajlar 3.065 Okunma
lstbozum
tr.link

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Bu soru sanırım 124124124124 kere soruldu buradada =) Bence araştır forumu mutlak vardır değer bir cevap ;)

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
wmaraci
reklam

CoLLeR CoLLeR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 5 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
Defalarca soruldu cevaplandı fakat işte gündem değiştikçe cevaplarda değişiyor.
Python iyi kolay bir dil fakat alanın dar şimdilik.Yıllardır geleceğin dili deniyor fakat hala tam oturamadı piyasaya.
Eğer bol kaynak,döküman, örnek ve iş istiyorsan .NET ve PHP öğren derim.

Birde hangi alanda çalışmak ne tür yazılımlar yapmak istiyorsun onuda belirtirsen o yönde yönlendirme yapalım.

PHP, Python, Javascript, C#, React-Native

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Pyhton'u bende çok severim Ruby kadar olmasada fakat tavsiye etmem. Çünkü her yeni versiyonunda bir alt versiyondaki kütüphaneler değişiyor buda devamlılığında hep sıkıntı yaratıyor. O yüzden pyhton'u öneremicem.

Tavsiyem başlamaksa herhangi bir dil olsun önemi yok ama oop nedir onu öğren en başta hepsinin temeli bu gerisi syntax farkı ;) OOP 'yi kavrayamadıktan sonra sadece çöp kod yazmış olacaksın. Örnek : Piyasada yazılımcı diye dolananlar(OOP'den bi haber olanlar).

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

GökuFTW adlı üyeden alıntı

bilemiyorum kendimi geliştirdikten sonra yararli şeyler yapmayı planlıyorum basit ve etkili

Ne tür şeyler ama? Tüm olay orada bitiyor. Ben diğer arkadaşların önerilerine saygı duyuyorum ama Python ile başlamanızı önermem. Python ile bir şey yapabilmek için kütüphaneleri bilmek gerekiyor. Hemen hemen her dil öyle ama bence zor bir dilden başlayın. Kütüphaneyi yazınca işleri sizin yerinize yapmayacak bir dil. Yoksa sadece Python' da profesyonel bir düzeye gelebilirsiniz. C ve C++ a en azından algoritma geliştirme amacıyla bakabilir daha sonra Python' a geçebilirsiniz. Python' ı öğrenmek kolay evet, ama inanın kullanmak o kadar da kolay değil. Tabii güzel ve hızlı çözümler üretilebilir bir dil olduğu bir gerçek, kütüphaneleri bilene. Yani kısacası Python profesyoneller için. Bunu anladığımda ben de C ve C++ a bakmaya başladım. Tabii Python' dan da kopmadım. Direk Python' a da başlayabilirsiniz. Sadece bir karar verin ve başlayın. Kullanmayacak olsanız bile o dil size emin olun farklı bakış açıları kazandıracak. Bu da kesinlikle işinize yarar bir şey.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci

GokuFTW GokuFTW GROVE4LİFE Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 53 / 39
  • Ticaret 1, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

Ne tür şeyler ama? Tüm olay orada bitiyor. Ben diğer arkadaşların önerilerine saygı duyuyorum ama Python ile başlamanızı önermem. Python ile bir şey yapabilmek için kütüphaneleri bilmek gerekiyor. Hemen hemen her dil öyle ama bence zor bir dilden başlayın. Kütüphaneyi yazınca işleri sizin yerinize yapmayacak bir dil. Yoksa sadece Python' da profesyonel bir düzeye gelebilirsiniz. C ve C++ a en azından algoritma geliştirme amacıyla bakabilir daha sonra Python' a geçebilirsiniz. Python' ı öğrenmek kolay evet, ama inanın kullanmak o kadar da kolay değil. Tabii güzel ve hızlı çözümler üretilebilir bir dil olduğu bir gerçek, kütüphaneleri bilene. Yani kısacası Python profesyoneller için. Bunu anladığımda ben de C ve C++ a bakmaya başladım. Tabii Python' dan da kopmadım. Direk Python' a da başlayabilirsiniz. Sadece bir karar verin ve başlayın. Kullanmayacak olsanız bile o dil size emin olun farklı bakış açıları kazandıracak. Bu da kesinlikle işinize yarar bir şey.

bilgisayar alanında yardımcı uygulamalar veya fps oyunlarında hile uygulamalar olabilir vb.

MrTimsah MrTimsah Bursa Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel Kalite Kontrol
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 340
  • Beğeniler 158 / 65
  • Ticaret 0, (%0)

programlamahocam adlı üyeden alıntı

Hocam aşikar olduğun dilde devam etmek daha faydalı ama sıfırdan bir giriş istiyorsan .net öneririm.
VB6 kullanmışsın sanırım, onun üzerinden devam etmek istersen yardımcı olabilirim elimden geldiğince.

boş vakitlerinizde yardımcı olurmusunuz banada :) ama benim hiç bilgim yok :) basitten birkaç şey kapsam devamını geliştirebileceğime inanıyorum :) bana işin mantığını ve üstünden bir kaç konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

roadscrat roadscrat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek 5
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 33 / 42
  • Ticaret 8, (%100)
Yerinde olsam Javaya başlarım.Yapabilceklerinin sınırı yok :)

programlamahocam programlamahocam www.vbasicturkiye.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 20
  • Ticaret 0, (%0)

MrTimsah adlı üyeden alıntı

boş vakitlerinizde yardımcı olurmusunuz banada :) ama benim hiç bilgim yok :) basitten birkaç şey kapsam devamını geliştirebileceğime inanıyorum :) bana işin mantığını ve üstünden bir kaç konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

PM atın hocam seve seve yardımcı olurum :)

vbasicturkiye.com | Güncel Visual Basic Blogu

GokuFTW GokuFTW GROVE4LİFE Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 53 / 39
  • Ticaret 1, (%100)
oyun hileleri ve oyuncular için yardımcı programlar yapmak istiyorum vb mi uygun phyton mu?

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

GökuFTW adlı üyeden alıntı

oyun hileleri ve oyuncular için yardımcı programlar yapmak istiyorum vb mi uygun phyton mu?

VB.Net daha uygun. Hatta C++ daha da. C++ ile oyun bile yapabilirsiniz. Knight Online oyunu için yapılan koxplar C++ ile yapılıyordu. Ben VB.Net ile makro yapmıştım. Gerisi sizin.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al