wmaraci reklam

Geliyoo.com 01-02-2014 güncellemesi hakkında.

61 Mesajlar 11.186 Okunma
wmaraci reklam

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
wmaraci.com u arıyorum ama arama motorunuzda görülmüyor. :) ne ilginç arama motorunun okuyamadığı bir forumda güncelleme bilgisi haber çekimi yapıyorsunuz :)
 

 

wmaraci
reklam

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
Çok ciddi söylüyorum, bu konuya yorum yapmamak için ciddi çabalar sarf ettim ama başarılı olamadım. O nedenle sizden özür diliyorum. Olumsuz yorumlara hep standart cevaplar veriyorsunuz. Biri geliyor olumsuz yorum belirtiyor, cevap olarak "sen hayatında hiç arama motoru yaptın mı da eleştirebiliyorsun" tarzında çok alakasız bir cevap veriliyor. Yahu birisinin bir hizmeti kullanıp, ondan memnun olmayıp görüş belirtebilmesi için illa onu yapması mı lazım. Ben yediğim yemeği beğenmemek için ahçı mı olmam gerekiyor ...

ALLAH aşkına biri bana gelip neden Google, Yandex yada Bing yerine Geliyoo'yu kullanmam gerektiğini söylesin. Herkes bir yerinde hatalar buluyor, yavaş olduğunu söylüyor, en önemlisi sonuçlar diğer arama motorlarıyla kıyaslanamayacak kadar kötü. Bu doğrultuda benim Geliyoo'yu kullanmam için mazoşist olmam lazım ki, Geliyoo'da bir şey arayıp bulmaya çalışarak sinir olmaktan zevk alayım. Tek elle tutulabilir neden Türk olması. Tabi bu nedende sizin Fransa'da olup, Türk Arama Motoru demenize rağmen daha Türkiye'de ki bağlantı hızının ortalama 20 MBPS olduğunu daha geçen gün öğrenmiş olmanız son derece geçersiz kılınıyor. Ben bir ülkeye internetle alakalı bir hizmet verecek, o ülkede şirket kurmuş olacak ve o ülkenin 20 MBPS bağlantı hızına sahip olduğunu bilmeyecek olursam zaten bu işe hiç bulaşmamış olmam lazım.

Belirtmeden geçemicem, projenize olan inancınıza gerçekten gıpta ediyorum. Fakat bu inanç sizin gerçekleri görmenize engel oluyor. Tamam belki bir Google, Yandex ve Bing olmadığınızın farkındasınız fakat onların kalitesine ulaşamayacağınızın hatta yanına bile yaklaşamayacağınızın farkında değilsiniz. Onlara yaklaşabilmeniz için Google, Yandex ve Bing'in şu andan itibaren Arama Motorlarına hiç bir yazılımsal ve donanımsal geliştirmede bulunmamaları gerek. Fakat böyle bir şeyde söz konusu değil. Siz bir yapana kadar adamlar 10 hatta 100 yapıyorlar. Her geçen gün sizden daha hızlı ilerliyorlar. Elbette onların maddi ve diğer unsurlar itibariyle avantajları büyük olması nedeniyle siz dezavantajlısınız fakat onlar olduğu sürece siz hiç bir zaman kayda değer bir arama motoru olamayacaksınız.

Türkiye'de sırf siz yerli arama motoruyuz dediğiniz için Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarını kullanmak yerine sizi kullananlar kaybetmeye mahkumdur. Zira Türkiye'de 32. sırada olan ve sizin sürekli sitenizin tanıtımını yaptığınız wmaraci.com 'u sitenizde "wmaraci" diye arattığımızda sadece 2 sonuç çıkıyor ve bunlar wmaraci.com'a ait değil, "wmaracı" diye arattığımızda sonuç bile çıkmıyor. Görünen köy bu kadar net iken bana göre olumsuz yorumlara haklısınız demekten başka diyebileceğiniz bir cevap yok. Şu anda sitenizi ziyaret edenlerin yüzde 99'u bana göre meraktan ziyaret ediyor. Ziyaretçilerinizin çoğunun Google'da arayıp bulamadığı bir şeyi arayıp bulma maksadıyla sitenize girdiğine inanmıyor.

