lostyazilim
tr.link

Themeforest Tasarımımı Reddetti.. Sizce Nasıl Peki?

49 Mesajlar 7.803 Okunma
lstbozum
tr.link

bygormo bygormo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 380 / 111
  • Ticaret 0, (%0)
Eline sağlık kardeşim, tema güzel fakat themeforest çok farklı bir değerlendirme yapıyor... Örneğin türkçe tasarlanan hiç bir temayı kabul etmiyor ... Bir çok temamı tf ye göndermeme rağmen kabul görmedi ... İnş bir gün diyelim ... kolay gelsin ...

https://themeforest.net/user/bygormo/portfolio
wmaraci
reklam

elegance elegance Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek grafik & web tasarım
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

bygormo adlı üyeden alıntı

Eline sağlık kardeşim, tema güzel fakat themeforest çok farklı bir değerlendirme yapıyor... Örneğin türkçe tasarlanan hiç bir temayı kabul etmiyor ... Bir çok temamı tf ye göndermeme rağmen kabul görmedi ... İnş bir gün diyelim ... kolay gelsin ...

inşallah dostum..

themeking themeking Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web arayüz tasarımcısı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

elegance adlı üyeden alıntı

ben de katılıyorum tabiki.. fikir ve tecrübe paylaşımı, 3. bir göz gerekli her zaman... ayrıca aynen ben de almazdım ama konu o değilmiş onu da anladık değil mi :)

Ek Olarak:

dostum bu arada ben flatten çok http://gncdigital.com/Document/Works/mediva/1b.jpg bu tarz tasarımları seven ve ilerde kısmetse bu tarz wp temaları yapıp "kendi sitemde" satmak istiyorum. ne düşünürsün bununla ilgili? bu nadide tasarımların modası geçmemeli bence..

Flat tasarım modanın getirdiği yeni stil olduğundan yenilikler he zaman iyidir. Belki bir iki sene sonra flat tasarım bitecek belki çok fazla tutulup herkes flat tasarımdan başka birşey yapmayacak bilinmez ama tabikide gösterdiğin tasarım da gayet güzel themeforest sadece flat tasarım kabul ediyor diye bir durum yok hatta realizm tasarım hazırlayıp gönderen insanlar da var.
Themeforestdeki olay teknik açıdan hatasız (typography, space, hierarchy vs.) olması ve markette bulunan temalardan farklı olması gibi konulara dikkat edilmesi. Tasarım senin zevkine kalmış bir şey ama dediğim gibi yenilik her zaman iyidir tasarımcı kendini sürekli güncel tutmalı ki çalışmanı satın alacak kişiler de bunu istiyor. Tabi her ikisininde yapmak en mantıklısı çünkü her ikisinin de alıcısı var.

SabahKemalCansu SabahKemalCansu ♣ SKC Graphic ♣ Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Grafik & Tasarım
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1245
  • Beğeniler 545 / 284
  • Ticaret 2, (%50)
Themeforest'i yansıtmadığı için olabilir mi ?. Öncelikle sıradan bir temaya bakalım. Bu temaya bakarsan çok kaliteli bir tema. Senin temana bakarsak, tema hoş güzel ama tam oturtmamışsın, ölçüsüz yapıp biçmişsin. Bu eleştiri dğeil sadece öneri. Daha küçük fontlar seçip ve daha minimalist temalar yaparsan themeforest tabikide kabul eder.
MertCanEyriyer

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

selmand selmand Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
O adam eski tasarımcı ve onaylandığı çok tasarım varsa ondan onaylanmıştır.

• Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

SabahKemalCansu adlı üyeden alıntı

Themeforest'i yansıtmadığı için olabilir mi ?. Öncelikle sıradan bir temaya bakalım. Bu temaya bakarsan çok kaliteli bir tema. Senin temana bakarsak, tema hoş güzel ama tam oturtmamışsın, ölçüsüz yapıp biçmişsin. Bu eleştiri dğeil sadece öneri. Daha küçük fontlar seçip ve daha minimalist temalar yaparsan themeforest tabikide kabul eder.

Anladım dostum teşekkürler yorumun için..

Ek Olarak:

selmand adlı üyeden alıntı

O adam eski tasarımcı ve onaylandığı çok tasarım varsa ondan onaylanmıştır.

o adam kim dostum?

