lostyazilim
tr.link

İnternet Yasası Onaylandı!

71 Mesajlar 11.361 Okunma
acebozum
tr.link

MuhammedAli MuhammedAli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 318
  • Beğeniler 75 / 64
  • Ticaret 4, (%100)

polat adlı üyeden alıntı

"Çalıyor diyorsun ya hani. Tek çalan hükümet bu ya zaten. Bundan önce yoktu, bundan sonra da olmayacak zaten. Şuan ki hükümet gitti mi her şey düzelecek. Tabi yersen. Bari çalıyor da karşılığını veriyor ! Benim paramı çalıyorsa helal olsun !"

Yukardaki beyin yapısını birisi anlatsın ne olur?

Sana bunu anlatmak, kör birine kırmızı rengini anlatmaya benzer. O yüzden boşver

wmaraci
webimgo

ecan1453 ecan1453 Eren Can Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Kamu Yönetimi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1212
  • Beğeniler 51 / 113
  • Ticaret 27, (%100)
İşte 10 maddede internet sansürü Yeni internet yasası:

1- Anahtar kelimelerle "uygunsuz içerik" belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. "Zararlı" içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
7- Birliğe gönderilecek olan "erişimin engellenmesi kararı" 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.
10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.

ucanari ucanari WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Yüksek Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** M**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 52 / 25
  • Ticaret 2, (%100)
bunlar ne anlama geliyor ya olabilir mi böyle birşey, gizlilik diye birşey kalmadı, ben şok içerisindeyim şuan işime yoğunlaşamıyorum. ne demek fişlenecek :S Allah'ım ne olur bu seçimlerde kurtar artık bizi...
fatih83

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.ucanari.com
http://www.blogdersleri.com

MuhammedAli MuhammedAli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 318
  • Beğeniler 75 / 64
  • Ticaret 4, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

2001 krizinin nedenlerini detaylıca bir araştır 98 asya ekonomik krizi + 99 depremi + kıbrıs sıkıştırmalarından dolayı siyasi iktidara dış baskıyı ekonomik alanda da kullanamalarını. Asıl şu an kriz var devlet faiz teklif ederek dışarıdan para getirmeye çalışıyor sebebi de yine tam olarak siyasi değil küresel nedenler , ülkenin ekonomisinin %70 civarı yabancıların sıcak parası reel olmayan yatırımlar. İhracat dedikleri 0 vergi ile rezza gibi adamların milyarlarca dolarlık haybeye altın çıkışları gibi vergisiz giriş çıkışlar . Kalem oynatıyorlar.

Asıl şu anlattklarına göre en çok senin isyan etmen karşı gelmen bunların karşısında durman lazım 2001 de battı ve 13 senedir toprlanamadıysa bunlar hiç birşey yapmamış dememizin en güzel kanıtıdır. Ne değişmiş ? Hiç birşey .

Türbanı kamuda daha dün serbest kıldılar daha dün ya 12 senedir ne yaptılar bunlar ? Sırf bunları bahane ederek 5 seçim oy topladılar meclise bi geldi bütün partilerin istisnasız deteği ile kabul edilmedi mi ? Demek ki kimse karşı falan da değilmiş .

Kuranı yasaklayanlardan müslümanları öldürenlerden bahsediyorsun hangi tarihte allahını seversen demirel özal çiller ecevit mesut yılmaz ara ara yine bi sürü iktidar gördüm hiç bir dönemde böyle birşey yaşanmadı ki .

Yollar köprüler falanlar filanlar diyosun çalan yaparmı diyosun işte tam da bunları yaparken çalıyorlar foumda paylaşmam belki sıkıntı olur aç izle haramzadeler yaz twitterda ara youtube da ara yolları havaalanlarını yapanlar nasıl yapmış , hizmet yaparken nasıl çalınır .
Yol da yaptılar , hastanelerde iyileştirmeler de yaptılar 2008 2009 a kadar bir çok iyi şeyde yaptılar şikayetçi de dğeildi kimse . Hesaba katılmayan birşey var bu dönemde kim olsa bunları mecburen yapacaktı dünya sürekli gelişiyor değişiyor istesende istemesende o yollar yapılacaktı . Hastanelerde sistem artık eli mahkum değişecekti .