Yine yerlilik meselesine gelecek olursak (çünkü yerli olmasından başka elle tutulur hiç bir tarafı yok), globalleşen dünyada artık yerlilik mevzusu tutmuyor. O yüzden bundan bahsetmeyi bırakın artık lütfen. Çünkü bu mantıkta kimse hareket etmiyor, edilmesi durumunda da şu anda kullanılan hizmet ve ürünlerin hemen hemen hepsinin kullanılmaması gerekiyor. Birisinin Google, Yandex yada Bing yerine Geliyoo'yu kullanması için Coca Cola içmemesi, Adidas, Nike giymemesi, Burger King yememesi, Colgate diş macunu kullanmaması, piyasada gördüğü yerli adı altındaki yabancı ülkelerden ithal edilen, üzerine bir Türk firmasının etiketi yapıştırılan milyonlarca sayılabilinecek ürünü almaması yada imkanlarından faydalanmaması lazım. Böyle bir şeyin olabilmesi için imkansıza yakın bir değişim yaşanması lazım. Bu nedenle şu anki şartlarda ve düzende Geliyoo'nun kullanılması için hiç bir mantıklı gerekçe yok.

Vakti zamanında küçük bir dükkan açmak istemiştim. Tabela koymak yerine bir brandaya, boya ve fırça ile yazı yazmayı düşünüyordum. Birisi bana "tabela niye koymuyorsun" dedi, bende "para kazanayım, onu da yaptırıcam" dedim. O da bana "bu brandayı birisi bir kez gördükten sonra sen dünyanın en mükemmel tabelasını da koysan aklına hep bu branda gelecek ve senin her zaman kalitesiz olduğunu düşünecek" dedi. Aynı şey sizin içinde geçerli. Siz bir gün gelip, yazılımsal ve donanımsal anlamda Google'ı da geçseniz, dünyanın en iyi arama motoru da olsanız, herkesin aklına wmaracı diye arama yapıldığında hiç bir sonucu çıkaramadığınız gelecek ve her zaman kalitesiz olarak düşünülerek sizin haricinizdeki arama motorları kullanılacak.

Bu nedenle arama motorunuzu tam anlamıyla hazırlamadan "tamam oldu, aranılan her sonucu son derece güzel veriyor, sorunsuz çalışıyor" denecek noktaya getirmeden burada ve başka yerlerde tanıtımınızı yaparak büyük hata yapıyorsunuz. Arama motorunuzla ilgili olumsuz çoğu eleştiriye de azarlar ve küçümser seviyede cevaplar vererek hata kat sayınızı arttırıyorsunuz. Unutmayın ki bu azarlar ve küçümser seviyede ki kişilerde sizin büyümenize katkı sağlaması muhtemel kişiler. Arama motorunuzun kalitesizliğiyle kendilerini kaybediyorsunuz, verdiğiniz cevaplarla kesinlikle kazanamayacağınız duruma geliyorsunuz.

Daha yazabileceğim onlarca şey var fakat bazı sorular sormak istiyorum:

Bu projenin gelir modeli nedir? Geliyoo'nun aylık yada yıllık gideri nedir? Yılda ne kadar kazandırıyor yada kaybettiriyor? Geliyoo'yu geliştirmek için ne kadarlık bir sermayeyle girdiniz ve bu işi yürütebilecek ne kadar sermayeniz kaldı? Geliyoo'yu geliştirmekten başka bir iş yapıyor musunuz? Yapıyorsanız o işten kazandığınız paradan Geliyoo için para veriyor musunuz? Veriyorsanız ne kadar veriyorsunuz?

