Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Kardeş bütün yorumları okudum. Bende birşeyler ekleyeyim. Hiç üniversitede master tezi veren oldu mu aranızda? Tezinizi bir programa okuturlar ve çok geniş bir tez veritabanı içinden benzerlik saptatırlar. Eğer %29'un üzerinde benzerlik varsa tezin orjinal değil diye reddederler. Themeforest'da aynı şekilde çalışıyor. Eğer yönetim panelinde veya functions yapında başka temalarla benzer kodlamalar mevcutsa kabul edilmesi zordur. Tasarımdan önce ilk önce buna bakıyorlar. Başka temadan editleme, güncelleme yapılmış yada hazır kontrol paneli ya da framework kullanılmış temalar kabul edilmiyor. Herşey sıfırdan sana özgün olmalı.
Ayrıca kullandığın bütün Javascript dosyalarının GPL lisanslanmış olması gerekiyor.
Birde Translation Ready ve HTML 5 destekli vede Well Documented olması artı kazandırıyor. Bunlar sağlanmışsa tasarıma en son bakılıyor. Birde yaptığın temanın başka temalara geçişlerde ya da başka temalardan senin temana geçişlerde sorunsuz çalışması gerekiyor. O yüzden herhangi bir eklentiyle yapılabilen bir olayı temaya entegre etmemen ya da entegre ettiysen o konudaki uygulamalarla uyumlu olması senin yararına.
Temaya iletişim sayfası ekliyorsun mesela, adam başka temaya geçince o iletişim sayfası hiçbir işe yaramıyor işlevini yitiriyor. Dediğim bu gibi şeyler.
Birde responsive bir tasarım yapmışsan esnek resim görüntüleme özelliğini de barındırman gerekli (temanda bu özellik yoksa tabii).
Başka birçok şeye bakıyorlar. Uzun süre satış yaptığımdan biliyorum. En son temalarımda sorunlar çıktığı, destek yorumlarına cevap vermediğim için üyeliğimi sildiler :)

sağol dostum yorumun için..