Kendi silahlarımızdan falan bahsetmişsin şu an yapılanların bir çoğu zaten yapılıyordu geliştirliyordu aselsan benzeri firmaların ar-ge leri yıllardır var ve çalışıyordu. Bu ülkede en büyük savunma sanaii üreticilerinden biri o hiç sevmedikleri koç , bunların yapılanların yine bunlara mal edilecek tarafı yok. He israilden ne zaman silah almayı anlaşma ticaret yapmayı keserler o zaman bu adamlar savunma sanayi alanında atılım yaptılar denir . E yok her boku israilden alıyorlar hesapta adamlar düşmandı falandı filandı ama en büyük ticaretler israille dönüyor ve isralin en sevdiği hükümet bu seferkiler oldu bunları da aç araştır tarafsız medyadan araştır yandaş yazanların allah bir dediği haricine de inanma. Başbakanın dş mihrak dediği gün 25 ülkenin elçisine özür mektubu aman siz değilsiniz mesajı yazıyolar . İsraili hedef gösterdiği gün babacan israil radyosunda iç siyasi gereklilik açıklamaları , siz aldırmayın onlara israil bizim dostumuz ticari ortağımız tarzı açıklamalar yapıyor.

Kck olayında orada dönen oyunların hiç biri o halkın iyiliğine değil , hayatım boyunca düşman olmadım orada yaşayanlara aksine herkesten fazla onların yanında oldum . Bunlardan önce devletlerin ne pislikler yaptığını çok da iyi biliyorum . Bir süre sonra orada eskisinden daha şiddetli çatışmalar başlayınca gerçekler ortaya çıkınca verilen vaatleri sözleri halk duyunca , bdp nin aponun neden iktidar dostu olduklarını karşısında durmadıklarını , yolsuzluklara falan filana ses çıkarmadıklarını , gezi de desteklemeyin gitmeyin eylemlere çağırı yaptıklarını sizde iyi anlayacaksınız. Dün kapı köpeği olamayacak aponun bu gün devletin bakanlarının dilinde nasıl bölge lideri olduğunu da gördük . Arınçın bende olsam dağa çıkardık açıklamasını da gördük . Kesinlikle masaya oturmayız diyenlerin nasıl pazarlık yaptıklarını da gördük. Pkk sebepsiz yere ateşkes ilan etmez bunu bi kere herkes anlamalı. Bu gün anlayamayan yarın uygulamalı olarak görecek.

Diyarbakır ceza evi demişsin neler yaşandı demişsin ,bu günün iç işleri bakanı efkan ala diyarbakır valisiyken yaşananları bir araştır halkın üzerine kim ateş açmış kaç kişi ölmüş kaçı çocuk. Uludere/Roboski olayını araştır her gün oradan kaçak mazot falan filan kaçıran karakolun ezbere tanıdığı bildiği insanların ne sebeple öldürüldüklerini devletin bu ölen insanların ailesine nasıl bi üslupla para verdiğini söylediğini bi araştır.

Kürt oldukları için hala şu gün de insanlar işkence görüyor , alevi oldukları için kpssden çok çok iyi puanlar aldıklrı halde fişlendiklerinden dolayı işe alınmıyor , askeriye içinde son 10 yılın şehit sayılarını ve alevilerin bu şehitlerde oranını araştır , kürtlerin oranını araştır. Çatışmanın göbeğine yoğun zamanlarda ne oranda bu insanları gönderiyorlar araştır ülkedeki oranlarına göre eşit mi değil mi sonuca araştıran herkes şaşıracak .

Sen çalsalar da helal olsun diyorsun . Ben malımın çalınmasından rahatsız olurum ama şu durumda cebine bir el girdiğini anlayamadığın için farkedemiyorsun durumu. Lafla sözle de anlatamıyorum artık ama umarım benim şu an düşündüklerimi yaşadıklarımı hissettiklerimi sende yaşarsın .

Bak ben dürüstüm kimsenin parasını çalmıyorum , hatta bana anti seo falan filan birşeyler yaparak zarar vereceğini bile bilerek farklı isimle giren **************yı ifşa ediyorum , üşenmiyorum şüpheli birşey görünce araştırıyorum ilgileniyorum ki aramızdan birinin parası çalınmasın. Birisi dolandırılmasın hakkını yemesinler. Görüp de engel olmazsam vicdanım rahat etmez kendimi de suça ortak görürüm. Ben bu kadar işimin gücümün arasında bile senin için de çabalarken sen benim hakkımı çalmalarına yardımcı oluyorsun. Durumu benden 1 kuruş daha kötü olana ne hakkım gidiyorsa hepsi helal olsun , durumu benden 1 kuruş daha iyi olana zerre hakkım gidiyorsa sebep olan kimseye de hakkımı helal etmiyorum . Vebali bunlara oy verenlerin boynuna ben a partisi b partisi c partisi de demiyorum şu forumda zerre parti de savunmadım . Zaten dürüstlüğüne inandığım bir parti de yok ideolojik bi saplantım yönelimim de yok . Kemalist falan da asla değilim . Tek bildiğim ekşinin sahibi diktatör sedet bile gelse ülkeyi çok daha iyi yönetebileceği çok daha huzurlu bir hayatımın olacağı. Şu günümüzden daha kötüsünü isteseler de yapamazlar zaten.