Netice olarak sözlerim elbette hoşunuza gitmeyecek ve bana da diğer arkadaşlara verdiğiniz gibi azarlar ve küçümser nitelikte cevaplar vereceksiniz. Fakat unutmayın ki, değerli zamanımdan size 1 saatimi ayırıp bu yazıyı yazıyorsam bunun nedeni gerçekleri görebilmenizi sağlamaya çalışmaktır.
ers0be Rekomedya Merkur

kişi bu mesajı beğendi.

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp
ermaneray

kişi bu mesajı beğendi.

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Değerli MrAuTHoR bu kadar emek verip 1 saat harcamışsın bunları yazmak için peki arama motoruna ne kadar emek verilip bu hale getirilebildiği hakkında bir fikrin var mı? Kimseyi küçültecek yada yüceltecek mesajlar yazmıyoruz. Bir kişi bir heykele bakar kimisi heykelin güzelliğini kimisi de heykelin rengini yada biçimsizliğini görür. Ancak o heykeli yapan dışında o heykelin en önemli anlatımını göremez. Yani neyi ifade ettiğini sadece o heykeli ortaya çıkaran bilebilir.

İnsanları küçültmek yada yüceltmek ne haddimize ki? Kimin ne haddine? Burada anlatmak istediğini gayet iyi anlıyorum ancak keskin cümleler sadece bir önyargıdan öteye gidemez. Her fırsatta dile getirdim ben bir arama motoru çalışması ortaya koyuyoru ve asla kimseye rakip olarak çıkmadım diye. Biz her eksiğin farkındayız her sorunun , her problemin ne olduğunu görebiliyoruz. Zamanının beklenmesi gerektiğini de her fırsatta dile getirdim. Sonuç olarak lafı çok uatmanın anlamı yok. Burada ortaya koymak istediğimiz bir çalışma var yatırımcı desteği henüz almamış bir çalışma. Türkiye'de lobileşmneye yeni başlamış bir çalışma.

Biz alengirli yalanlar bilmiyoruz, ne yaptıysak onu konuşuyor onunla daha başarılı olabileceğimiz bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş, neden yavaş yavaş dersen şu kadarını söyleyebilirim. Bu işe başlamak için en az 200 ila 500 sunucu arasında bir materyale ihtiyacımız var bunun yanı sıra ciddi bir yatırım da olması gerekiyor.

Şu ana kadar geliyoo'nun tüm giderleri tarafımdan karşılanıyordu halen de tarafımca karşılanmakta personel giderleri, masrafları ve gerek görülen tüm giderler. Geliyoo dışında başka işlerle de uğraşıyorum elbette elde ettiğim gelirin büyük bir kısmını geliyoo'ya harcıyorum.

Yerli arama motoru ibaresi kullanılması beni rahatsız etmiyor, aslında bundan rahatsız olan var mı bunuda bilmiyorum ancak benim yazılarımın tamamını incelediğiniz de yerli arama motoru kelimesini göremezsiniz. Eğer bir noktada kullanmış isem kesinlikle vurgu içindir yani tanıtım yada birilerinin gözüne yerliyiz etiketiği sokmak için yazmamışımdır.

Ben ne bu platformda nede başka bir platfomda eleştirileri yanlış yada yakışıksız karşılamadım, kişisel hakaret boyutuna ulaşan ve kendini insanlar hakkında alay edebilir konumda gören kişilere kızgınlığımı açık şeklide dile getirdim.

Bu işi sizde yapıyor olabilirdiniz, sizde benim yerimde olabilirdiniz. Şu anda binlerce insan hakkında internet'de haksız yazılar yazılıp çiziliyor. Yani kısacası bir gün sizin için de bu yazılar yazılabilir yada eleştirilerde bulunulabilir. Ne kadar doğru yaptığınızı düşünürseniz o kadar yanılma olasılığınız yüksek olur.

