lostyazilim

2. El Eşya Sitesi | Fikir & Tecrübe Talebi

13 Mesajlar 1.691 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Arkadaşlar merhaba,

2. el eşya sitesi projem var ve büyük şehirler olmak üzere kullanıcıların sisteme ürün girebilecekleri, 5-6 cümle ile tanıtım yapabilecekleri ve aktif olarak takip edebilecekleri bir sistem kurma düşüncesi içerisindeyim.

Ticaret teması mı, Gag tarzı sadece görsel scriptler mi yoksa forum tarzı bir site mi kurmalıyım karar veremedim, hepsinin dezavantajları mevcut; fikre ihtiyacım var.

Domain elimde, oldukça kelimesinde güçlü, arama sonuçlarına ciddi yansıyabilecek konumda; değerlendirmem gerekiyor.

Site düzeni ve alt yapısı ile ilgili tavsiye ve fikirlere açığım, araştırma halindeyim ve yön verebilecek fikirlere ihtiyacım var.

Önerileri ile vakit ayıran arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
wmaraci
reklam

buderus buderus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek elektrik tek, bilgi işlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
sahibinden.com var...

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Çok fazla ilgi çekmez hocam benimde ilan sitem var çok fazla ilan girilmiyor domainin ne özelden yazabilirmisin ?

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

buderus adlı üyeden alıntı

sahibinden.com var...

Hocam ben daha çok hızlı ve alternatif bir site oluşturmayı ve kullanıcıların erinmeden tek ürün ve ya tek görsel bile olsa ürün reklamlarını koyabilecekleri sistem planı yapıyorum; bu denli kapsamlı bir düşüncem zaten olamaz, tek başına yürümez.

ermaneray adlı üyeden alıntı

Çok fazla ilgi çekmez hocam benimde ilan sitem var çok fazla ilan girilmiyor domainin ne özelden yazabilirmisin ?

Elimdeki 2. el eşya grup ve sayfalarına düzinelerce giriş yapn var, kalıcı olması için eminim bu siteye de girerler; sonuçta il ve ilçe bazında düzenleme olacak diye düşünüyorum.

İlan sitesi, rehber sitesi, viral media sitesi hepsini düşündüm ama aklımda bir proje oluşmuyor :confused:

wmaraci
wmaraci

grafikyazar grafikyazar Grafik Tasarım Meraklısı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Kamu sektörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** İ**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 73 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
takasmerkezi.com var ama site artık çöplük olmuş resmen. çikolata satan bile var.

www.grafikyazar.com

Ücretli Logo İşleri İçin PM Atınız.

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Forum kurabilirsiniz diye düşünüyorum, başka ürünlere falan soru/cevap da olabilir üyeler arası

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

grafikyazar adlı üyeden alıntı

takasmerkezi.com var ama site artık çöplük olmuş resmen. çikolata satan bile var.

İlk gününden beri takip ederim, benim üniversitede oluşturduğum bir projeydi zaten, fikri birkaç sohbette kaptırdık; bu hale geldi, biraz ziyan edildi gibi görünüyor.

JackkerL adlı üyeden alıntı

Forum kurabilirsiniz diye düşünüyorum, başka ürünlere falan soru/cevap da olabilir üyeler arası

İnsanlar forumlarda çok kalıcı etkiyi sağlayamıyor sonra tüm forum kurana kalıyor; bu yüzden en mantıklısı forum iken kurmaya korkuyorum. Daha çok görsel bir sistem lazım gibi, adam sürekli ürünleri gezsin; baksın, iletişime geçsin yorum vs yoluyla. Sahibinden tarzı sistemler en mantıklısı gibi ama farklı bir alternatif olması gerekiyor ki girsinler..

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

İnsanlar forumlarda çok kalıcı etkiyi sağlayamıyor sonra tüm forum kurana kalıyor; bu yüzden en mantıklısı forum iken kurmaya korkuyorum. Daha çok görsel bir sistem lazım gibi, adam sürekli ürünleri gezsin; baksın, iletişime geçsin yorum vs yoluyla. Sahibinden tarzı sistemler en mantıklısı gibi ama farklı bir alternatif olması gerekiyor ki girsinler..

Fazla uzatmadan 5-6 kategoriye ayırsan (Araba, hobi, teknoloji şeklinde) insanlarda girdiği zaman başlıkları görerek devam edebilir, konu başlıklarının yanına üründen bir resim koyduğun zaman gayet orjinal olur. Tema vs ayarladığın zaman bence gayet hoş olur

• Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Sanırım fikrin olgunlaşması için domain ziyan etmektense biraz daha saha araştırması yapmak lazım :) İller bazında subdomain oluşturma gibi bir niyetim de var, ürünler için alt dizinler; kombine edildiğinde tekrar bozulmaması gerekiyor ki kullanıcı sabit kalsın. Nerden aldım domain'i içime dert oldu :)

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
valla karar senin yapacak olsam zamanimda olsa ozellikle jenerik takas domainimde bos bos duruyor ama cok hit gelecegini sanmiyorum sonucta sahibinden var

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al