Ek Olarak:

Arkadaş da hükümetin çaldığını doğruluyor hocam en azından burada hepimiz hemfikiriz bu bile büyük başarı bizim için. Hala çalmıyor diyenler de var.

Müslüman olduklarını söyleyip kul hakkı yiyor birileri ama mantık hatası var burada . Mahallede falan takkeli hırsız yakalasalar linç ederler dini kullanıyorsun derler yada camiden ayakkabı çalan falan yakalasalar bütün cemaat kafa göz girerler , ama adam bağıra bağıra islamı sermaye yapıp trilyonlar götürüyor götürttürüyor bir de alkış tutuyor insanlar .

Ek Olarak:

abi zaten aile filtresi var onu uzun süre önce yaptılar . ailenin isteyip istememesi yeterli değil mi illa her kararı devlet vermek zorunda mı ? Ya da herkesi etkileyecek şeyler yapmaları mı lazım , mevzu çocukları etkileyecek şeyler ise filtre yapmış işte anası babası filtreyi kullansın ***** veriyor . Yeterince insanın haberi mi yok 1 hafta arayla 5 kez her eve bu filtre seçeneğini tanıtan mektup göndersin veli toplantılarında bir dönem tanıtımı yapılsın ve kullanmak isteyen alsın kullansın zorla kapatmanın alemi varmı yani.

Zaten mesele adult falan filan çocuklar görmesin duymasın değil bu yasada . Tamamen bu kaseetler falan filanlar halka ulaşamasın. Organize olamasın insanlar , görülmez bi gölgenin korkusunu hissetsinler .Muhalif söylemler olmasın bizi eleştiremesinler yanlışlarımızı gösteremesinler. Yoksa benim 5 yıllık internet geçmişimi kaydetse ne kaydetmese ne kim neyi inceleyecek de neyin cezasını verecek . Bu twitterda haramzadeler paylaşmasa allah aşkına o mevzulardan hiç haberimiz olabilirmiydi ? Savcı dosya açıyor kapatıyorlar hakim dosyayı alıyor yerini değiştiriyorlar , polis ifadeye çağırmaya adamın evine gidemiyor . Yargılayan yok sorgulayan yok bu yasa çıkınca öğrenen de olmayacak işte . halkbankasının gizli bilgilerine ulaşıldı diye kandıracaklar milleti gazeteler tvler işlerine gelmeyen bişey yaparsa basacaklar vergi cezasını tehditleri çarkları dönecek. kimse de demiyor ki ulan halkbankın ne gizli bilgisi var da savcılar öğrenmesin ,aynı soruşturmayı yapan aynı adamlar kozmik odaya girdiler banka ne allah aşkına devletin ülkenin tüm gizli bilgilerini belgelerini gördüler . hem madem güvenmiyosun bu adamın savcılıkta ne işi var hakimlikte polislikte ne işi var , madem ki örgüt diyosun bir haftada 10 bin polis savcı hakim falan filanın yerini değiştirecek kadar da haberin vardı bu güne kadar ne bok yiyodun ? madem bu adamlar suç işledi niye yargılamıyosun tutuklamıyosun da yerini değiştirip görevine devam ettiriyosun ? sorular sorular sorular sorular hep aynı kapıya çıkıyor. söyledikleri her kelime yalan ortada ki tek paralel yapı işte çıkar amaçlı suç örgütleri ihale paylaşımı yapanlar oğluna komisyon alanlar falanlan filanlar.

İşte bu yasadan sonra tüm bunların hiç birini asla öğrenemeyebiliriz. Öğrensek bile asla şimdi ki kadar çok insana ulaşamayacak

Sen nasıl seni ilgilendiren tarafa bakıyorsan, bende beni ilgilendiren tarafa bakarım. Bana yansıyan kısmına bakarım. Battık mı, battık. Gerisi umrumda olmaz. Sadece biz de batmadık. Yüzlerce, binlerce insan batti. Ayrıca eksik yazmışım. 2010'da işsizlik yaşandı. 2011'de kurduk firmayı. Hala devam ediyoruz. Son operasyonlar da, ülkeye 104.86 milyar lira yani 49 milyar dolar kayıp oldu. Sence biz etkilenmediysek ciddi anlamda, bir şey değişmiş demek lazım değil mi ?