Yaptığımız çalışmaların 4/4'lük olduğunu da yazmadık, sadece güncellemeler hakkında bilgi verdik. Yani insanlar bizi eleştirsin girsin baksın bir şey bulamasın çıksın diye yapmadık bunu zaten içerdeki url sayısı belli çekilen veri sayısı belli sunucu kapasitesi belli.

Google'ın 14 yılda topladığı veriyi, Bing veya Yandex'in yıllarca uğraşıp topladığı veriyi biz iki günde toplayamayız. Biz sistemin çalışma konseptini oluşturuyoruz. gerekli ortam hazırlandığında ise ana sistemi kurmaya geçeceğiz. Dolayısıyla haksız eleştirileri bu nedenle anlamıyorum. Ben adımı aradım hiç bir şey çıkmadı. Ama Google'da aradığımda bilmem kaç bin sonuç çıkıyor diyenler var. Kendini nasıl bir yere koyuyor ise arkadaş?

Wmaracı konusuna gelince daha önce index'e aldık ancak sonrasında Rss ile verileri çekebildiğimiz ve result edebildiğimiz haberler.geliyoo.com adresine akışı aktardığım için index'de olan bir çok forum ve çalışmayı yeni sisteme aktardım bu nedenle eski sistemle çalışan bölümde çıkmıyor ancak yeni sistemde anlık olarak verilerini görebileceksiniz. Hemen her sitenin anlık verilerini görebileceğiz.

Harcanan emek oldukça büyük verilen değerde oldukça yüksek bunu kimin gördüğü yada görmediğine ne yazıkki bakmıyorum. İnsanların ne düşündüğü sadece kendisini bağlar, herkes o kişiyle aynı fikirde olacak diye bir kaide yok. Değer vermem gereken fikirlere, eleştirilere değer veriyorum ve onları saygı ile karşılıyorum zaten. Vermemem gerekenlerede hak ettiği şekilde yanıt veriyorum.

Wmaracı benim için bir ilk ve değerli bir forum, Türkiye'de ilk kez wm aracında yazmaya başladım. Bu açıdan benim için manevi olarak da değeri var bu nedenle burada paylaşımlarda bulunuyorum hem kendi çalışmalarım ile ilgili hemde yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar ile ilgili bundan dolayı birileri rahatsız oluyor ise bunun için benim yapabilecek bir şeyim ne yazıkki yok.

Dilerim yeterli olmuştur cevap Daha fazla söylenecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
ikisinide alma imkanım olsa
bir tarafta lee cola diğer tarafta coca cola elbette coca colayı alırım en azından ağzımın tadı bozulmaz bilirim...

zamanında çok şeyler yazdım bu konu hakkında

ama özellikle facebook kelimesinden adult sitelere yönlendirilme olayı tam bir fiyaskoydu. neyseki tesbitimden sonra düzelttiler ama bir teşekkürü ve özürü çok gördüler biz türkiyede hata yaparsak özür dileriz hatamızı tekrarlamayız.
birsevda

kişi bu mesajı beğendi.

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

ikisinide alma imkanım olsa
bir tarafta lee cola diğer tarafta coca cola elbette coca colayı alırım en azından ağzımın tadı bozulmaz bilirim...

zamanında çok şeyler yazdım bu konu hakkında

ama özellikle facebook kelimesinden adult sitelere yönlendirilme olayı tam bir fiyaskoydu. neyseki tesbitimden sonra düzelttiler ama bir teşekkürü ve özürü çok gördüler biz türkiyede hata yaparsak özür dileriz hatamızı tekrarlamayız.


