Samet Pehlivanlar adlı üyeden alıntı
Çok yeni ve gelişmekte olan bir projeyi, dünyada ki en büyük arama motorlarıyla kıyaslamak çok acımasızca. Kimse geliyoo'dan google, bing veya yandex olmasını beklemesin. Gerekli maddi desteği bulursa belki :)
Geliyoo.com'a haddim olmayarak bir kaç şey söylemek istiyorum.
Asıl faaliyet alanı olan arama motorunda bu kadar eksik varken, diğer servisleri(blog,haber vs) aktif etmenin hata olduğunu düşünüyorum. Bence bütün mesainizi arama motorunda harcamanız sizin yararınıza olur. Arama motoru tam olarak çalışmaya başladıktan sonra diğer servislere geçmeniz daha mantıklı olurdu.
ayrıca ismi çok itici. Hiç hoşuma gitmiyor.
Daha öncede söylediğim gibi fikirlere ve olumlu olgun şekilde yapılmış her eleştiriye saygım sonsuz, bundan yana bir sıkıntımızda bulunmuyor. Her fikir aynı olacak diye bir kaide yok. Öncelikle düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
Başta'da belirttiğiniz gibi biz bir kaç sunucu ile hizmet veriyoruz ayrıca API key yada farklı kaynak bilgilerini kullanmıyoruz kendi verilerimizi kullanarak bu işlemi yapıyoruz. Sonuç olarak elde ettiğimiz veri oldukça kısıtlı sadece sistemi tanıtmak için kullanabileceğimiz bir veri oluşumu söz konusu. Kimse Geliyoo'yu Google'a rakip yada Bing'e Ynadex'e rakip olarak görmesin bizim amacımız veri toplamak ve uygun şartlarda bir arama motoru ortaya çıkarmak elimizde 500 sunucu olduğunda belki 50,000'e çıkacak bir sunucu merkezi kurmamız gerekecek.
Her dakika Google'da yeni sunucular ekleniyor çekilen verileri saklamak için olağan üstü bir çaba harcanıyor bu kolay bir iş değil. Başarmak istediğimiz elbette bu ancak bunun için devletin cddi desteği gerekiyor. Para'dan çok teknik altyapıya ihtiyacımız var. Sunucu bağlantılarını en iyi şekilde uygun koşullarda oluşturmaya ihtiyacımız var. Bunu bize henüz sağlayan olmadı girişimlerimiz var ancak bu aşamada herkes kurt misali hareket ediyor.
Buralarda sizlerle gerekli istişareleri yaparak daha iyisini oluşturmaya çalışıyoruz zaman ile yarıştığımız bir gerçek ama Türkiye'de bu gün yatırım yap yarın kazanmaya başla anlayışı olduğu için kolay kolay arama motoruna yatırım bulamazsınız. Zamanı geldiğinde ise zaten bizden bekleneni vereceğiz inşallah.