Her türban meselesin de iptali için anayasaya gidiyorlar ama karşı değiller çok ilginç gerçekten :) Ayrıca bu kadar kolay mı görüyorsunuz değişiklikleri ? Ben geldim, yaptım, oldu bitti gitti. Ciddi anlamda bu ülkedeki sinsi kuşatmayı göremeyecek kadar kör müyüz ?

İnönü, Atatürk zamanına git bu dediklerim için. Hee hala inanmam diyorsan, canlı şahidi dedem yaşıyor. Gel anlatsın sana, askerler gelince kuranları nasıl toprak altına gömdüklerini..

Aselsan mühendislerini katlettiler ! Öldürme değil, bildiğimiz katlettiler. Neden acaba ? Kendi üretemesin, dışa bağımlı olsun diye yapmış olabilirler mi ? F16'nın yazılımı kıran mühendisi ertesi gün katlettiler. Bunu da biliyorsundur umarım.

Başbakanın dş mihrak dediği gün 25 ülkenin elçisine özür mektubu aman siz değilsiniz mesajı yazıyolar . İsraili hedef gösterdiği gün babacan israil radyosunda iç siyasi gereklilik açıklamaları , siz aldırmayın onlara israil bizim dostumuz ticari ortağımız tarzı açıklamalar yapıyor.

Kaynak nedir altı çizile yere ait ?

Apo mapo itini bir kenara bırak. Senin babana veya kardeşine veya sana. Sırf kürt olduğun için insan dışkısı yediren bir devlet vardı. Sen ne yapardın, söylesene bana ? Bu devleti sevebilir miydin ? Nice işkenceler bu en basiti diyeyim. Pekeke en başta dağa çıktığında haklıydı bana göre sonra taa ki dış güçlerin kuklası olana kadar. Parayı veren, eylem yaptırıyordu. Benim abim, kuzenim, arkadaşım ölmesin de ne yaparlarsa yapsınlar. Doğu'yu kendi haline bıraksa, artık sizin dese buralar. İki günde iflas bayrağını çeker, açlıktan ölürler.

Uludere olayı istihbarat zaafiyetidir. Çok ciddi bir hata yapmıştır asker.

Fişleme olayına gelince bu döneme ait bir şey değil. Taa en eski zamanlardan gelen bir şey bu. İnsanları soyadlarına göre ayırıp fişlediklerini de biliyorsundur o zaman.

Çalıyor diyorsun, cebime el giriyor diyorsun da. Beni villalarda, limuzinleri olan biri olarak mı görüyorsun anlamıyorum ki. Orta halli bir ailenin çocuğuyum. Benim cebime el girmedi şuana kadar.

Ben de parti savunmuyorum. Fikiri savunuyorum. Biliyorum ki bu giderse, bunun yerine başkası gelirse ülke dibe vuracak, çalacaklar, çırpacaklar, hizmet olmayacak o yüzden bunla devam.

Ek Olarak: BU ARADA İNTERNET ERİŞİMİ İLE İLGİLİ MADDELERİN TAMAMI

Torba Yasa Teklifi içinde görüşülen internet erişimi ile ilgili maddelerin tamamı ise şöyle:

MADDE 85- 4.5.2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 2. maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir;

"n) Birlik: Erişim Sağlayıcıları Birliğini,

o) Erişimin engellenmesi: Alan adından erişimin engellenmesi, IP adresinden erişimin engellenmesi, içeriğe (URL) erişimin engellenmesi ve benzeri yöntemler kullanılarak erişimin engellenmesini,

ö) İçeriğin yayından çıkarılması: İçerik veya yer sağlayıcılar tarafından içeriğin sunuculardan veya barındırılan içerikten çıkarılmasını,

p) URL adresi: İlgili içeriğin internette bulunduğu tam internet adresini,

r) Uyarı Yöntemi: İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişiler tarafından içeriğin yayından çıkarılması amacıyla öncelikle içerik sağlayıcısına, makul sürede sonuç alınamaması halinde yer sağlayıcısına iletişim adresleri üzerinden gerçekleştirilecek bildirim yöntemini."

MADDE 86- 5651 sayılı Kanunun 3. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir;

"(3) Bu Kanun kapsamındaki faaliyetleri yurt içinden ya da yurt dışından yürütenlere, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçları ile bildirim yapılabilir."