Değerli erman, öncelikle ilgin için teşekkürler. Biz Türkiye'de hata yapsak özür dileriz demişsin biz derken kimi kastettiğini bilmiyorum. Ancak bizde hata yaptığımız zaman Geliyoo ailesi olarak hatamızı kabul eder ve bizde özür dileriz. Bura'da yapılan bir hata olduğunu düşünmüyorum söylemiş olduğun şey ile ilgili sanırım güncelleme çalışmaları esnasında botların yaptığı analizde doğan bir sorun ile ilgili olarak farklı bir site görnüş olmalısın. Nasıl olduğunu anlamadım ancak olmuş olabilir her noktayı kontrol edemiyorum eğer uygunsuz bir durum olduysa sıkıntıya mahal verdiyse herkesden özür dileriz.
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)

Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Değerli MrAuTHoR bu kadar emek verip 1 saat harcamışsın bunları yazmak için peki arama motoruna ne kadar emek verilip bu hale getirilebildiği hakkında bir fikrin var mı? Kimseyi küçültecek yada yüceltecek mesajlar yazmıyoruz. Bir kişi bir heykele bakar kimisi heykelin güzelliğini kimisi de heykelin rengini yada biçimsizliğini görür. Ancak o heykeli yapan dışında o heykelin en önemli anlatımını göremez. Yani neyi ifade ettiğini sadece o heykeli ortaya çıkaran bilebilir.

...


Öncelikle verdiğiniz düzgün cevaplar için teşekkür ederim fakat yanıldığınız noktalar var. Bir arama motoru elbette çok zor bir iştir, çok emek gerektirir, çok sermaye gerektirir, hatta günümüzde bana göre şu anda başarılı olunabilmesi en zor internet girişimi arama motoru yapmaktır. Bu nedenle sizin göremediğiniz şey burada ki ben dahil hiç kimse sizin harcadığınız emeğe, paraya ve diğer değerli unsurlara bakmaz. Siz ne yaparsanız yapın sonuca bakılır.

Siz arama motorunuzu tanıtmak yada herhangi bir gelişmeyi duyurmak maksadıyla bir yazı yazarsınız. Herkesin yaptığıda şudur; Girer Geliyoo'ya, yazar arama kısmına wmaracı, bakar sonuçlara. Hiç bir sonuç vermiyor mu, o zaman o saniyeden sonra siteniz o kişi için bitmiştir. İstediğiniz yeniliği, istediğiniz özelliği getirin ve tanıtın hiç bir anlamı yoktur. Çünkü siz daha temel işlevinizi yerine getiremedikten sonra diğer unsurlarınıza hiç kimse bakmaz.

Arama motorunun çok büyük bir iş olduğunu ve Geliyoo'nun temel görevini yerine getiremediğini düşünecek olursak, şu anki durumunuz dilsiz birinin dünya çapında bir şarkı yarışmasına katılması gibi bir durum ortaya çıkıyor. Tamam belki görsel olarak iyisiniz, sahneyi dolduruyorsunuz, çok güzel dans ediyorsunuz ama asıl sizden beklenilen şey olan şarkı söyleme işini yapamıyorsunuz.

İnsanları küçümsemekten kastım, belirttiğim gibi "sen hiç arama motoru yaptın mı ki burada eleştirebiliyorsun." tarzında verilen cevaplarınızdı. Buna da çok sık rastladım. Katılmayabilirsiniz ama o kişinin bir arama motoru geliştiremeyecek bilgi, birikim ve maddiyata sahip olamadığını yüzüne vurmak bana göre küçümsemektir.

Yerli arama motoru olduğunuzu söylemenizden bahsetmemin nedeni sizinle daha önce bir konuda yaptığımız mesajlaşmada ki bu mesajınız. Bende burada cevap vermişim.

Ben sizin yerinizde olamam, olmam. Çünkü neyin yapılıp, neyin yapılamayacağını ön görürüm. Söz konusu şey bir E-Ticaret sitesi olsa, insanlar piyasının en büyüklerinden de alışveriş yaparken, arada sizden de alışveriş yapar ve değirmeninizi döndürürsünüz. Fakat arama motorları için bu geçerli değildir. Birisi Google 'ı kullanıyorsa, açılış sayfasını Google yapar, sadece onu kullanır. Kırk yılda bir sizi ziyaret edenlerle değirmeninizi döndüremezsiniz.

