Aynı firmadan alındığı halde işe yaradığı sanılıyor , bir sabah uyandıklarında onlarca sitelerinin birden sıralamalardan kaybolduğunu görüyorlar. Bu kendi paravanlarına çalışma meselesi bu kadar kolay değil . Zerre bilgisi olmayan adamlar tutup bu işlere kalkışıyorlar (sözüm kendi yapmaya çalışanlara değil bu işi paralı yapmaya kalkanlara ) sonra dünyanın emeği masrafı bir anda çöp oluyor.
Bu forumda bu tarz çalışmayı ticari olarak sorunsuz yapan sadece 1-2 isim gördüm .Paravan amaçlı onlarca sitesi olanlardan bahsediyorum. Oysa 1 sene önce yapan herkes bu yöntemi başarıyla sonuçlandırabiliyordu. Artık iş çok daha sıkılaştı , yaptım yükseldim diyenlerin bir çoğu ya şans ya da geçici başarıya ulaşıyor.
Ayrıca seo hosting işini de sorunsuz yapanı şu ana kadar görmedim varsa da bilmiyorum bana denk gelmemiştir. Bir çoğu bildiğimiz hosting işi yapanlar moda diye bu isimle yine bildiklerini okuyorlar ayrıca bir bilgiye sahip falan değiller. Özel yöntemleri yok , ya da deşifre olmuş yöntemleri kullanıyorlar. (İşini bilenleri hakim olarak yapanları tenzih ederim )
Konu sahibi arkadaş da her hafta 3000 lira harcıyorsa gerçekten işi zor , o denli reklam bütçeleri ayrılan harcanan kelimelerin işleyiş şekli film izle , oyun oyna gibi kelimelerden farklıdır ve ceza kriterleri de yine farklı işler. Emin olun çok çok çok aşırı profesyonel birileri ile çalışmadığınız sürece google o yaptığınız işleri yemez. Tutar en alakasız link çöplüğü siteyi çıkarır ama sizin sitelerinizi çıkarmaz , para nereden geliyor nereden gelmiyor mukayese eder. Çok iddialı yüksek miktarlar harcanan kelimelerde abuk subuk siteleri de hep bu yüzden üst sıralarda görürüz.
Ek Olarak:
sekizncihayat adlı üyeden alıntı
Öyle kafanıza göre kurgular yapıp sosyal bir ortamda insanların fikirlerini düşüncelerini karıştırıcı yorumlar yapamazsınız başınıza gelen şeyi anlatırsınız onu anlarım hak veririm ama google gibi bir şirketin böyle şeylere tenezzül edecek hiç bir sebebi yok siz orada para kazanıyorsanız bu google'nin iyi niyetindendir biz kazanıyoruz insanlarda kazansın düşüncesindendir bir ticaret mantığıdır. Kimse sizin hesabınızın banlanmasına sebep olarak bir kazanca ulaşmaya çalışacağını düşünmenizde ayrı bir olaydır. Google'nin bunun hakkında politikaları mevcut sözleşmelerini kurallarını okursanız bu başınıza gelen şeyleri zaten kabul ettiğinizi görürsünüz. Hiç boşa yakınmayın ben yıllardır kullanıyorum bir mail ve google müşteri hizmetleri ile bu sorunlar kolaylıkla hallediliyor. Siz gelip burada toplumun içinde google'yi karalayamazsınız hiçbir şey sebepsiz değildir. Hak etmişsinizdir sonuçlarına başınıza gelen bir şey diyerek ders alarak bunu kabullenin (nokta)
Mükemmellik aramak hata olur , sonuçta bir çok şeyin otomatik işlediği bir firma . Elbette ki gözü arkadaşın 120 lirasında değildir :) Elimizdekilerin en iyisi de bulunduğu hemen hemen her alanda yine aynı firma bizlere katkısı da inkâr edilemez.
Hak etmişsinizdir demek de ağır olmaz mı ? Sizin sitenize direk hit yollasam sizin haberiniz bile olmasa ve bu sebeple hesabınız kapatılsa ? Nihayetinde arkadaşı ücretli hit alırken suç üstü falan yakalamamışlardır bu kararı verirken . Ya da anti-seo yöntemleri ile yapılan saldırılar sonucu 90 gün bende ceza aldım daha yeni cezadan çıktı sitem bunda da hiç bir suçum yoktu çild p..n diye kendi siteme link kasmayacağımı da anlaması lazımdı fakat anlayamadı.Tam aksine kendi kelimeme hxklink kullanırken de anlayamamıştı mesela .
Nihayetinde şeffaf olmayan bir çalışma anlayışları var bize karşı , karşımızda muhatap da bulamıyoruz böyle durumlarda. İstediğiniz kadar mail atın çırpının hiç bir şey değişmiyor.
120 Lirası giden o arkadaşa , onun google a kızdığından daha çok kızmışsınız :)
Google Adsense mantığı da biz kazanıyoruz insanlarda kazansın değil , biz kazanıyoruz ama insanların sırtından çok daha fazlasını kazanabilirizdir aslında. Sermayenin mantığı bellidir sonuçta ,bugün bize 1 veriyorsa mutlak suretle yarın bizden 2 -3 -4 - 5 alacaktır , düzenin temeli zaten bu fikire dayanır.