MADDE 87- 5651 sayılı Kanunun 4. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir;

"(3) İçerik sağlayıcı, Başkanlığın bu Kanun ve diğer kanunlarla verilen görevlerinin ifası kapsamında; talep ettiği bilgileri talep edilen şekilde Başkanlığa teslim eder ve Başkanlıkça bildirilen tedbirleri alır."

MADDE 88- 5651 sayılı Kanunun 5. maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir;

"(2) Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içeriği bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde yayından çıkarmakla yükümlüdür."

"(3) Yer sağlayıcı, yer sağladığı hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini bir yıldan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere yönetmelikte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla yükümlüdür.

(4) Yer sağlayıcılar, yönetmelikle belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yaptıkları işin niteliğine göre sınıflandırılabilir ve hak ve yükümlülükleri itibarıyla farklılaştırılabilirler.

(5) Yer sağlayıcı, Başkanlığın talep ettiği bilgileri talep edilen şekilde Başkanlığa teslim etmekle ve Başkanlıkça bildirilen tedbirleri almakla yükümlüdür.

(6) Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya bu Kanundaki yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında Başkanlık tarafından on bin Türk Lirasından yüz bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir."

MADDE 89- 5651 sayılı Kanunun 6. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendindeki "ve teknik olarak engelleme imkanı bulunduğu ölçüde" ibaresi çıkartılmış, aynı fıkraya aşağıdaki (ç) ve (d) bentleri eklenmiş, üçüncü fıkrasında geçen "(b) ve (c)" ibaresi "(b), (c), (ç) ve (d)" şeklinde değiştirilmiştir.

"ç) Erişimi engelleme kararı verilen yayınlarla ilgili olarak alternatif erişim yollarını engelleyici tedbirleri almakla,

d) Başkanlığın talep ettiği bilgileri talep edilen şekilde Başkanlığa teslim etmekle ve Başkanlıkça bildirilen tedbirleri almakla,"

MADDE 90- 5651 sayılı Kanunun 6. maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 6/A maddesi eklenmiştir;

"Erişim Sağlayıcıları Birliği

MADDE 6/A- (1) Bu Kanunun 8 inci maddesi kapsamı dışındaki erişimin engellenmesi kararlarının uygulanmasını sağlamak üzere Erişim Sağlayıcıları Birliği kurulmuştur.

(2) Birlik özel hukuk tüzel kişiliğine haizdir. Birliğin merkezi Ankara'dır.

(3) Birliğin çalışma usul ve esasları Kurum tarafından onaylanacak Tüzükle belirlenir. Tüzük değişiklikleri de Kurumun onayına tabidir.

(4) Birlik, Tüzüğünün Kurum tarafından incelenerek uygun bulunmasını müteakip faaliyete başlar.

(5) Birlik, 5.11.2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında yetkilendirilen tüm internet servis sağlayıcıları ile internet erişim hizmeti veren diğer işletmecilerin katılmasıyla oluşan ve koordinasyonu sağlayan bir kuruluştur.

(6) Bu Kanunun 8. maddesi kapsamı dışındaki erişimin engellenmesi kararları erişim sağlayıcılar tarafından yerine getirilir. Kararların uygulanması amacıyla gerekli her türlü donanım ve yazılım erişim sağlayıcıların kendileri tarafından sağlanır.

(7) Bu Kanunun 8. maddesi kapsamı dışındaki erişimin engellenmesi kararları gereği için Birliğe gönderilir. Bu kapsamda Birliğe yapılan tebligat erişim sağlayıcılara yapılmış sayılır.

(8) Birlik, kendisine gönderilen mevzuata uygun olmadığını düşündüğü kararlara itiraz edebilir.

(9) Birliğin gelirleri, üyeleri tarafından ödenecek ücretlerden oluşur. Alınacak ücretler, Birliğin giderlerini karşılayacak miktarda belirlenir. Bir üyenin ödeyeceği ücret, üyelerin tamamının net satış tutarı toplamı içindeki o üyenin net satışı oranında belirlenir. Üyelerin ödeme dönemleri, yeni katılan üyelerin ne zamandan itibaren ödemeye başlayacağı ve ödemelere ilişkin diğer hususlar birlik tüzüğünde belirlenir. Süresinde ödenmeyen ücretler Birlikçe kanuni faizi ile birlikte tahsil edilir.

(10) Birliğe üye olmayan internet servis sağlayıcıları faaliyette bulunamaz."