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Kardeş bütün yorumları okudum. Bende birşeyler ekleyeyim. Hiç üniversitede master tezi veren oldu mu aranızda? Tezinizi bir programa okuturlar ve çok geniş bir tez veritabanı içinden benzerlik saptatırlar. Eğer %29'un üzerinde benzerlik varsa tezin orjinal değil diye reddederler. Themeforest'da aynı şekilde çalışıyor. Eğer yönetim panelinde veya functions yapında başka temalarla benzer kodlamalar mevcutsa kabul edilmesi zordur. Tasarımdan önce ilk önce buna bakıyorlar. Başka temadan editleme, güncelleme yapılmış yada hazır kontrol paneli ya da framework kullanılmış temalar kabul edilmiyor. Herşey sıfırdan sana özgün olmalı.
Ayrıca kullandığın bütün Javascript dosyalarının GPL lisanslanmış olması gerekiyor.
Birde Translation Ready ve HTML 5 destekli vede Well Documented olması artı kazandırıyor. Bunlar sağlanmışsa tasarıma en son bakılıyor. Birde yaptığın temanın başka temalara geçişlerde ya da başka temalardan senin temana geçişlerde sorunsuz çalışması gerekiyor. O yüzden herhangi bir eklentiyle yapılabilen bir olayı temaya entegre etmemen ya da entegre ettiysen o konudaki uygulamalarla uyumlu olması senin yararına.
Temaya iletişim sayfası ekliyorsun mesela, adam başka temaya geçince o iletişim sayfası hiçbir işe yaramıyor işlevini yitiriyor. Dediğim bu gibi şeyler.
Birde responsive bir tasarım yapmışsan esnek resim görüntüleme özelliğini de barındırman gerekli (temanda bu özellik yoksa tabii).
Başka birçok şeye bakıyorlar. Uzun süre satış yaptığımdan biliyorum. En son temalarımda sorunlar çıktığı, destek yorumlarına cevap vermediğim için üyeliğimi sildiler :)

• Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Kardeş bütün yorumları okudum. Bende birşeyler ekleyeyim. Hiç üniversitede master tezi veren oldu mu aranızda? Tezinizi bir programa okuturlar ve çok geniş bir tez veritabanı içinden benzerlik saptatırlar. Eğer %29'un üzerinde benzerlik varsa tezin orjinal değil diye reddederler. Themeforest'da aynı şekilde çalışıyor. Eğer yönetim panelinde veya functions yapında başka temalarla benzer kodlamalar mevcutsa kabul edilmesi zordur. Tasarımdan önce ilk önce buna bakıyorlar. Başka temadan editleme, güncelleme yapılmış yada hazır kontrol paneli ya da framework kullanılmış temalar kabul edilmiyor. Herşey sıfırdan sana özgün olmalı.
Ayrıca kullandığın bütün Javascript dosyalarının GPL lisanslanmış olması gerekiyor.
Birde Translation Ready ve HTML 5 destekli vede Well Documented olması artı kazandırıyor. Bunlar sağlanmışsa tasarıma en son bakılıyor. Birde yaptığın temanın başka temalara geçişlerde ya da başka temalardan senin temana geçişlerde sorunsuz çalışması gerekiyor. O yüzden herhangi bir eklentiyle yapılabilen bir olayı temaya entegre etmemen ya da entegre ettiysen o konudaki uygulamalarla uyumlu olması senin yararına.
Temaya iletişim sayfası ekliyorsun mesela, adam başka temaya geçince o iletişim sayfası hiçbir işe yaramıyor işlevini yitiriyor. Dediğim bu gibi şeyler.
Birde responsive bir tasarım yapmışsan esnek resim görüntüleme özelliğini de barındırman gerekli (temanda bu özellik yoksa tabii).
Başka birçok şeye bakıyorlar. Uzun süre satış yaptığımdan biliyorum. En son temalarımda sorunlar çıktığı, destek yorumlarına cevap vermediğim için üyeliğimi sildiler :)

sağol dostum yorumun için..

XLifeDesign XLifeDesign Exclusive Creative Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Graphic & Web Designer
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 152 / 162
  • Ticaret 1, (%100)
Tasarım güzel ama bazı eksikleri var,

-Fontların bazıları çok ufak fontların puntolarını büyütüp farklı bir font dene derim.
-Çalışmanı 1920x-- yapmanı öneririm.
-Flat çalışmayıpta flat ikonlar kullanman biraz mantıksız olmuş bknz : http://prntscr.com/30qx8e
-Çalışmanda simetrik bozukluklarda bulunmakta http://prntscr.com/30qxhg
-Ayrıca http://prntscr.com/30qxt8
-Şunlarıda göz önüne almak lazım http://prntscr.com/30qy71
-Şuralarda var tabii http://prntscr.com/30qypf

Bu kadarlık yeterli umarım. Ayrıca bu temalarda bol bol örnek incelemeni tavsiye ederim kardeşim. Kolay gelsin :)
elegance

kişi bu mesajı beğendi.

www.enesaktas.com - Tasarımcının Not Defteri

neler yapmışım? == www.be.net/ensaktas

furkandemirci furkandemirci SEO Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 927
  • Beğeniler 378 / 157
  • Ticaret 17, (%100)
Tasarım güzel olmuş, elinize sağlık.

##
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al