lostyazilim

Güzel hostingde sitesi olan

58 Mesajlar 7.553 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

GuzelNetTr GuzelNetTr Web Hosting Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Hosting
  • Mesajlar 101
  • Beğeniler 24 / 94
  • Ticaret 7, (%100)
Veritabanı içinde zararlı bir veri olduğunu bu güne kadar hiç görmedik. Sıfırdan kurulumda sorun yaşıyorsanız kurduğunuz bir tema ya da eklentide zararlı kod olma ihtimali çok yüksek. Bunların bir yazılımcı yardımıyla incelenmesi sorununuzu çözecektir.

Arkadaşların da belirttiği gibi bizden kaynaklı bir açıkta sadece sizin etkilenmesi mümkün değil ki zaten cagefs kullanmaktayız, hesabınızı göremiyorlar ki erişim yapabilsinler.

wmaraci
reklam

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
Wordpress kullanıp da açık yok demek komik olmuyor mu? Herkes kullandığı için açıklarını da birçok kişi biliyor. Yani normalden daha çok güvenli önlemi gerekiyor.

heptasarim heptasarim Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Zen adlı üyeden alıntı

Wordpress kullanıp da açık yok demek komik olmuyor mu? Herkes kullandığı için açıklarını da birçok kişi biliyor. Yani normalden daha çok güvenli önlemi gerekiyor.

O halde her sitemin patır patır dökülmesi gerekiyordu. 1 ay içinde 3 kere iki sitemin de hacklenmesi komik durum oluşturuyor asıl. Diğerlerinde bugüne kadar hack kelimesinin h'sini görmedim. Hadi binlerce ziyaretçi geliyor bu 2 siteye desem tamam ama öyle de değil.

Tespitlere göre durum çekirdek içinde olan simplepie eklentisinden kaynaklanıyor.

Kafayı yiycem artık :cool::cool::cool:

• Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

heptasarim adlı üyeden alıntı

O halde her sitemin patır patır dökülmesi gerekiyordu. 1 ay içinde 3 kere iki sitemin de hacklenmesi komik durum oluşturuyor asıl. Diğerlerinde bugüne kadar hack kelimesinin h'sini görmedim. Hadi binlerce ziyaretçi geliyor bu 2 siteye desem tamam ama öyle de değil.

Tespitlere göre durum çekirdek içinde olan simplepie eklentisinden kaynaklanıyor.

Kafayı yiycem artık :cool::cool::cool:

Her gün site hackleme avına çıkmıyor ya millet. Birisi uğraşmadıkça nereden bilecen açık var mı yok mu :D

Ama şuana kadar bu işi uzun süre yapıpta sitesi hacklenmeyen yoktur emin ol. Takar birileri kafayı mutlaka. Ben 1 siteyi kapamak zorunda kalmıştım. :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Zen adlı üyeden alıntı

Her gün site hackleme avına çıkmıyor ya millet. Birisi uğraşmadıkça nereden bilecen açık var mı yok mu :D

Ama şuana kadar bu işi uzun süre yapıpta sitesi hacklenmeyen yoktur emin ol. Takar birileri kafayı mutlaka. Ben 1 siteyi kapamak zorunda kalmıştım. :)

Bence birilerinin hack listesine girdim. Dönüp dolaşıp açıkları bir şekilde bulup sızmaya çalışıyorlar. göndeirilen mailler de aasdasdadasd@yahoo.com mail adresinden. Başlıklar acayip. Yani amaç yok, resmen manyaklık.

Nasıl kurtulucam bu durumdan ? Var mı önerisi olan.

• Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

Bence birilerinin hack listesine girdim. Dönüp dolaşıp açıkları bir şekilde bulup sızmaya çalışıyorlar. göndeirilen mailler de aasdasdadasd@yahoo.com mail adresinden. Başlıklar acayip. Yani amaç yok, resmen manyaklık.

Nasıl kurtulucam bu durumdan ? Var mı önerisi olan.

Herşeyi yaptım diyorsan, eklentilerden birinde bir açık olabilir.
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
bende sorun yok
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Güzel Hosting müşterisi olarak şunu yazayım ki:
Emin olmadıkları konuda zaten ''sorununuz şurdan kaynaklanıyor'' demezler. Bugüne kadar defalarca hosting değiştirdim, son durağım Güzel Hosting oldu, tavsiye eden arkadaşa sürekli dua ediyorum :)
Öneriye gelince, madem 3 siteniz de hackleniyor, aslında işiniz çok kolay.
3 sitede de ortak kullandığınız şeyleri bir bulun, eklentileri değiştirin, WP'de pek çok eklentinin alternatifi var. Evet alışkın olduğumuz şeyleri kullanmak isteriz ama bazen değişiklik gerekebilir.
Bunun dışında, ben sizin yerinizde olsam, sitede, domain uzantılı mail adreslerini yayınlamam, eğer yayınlıyorsanız onu da bir kaldırabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. Umarım fikir vermek adına işinize yarar.
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum 1
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 144 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Almina adlı üyeden alıntı

Güzel Hosting müşterisi olarak şunu yazayım ki:
Emin olmadıkları konuda zaten ''sorununuz şurdan kaynaklanıyor'' demezler. Bugüne kadar defalarca hosting değiştirdim, son durağım Güzel Hosting oldu, tavsiye eden arkadaşa sürekli dua ediyorum :)
Öneriye gelince, madem 3 siteniz de hackleniyor, aslında işiniz çok kolay.
3 sitede de ortak kullandığınız şeyleri bir bulun, eklentileri değiştirin, WP'de pek çok eklentinin alternatifi var. Evet alışkın olduğumuz şeyleri kullanmak isteriz ama bazen değişiklik gerekebilir.
Bunun dışında, ben sizin yerinizde olsam, sitede, domain uzantılı mail adreslerini yayınlamam, eğer yayınlıyorsanız onu da bir kaldırabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. Umarım fikir vermek adına işinize yarar.

Ortak noktaları WP olmaları :) Şu anda 2. web sitesi 3.kez hacklenmedi. Sabah güvenlik açıkları var diye uyarı geldi mailime. Herhalde yanlış gördüm, şu anda sıkıntı yok. Eğer o da hacklenirse artık tası tarağı toplar bırakıırm bu işleri :D

Yok hacklenmezse şu anda kapanan sitedeki bir eklentiden şüpheleniyorum.

Neyse, sağlık olsun. E-ticaret sitesi falan değildi iyi ki.

• Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

Ortak noktaları WP olmaları :) Şu anda 2. web sitesi 3.kez hacklenmedi. Sabah güvenlik açıkları var diye uyarı geldi mailime. Herhalde yanlış gördüm, şu anda sıkıntı yok. Eğer o da hacklenirse artık tası tarağı toplar bırakıırm bu işleri :D

Yok hacklenmezse şu anda kapanan sitedeki bir eklentiden şüpheleniyorum.

Neyse, sağlık olsun. E-ticaret sitesi falan değildi iyi ki.

Uğraşamayacaksan taşı blogger'a olsun bitsin. :) Telefon onaylı mail olduğu için hackleyemez kolay kolay.
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 8 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 8 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al