Ben ancak bir şekilde arama motoru yapardım, Arap petrol zengini olurdum, milyar dolarlarım olurdu, Google 'ın çalışanlarını satın alırdım bir arama motoru yapardım. Başka türlü olmaz çünkü.

Ha başka bir projeden dolayı haksızlığa uğrama ihtimalimden bahsediyorsanız, o olabilir. Hatta olmuşluğu da vardır. Neticede yazılımcıyım ve benimde projelerim var. Bana da gelip haftalarca uğraştığım, sıfırdan kodladığım bir projem için sadece "b.k gibi olmuş, hiç beğenmedim, 5 para etmez" diyenler oldu internette. Fakat ben onlara "sen hiç böyle bir proje yaptın mı, ben bunu ne koşullarda yaptım senin haberin var mı ..." tarzında cevap vermedim. Açtım siteyi, geliştiren gözüyle değil, siteyi ilk defa ziyaret eden kullanıcı gözüyle baktım. "Hakikaten de b.k gibi olmuş" dedim. Yazılım olarak güzel ama tasarım olarak hiçte güzel değildi. Hemen tasarımı değiştirdim. Bana bu şekilde sert bir eleştiri yapılmasaydı, o projem o tasarımla kalacak ve beğenmeyip eleştirmeyenler belki de bir daha siteye hiç girmeyeceklerdi. Bütün eleştiriler mantıklıdır, doğrudur demiyorum. Fakat biz yazılımcılar yada bir projeye kendini adayanlar, projemize kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki, projemizdeki temel sorunları göremiyoruz, gösterseler bile görmemekte ısrar ediyoruz.

Netice olarak hem bu konuda hemde diğer bütün konulardaki Geliyoo ile ilgili olumsuz eleştirilerin temelinde burasının bir forum sitesi olması yatıyor. Çünkü insanlar burada bilgi alışverişi yapıyor. Burada genel olarak herkes bitmiş bir projeyi tanıtıyor ve o yönde eleştiri alıyor. Dolayısıyla siz burada bir tanıtım yaptığınızda ben dahil herkes buna bitmiş proje gözüyle bakıyor ve o şekilde değerlendiriyor. Bunun aksi yönde bakılmasını sağlayamazsınız.

Bana göre olması gereken en azından sitenin arama sonuçlarını kayda değer bir seviyede doğru sonuç verecek şekilde geliştirmek. Yukarıda da belirttiğim gibi kişilerin siteye girdiğinde ilk yapacakları şey aramadır. Arama fiyaskoysa diğer unsurlara bakmazlar. Siz ilk etapta aramanızı güzelleştirin, ilk adımı geçin, ondan sonra kişiler desin ki, aramada güzel yada güzele yakın sonuç veriyor ama (atıyorum) blog özelliği olmamış. O zaman kimse size bir şey diyemez. Çünkü sizin temel göreviniz arama sonuçlarını düzgün vermek. Ben forvetim diyelim, koşmuyorum ama temel görevim olan gollerimi atıyorum. O zaman her türlü giderim var demektir. Eleştiren olabilir ama bütün takımlar beni transfer etmek ister. Fakat çok koşan, hiç gol atamayan bir forvet oyuncusunu hiç bir takım istemez.