MADDE 91- 5651 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir;

"(2) Ticari amaçla olup olmadığına bakılmaksızın bütün internet toplu kullanım sağlayıcılar, konusu suç oluşturan içeriklere erişimin engellenmesi ve kullanıma ilişkin erişim kayıtlarının tutulması hususlarında yönetmelikle belirlenen tedbirleri almakla yükümlüdür.

(3) Ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcılar, ailenin ve çocukların korunması, suçun önlenmesi ve suçluların tespiti kapsamında usul ve esasları yönetmelikte belirlenen tedbirleri almakla yükümlüdür."

"(4) Bu maddede belirtilen yükümlülükleri ihlal eden ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcılarına, ihlalin ağırlığına göre yönetmelikle belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde uyarma, bin Türk Lirasından on beş bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verme veya üç güne kadar ticari faaliyetlerini durdurma müeyyidelerinden birine karar vermeye mahalli mülki amir yetkilidir."

MADDE 92- 5651 sayılı Kanunun 8. maddesinin ikinci fıkrasının dördüncü cümlesinden sonra gelmek üzere "Erişimin engellenmesi kararı, amacı gerçekleştirecek nitelikte görülürse belirli bir süreyle sınırlı olarak da verilebilir." cümlesi eklenmiş, dördüncü fıkrasında yer alan "(2) ve (5)" ibaresi "(2), (5) ve (6)" şeklinde değiştirilmiş, onuncu fıkrasındaki "altı aydan iki yıla kadar hapis cezası" ibaresi "beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 93- 5651 sayılı Kanunun 9. maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

"İçeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi

MADDE 9- (1) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi doğrudan sulh ceza hakimine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir.

(2) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin talepleri, içerik ve/veya yer sağlayıcısı tarafından en geç yirmi dört saat içerisinde cevaplandırılır.

(3) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talepleri doğrultusunda hakim bu maddede belirtilen kapsamda; erişimin engellenmesine karar verebilir.

(4) Hakim, bu madde kapsamında vereceği erişimin engellenmesi kararlarını esas olarak, yalnızca kişilik hakkının ihlalinin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL, vb. şeklinde) içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle verir. Zorunlu olmadıkça internet sitesinde yapılan yayının tümüne yönelik erişimin engellenmesine karar verilemez. Ancak, hakim URL adresi belirtilerek içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirmesi halinde, gerekçesini de belirtmek kaydıyla, internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesine de karar verebilir.

(5) Hakimin bu madde kapsamında verdiği erişimin engellenmesi kararları doğrudan Birliğe gönderilir.

(6) Hakim bu madde kapsamında yapılan başvuruyu en geç yirmi dört saat içinde duruşma yapmaksızın karara bağlar. Bu karara karşı 4.12.2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir.

(7) Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hakim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır.

(8) Birlik tarafından erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğe erişimin engellenmesi kararının gereği derhal, en geç dört saat içerisinde erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilir.

(9) Bu madde kapsamında hakimin verdiği erişimin engellenmesi kararına konu kişilik hakkının ihlaline ilişkin yayının veya aynı mahiyetteki yayınların başka internet adreslerinde de yayınlanması durumunda ilgili kişi tarafından Birliğe müracaat edilmesi halinde mevcut karar bu adresler için de uygulanır.

(10) Sulh ceza hakiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen sorumlu kişi, beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır."

MADDE 94- 5651 sayılı Kanunun 9. maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 9/A maddesi eklenmiştir;

"Özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi

MADDE 9/A (1) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, Başkanlığa doğrudan başvurarak içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilir.

(2) Yapılan bu istekte; hakkın ihlaline neden olan yayının tam adresi (URL), hangi açılardan hakkın ihlal edildiğine ilişkin açıklama ve kimlik bilgilerini ispatlayacak bilgilere yer verilir. Bu bilgilerde eksiklik olması halinde talep işleme konulmaz.

(3) Başkanlık, kendisine gelen bu talebi uygulanmak üzere derhal Birliğe bildirir, erişim sağlayıcılar bu tedbir talebini derhal, en geç dört saat içinde yerine getirir.

(4) Erişimin engellenmesi, özel hayatın gizliliğinin ihlal eden yayın, kısım, bölüm, resim, video ile ilgili olarak (URL şeklinde) içeriğe erişimin engellenmesi yoluyla uygulanır.