Arama motoru projesinin sahibi biri olarak Google'ın kitabını okuduğunuzu düşünüyorum, okumadıysanız kesinlikle okuyun. Google,Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde kuruldu. Arama motorunu yayına soktuktan sonra yaptıkları tek şey arkadaşlarına mail atmaktı. Arkadaşları o kadar çok beğendi ki, onlarda diğer arkadaşlarına siteyi gösterdiler, diğer arkadaşlarda o kadar çok beğendi ki onlarda kendi arkadaşlarına gösterdiler, derken Stanford Üniversitesi'nin sistemi çöktü. İşte başarılı proje bana göre böyle olur. Sizin yaptığınız bir projeyi birileri arkadaşlarına öneriyorsa o mükemmel bir projedir. Önermeyip sadece kendisi ziyaret ediyorsa iyi bir projedir. Önermeyi yada sadece kendisinin ziyaret etmesini bir kenara bırakalım, bir girdikten sonra bir daha hiç girmiyorsa o kötü bir projedir.

Umarım başarılı bir noktaya gelirsiniz fakat yukarıda da defalarca direk ve dolaylı yollardan belirttiğim gibi siteniz şu haliyleyken ve siz forum sitesinden yaptığınız değişiklikleri duyurduğunuz sürece çok fazla olumsuz eleştiri almaya devam edeceksiniz. Hiç bir zaman bir Google olamayacağınız aşikar ve muhtemelen bunun sizde farkındasınız fakat en azından saygı duyulabilmeniz için bu olumsuz eleştirilerin her birini dikkate alıp en azından arama özelliğinizi iyileştirmeniz ve ondan sonra Geliyoo ile ilgili duyurular yapmanız gerek.
BuraySavasANIL CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...
MrAuTHoR BuraySavasANIL

kişi bu mesajı beğendi.

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Her zaman inandığım bir söz var "Zevkler ve Renkler Tartışılmaz" bunun her yerde kullanılabilir olması bu sözün değerini ve aslında ifade ettiği şeyi tam olarak anlatıyor.

Düşüncelerinize saygı duyuyor bir çoğuna katılıyorum ancak bilinmesini istediğim bir şey var, Dünya'da 8 Milyar insan yaşıyor bu insanların arasında ben yalnızca biriyim. Kimseden üstün yada aşağıda bir yanım olduğunu düşünmedim. Her zaman mütevazi olmaya çalışmışımdır. Yaşadığım zaman boyunca insanların emeklerine saygı duyarak, eleştirilecek yanları olsa dahi eleştirmeden güzel yanlarını keşfederek tutulabilir olan taraflarını kullanmaya, onlara uyarılarda bulunsam dahi kırmadan, incitmeden ve emeklerine saygısızlık etmeden yapmaya çalıştım.

Herkesin benim gibi yapması gerektiğini söylemiyorum, bunu söylesem dahi bir çok şeyin değişmeyeceğini bilenlerdenim. 8 Milyar insanın içinde bir kum tanesiyiz yada o karınca sürüsünden yanlızca biri. Neden bakıp gördüğümüz şeyler hakkında yorum yaptığımızı yada yapma ihtiyacı hissettiğimizi düşündünüz mü hiç?

Sayın Canten KAYA'nın güzel bir sözünü hatırlıyorum. İnsanlar herşeyi işe konuşur, elleri, gözleri, dudakları, dilleri, hareketleri, yüz ifadeleri aklınıza gelebilecek herşeyi ile hatta giyinişleri bile konuşmalarının bir parçasıdır.

Biz konuşurken karşımızdaki insanı döver gibi konuşuyoruz, öyle konuşuyoruz ki yazılarımızı okuyan kişi sudan çıkmış balığa dönüyor. Tabi ne kadar kale alındığımıza bağlı olarak da değişiyor bu durum. Geçtiğimiz günlerde TÜMSİAD'ın Belçika'da bulunan 2. Genel İstişare Toplantısındaydım. Orada bulunan bilişim konusunda oldukça iyi bilgi birikimi olan şu anda Belçika'da büyük bir firma sahibi ile toplantımda vardı ikiside aynı güne denk geldiği için güzel bir gelişme oldu benim açımdan.