(5) Erişimin engellenmesini talep eden kişiler, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğinden bahisle erişimin engellenmesi talebini talepte bulunduğu saatten itibaren 24 saat içinde sulh ceza hakiminin kararına sunar. Hakim, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilip edilmediğini değerlendirerek vereceği kararını en geç kırk sekiz saat içinde açıklar ve doğrudan Başkanlığa gönderir; aksi halde, erişimin engellenmesi tedbiri kendiliğinden kalkar.

(6) Hakim tarafından verilen bu karara karşı Başkanlık tarafından 5271 sayılı Kanun hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir.

(7) Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hakim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır.

(8) Özel hayatın gizliliğinin ihlaline bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde doğrudan Başkanın emri üzerine erişim engellenmesi Başkanlık tarafından yapılır. Bu karara karşı sulh ceza mahkemesine itiraz edilebilir."

MADDE 95- 5651 sayılı Kanunun 10. maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendinde yer alan "yayınları önlemeye" ibaresinden sonra ", internetin güvenli kullanımını sağlamaya, bilişim şuurunu geliştirmeye" ibaresi eklenmiş, beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir;

"(5) Başkanlık; Bakanlık bünyesinde 26.9.2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca oluşturulan İnternet Geliştirme Kurulunca internetin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, yaygın ve güvenli kullanılması gibi konularda yapılacak öneriler ile ilgili gerekli her türlü tedbir veya kararları alır."

"(6) Başkanlık, ulusal siber güvenlik faaliyetleri kapsamında, siber saldırıların tespiti ve önlenmesi konusunda, içerik, yer, erişim sağlayıcılar ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlar, gerekli tedbirlerin aldırılması konusunda faaliyet yürütür ve ihtiyaç duyulan çalışmaları yapar.

(7) Başkanlık kanunlarla kendisine verilen görevlerin ifası amacıyla araştırma ve geliştirme merkezleri kurabilir."

MADDE 96- 5651 sayılı Kanunun 11. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "yer veya erişim sağlayıcı olarak faaliyet icra etmesi amacıyla yetkilendirme belgesi verilmesine" ibaresi "yer, erişim ve toplu kullanım sağlayıcıların yükümlülüklerine" şeklinde değiştirilmiştir."

wmaraci
wmaraci

XGENC XGENC WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Dış Ticaret
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Okadar güzel uyuyorsun ki uyandırmaya kıyamıyorum TÜRKİYEM...

polat polat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad Ö** P**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 25 / 21
  • Ticaret 0, (%0)

MuhammedAli adlı üyeden alıntı

Sana bunu anlatmak, kör birine kırmızı rengini anlatmaya benzer. O yüzden boşver

Bak ergen..Öğretmen olarak mı konuşayım yoksa bana hitap ettiğin şekilde mi bilemedim.
Kör birine bile kırmızı anlatılır, kör biri bile kırmızıyı anlatır.(Örnek: Aşık Veysel)
Biraz daha büyüyüp okuman gerekir diyerek hitap etmek sanıyorum şimdilik iyisi..
(Okurken dikkat et "Alo Fatih"li yerleri okuma)

Ek: Atatürk'e laf olduğunu duymayayım..Hoşuma gitmez..
fatih83 ucanari

kişi bu mesajı beğendi.

serdar5353 serdar5353 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek WebDizyn Editor
  • Konum Rize
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

MuhammedAli adlı üyeden alıntı

Haklısın gerçekten haklısın.

2001'de babamın batışını da şuan ki hükümet sağladı. Ekonomi çok iyiydi ya o zaman şu zamana göre ondan battık zaten. Benim başörtülü ablamın okuluna özgürce girmesi engel olmasına da şuan ki hükümet sağladı. Kuran-ı yasaklayan, Ezanı yasaklayan kısacası İslam'ı, Müslümanlığı yasaklayan da şuan ki hükümetti. (Canlı şahidi olarak dedem var) Alimleri asan, şapka takmadığı için memleketim rizeyi bombalayan da bu hükümetti. Kendi uçağını, silahını, tankını, topunu, gemisini vs. yapan bu hükümet değil. Marmarayı, metroları, 3. köprüyü, 3. havalimanını, okulları, hastahaneleri, yolları yapan da bu hükümet değil ama. Çünkü çalıyor, çalmaktan vakti mi olacak haklısın gerçekten. Sürüyle şey var da gece gece yazamam onları.
Benim babam bir sene evde işsiz yattı. Hiç bir gelirimiz yoktu. Ev kira değildi. Dedemden allah razı olsun. Ufak tefek ev ihtiyaçlarını karşıladı o zaman boyunca. Baktıki böyle olmuyor 500 TL ile işe başladı, Allaha şükür şuan bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar oluyor oda bu son olaylar yüzünden. Nerden nereye düşün gerisini.