Konuştuk uzun uzun ve bana şunu söyledi "Bu alana yatırım yapmak isterim eğer sizde kabul ederseniz" ben bilişimden anlamam, bilişim konusunda belli genel bilgilere sahibim. Ancak IT departmanım konuyu inceledi vermiş olduğunuz dökümanlara baktı ve bana bir rapor sundu. Bu rapora istinaden bu alanda sizinle çalışmak isterim dedi.

Günlük Yaklaşık olarak 140 TB'lık bir veri depolayan sistem içerisinde İNTRANET kurulacak Geliyoo altyapısı ile. Bu fikri bize Ford firmasının IT departmanında çalışan biri verdi önce büyük şirketlerin intranet merkezlerinde çalışma yaparak kendisinizi kanıtlayın fikrini. Şu anda bu çalışmayı yürütüyorum. Yakın zamanda Almanya'da bir şirket içinde bu çalışma yapılacak.

Peki şimdi burda ben neden bunu anlattım? Türkiye'de büyük bir şirkete gittiğimizde bununla ilgili bir çalışma sunmak istediğimizi söylediğimizde "IT" departmanı diye adlandırılan bölümdekiler kendini bir anda kral ilan ediyor ve öyle bir araştrma içerisine giriyor ki "GOOGLE" amcaları ile sabah akşam Google'da neler yapmışız nasıl yapmışız kimlerle çalışmışız bunu araştırıyor. Gönderdiğim dosyaları okumak bir kenara yapı hakkında en ufak bir bilgisi bile olmadığı için saçma sapan aporlar sunarak ya firma yetkilisini yada üstünde bulunan amirini yanlış yönlendiriyor.

Sonuç olarak benim kullandığım "Daha önce arama motoru yaptınız mı?" cümlesinin artniyetli bakılması halinde hoş bir soru olmadığı, ancak dkkatli baktığınızda; "Daha önce bu ve buna benzer bir çalışmada "BigData" konusunda herhangi bir girişiminiz oldu mu" sorusu oluşuyor.

IT'nin görevi durum analizini en iyi şekilde yapmak en iyi şekilde yapıyı incelemektir. Eğer bir şeyi bilmiyorsan "BİLMİYORUM" veya "BU KONU HAKKINDA BİLGİM YOK" diye bilme cesaretine sahip olmalıdır. Ancak bırakın "BİLMİYORUM" demeyi öyle şeyler söylüyor ki üzerine gören "Dünya'da ondan daha üstün bir yetenek yokmuş zanneder". İşte bu yüzden unutmayın ki dünya'da 8 milyar insan yaşıyor hiç biri tek değil. Ve lütfen bir insanı yada bir projeyi eleştirirken önce o insanı tanıyın konuşun ve neler yaptığı hakkında kesin bilgilere sahip olun.

Dünya'nın merkezine kendinizi koyarak değil o insanın yerinde ben olursam diye konuşun ve eleştirin. "Güzel konuşmak bir sanattır" gerçekten öyle keşke herkes aynı fikirleri paylaşmasada güzel konuşabilse. O zaman insanların birbiri ile olan ilişkileri de düzelebilir.

Biz bu projeye gönülden inandık, çalışmaya başladığım ilk gündede bu günde aynı aşk ve şevk ile devam ediyorum, çok sıkıntı çekiyorum belki ama inandığım şey Geliyoo'nun Türkiye'de kayda değer çalışmalarının bir gün anlaşılacağıdır. Elbette hayalim Türkiye'nin arama motoru olarak Geliyoo'nun kullanılması. İmkansız değil, sadece biraz zaman alıcak hepsi bu.

Herkese katılımları için teşekkür ediyorum.
 

 

Mertcan Mertcan Hayat kısa, kuşlar uçuyor Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Yatırım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 5426
  • Beğeniler 39 / 1529
  • Ticaret 38, (%100)
Geliyoo.com muhteşem yavaş, girene kadar bir sürü zaman, hatta şuan bunu yazarken bakıyorum hala yükleniyor diyor.
 

 

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al