Banka borcuna gelince benim babamda banka borcu var. Gelirine göre kullanıyor ama. 1000 tl gelirin var ken, 5000 tl harcama yaparsan sorun sende hükümette değil.

Çalıyor diyorsun ya hani. Tek çalan hükümet bu ya zaten. Bundan önce yoktu, bundan sonra da olmayacak zaten. Şuan ki hükümet gitti mi her şey düzelecek. Tabi yersen. Bari çalıyor da karşılığını veriyor ! Benim paramı çalıyorsa helal olsun !

Siz oy verince seçmen, biz oy verince koyun.
Siz övünce tarafsız, biz övünce yandaş.
Siz konuşunca siyaset, biz konuşunca boş.
Affedersiniz de siz kimsiniz ?

PKK güçlü diyorsun ya acaba aldığı desteklerden dolayı olabilir mi ? Baktı ki bu ülke güçleniyor bunun başına bir bela sarmamız lazım. Bu ne olabilir ? PKK. Ver desteği, ver parayı saldırt türkiyeye. Söylesene Türk-Kürt kardeşliğinden mi rahatsızsın ? Kürtlerin insan gibi bir hayat sürmesinden mi rahatsız oluyorsun ?
Suriye'ye gelince türkiye burada hataya düşmüştür ve oyuna gelmiştir. Devlet çıkarları gereği herşeyi yapar. Devlette din-dil-ırk olmaz. Ayrıca MİT başbakandan başka kimse hesap vermez. Bunu da öğrenin. Karıştırma devlet ile hükümet farklı bu arada.

Yaşımın küçük olması bilmeyeceğim, cahil olacağım anlamına gelmez. Sağ-Sol hiç farketmez, çok kişiyle konuştum geçmişi. Araştırdım, öğrendim. Örneğin Diyarbakır Cezaevinde gardiyanlık yapmış biriyle de konuştum hatta. Orada yaşananları da dinledim birinci ağızdan. Sırf kürt olduğu için işkenceler yapılan gençleri öğrendim.

Kısacası bana anlatma bu hikayeleri.
Bundan sonra da yazmam.

Ek Olarak: Anlatım bozukluğu, devrik cümle, karışıklık vb. şeyler olabilir. Yazma da iyi değilim.

Aslan Hemşerim eline sağlık!

polat polat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad Ö** P**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 25 / 21
  • Ticaret 0, (%0)

gncmagazin adlı üyeden alıntı

Yazınızın

"Çalıyor diyorsun ya hani. Tek çalan hükümet bu ya zaten. Bundan önce yoktu, bundan sonra da olmayacak zaten. Şuan ki hükümet gitti mi her şey düzelecek."

şuraya kadar katılıyorum geri kalan kısmı içinde, böyle bir zihniyet olamaz bulundugunuz yere sızı bunlar getırmıs demekki demektende kendımı alamıyorum...

Alıntı yaptığınız yazının sadece "bu beyin yapısını biri anlatsın" kısmı bana ait.

serdar5353 serdar5353 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek WebDizyn Editor
  • Konum Rize
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

ecan1453 adlı üyeden alıntı

İşte 10 maddede internet sansürü Yeni internet yasası:

1- Anahtar kelimelerle "uygunsuz içerik" belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. "Zararlı" içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
7- Birliğe gönderilecek olan "erişimin engellenmesi kararı" 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.
10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.

9. madde neyi kastediyor acaba fişlenecek derken?

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
Şu akparti kafasını anlamak çok zor.
Adamlara bir şey söylüyorsun direk karşı savunmaya geçiyorlar.
Adamlara çaldınız işte kanıtları ortada diyorsun; "Önceden de çalıyorlardı, bak bizimkiler neler neler yaptı."
Bende Türkiye'nin yarısını satsam neler neler yapardım.
Yapılan şeylerin hepsi; Marmaray vs vs yap devret işlet modeli ile başkalarına yaptırılmıştır.
Ama sizin gibi ... kılları da inanıyor böyle şeylere.
Şu başbakanınıza alın gidin şu ülkeden de bak 10 sene sonra Türkiye nerede.
- Atatürk şunları bunları asmış demişsin ya @MuhammedAli keşke senin babanı da asaydı da sen olmazdın, burada parazitlik yapmazdın.
tahad gncmagazin

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al