Bu gün sizlere telefon dünyasında çok konuşulan GM Discovery Elite akıllı telefonu tanıtmak için yazıyorum. Benimde almak isteğim telefonu sizler için inceleyip burada paylaşarak bilgilendirmeyi hedefliyorum.
Amerika'da kurulmuş olan General Mobile bir türk firması olarak 2013 yılında ismini hem Türkiye hemde Amerika'da duyurdu. Kısa zamanda büyük satış yaparak cep telefonu dünyasında önemli yerlere geldi.
Piyasaya sürmüş olduğu ilk cihaz olan General Mobile Discovery ülkemizde kısa zamanda en çok satılan telefonlar arasına girdi. Discovery modeli ile birlikte cep telefonu pazarına hızlı giriş yapan GM kullanıcıları zorlamayan uygun fiyat garantisi ile yetenekli bir telefon sundu. Kullanıcılarından olumlu tepkiler alan GM daha da kaliteli özelliklere sahip olan Elite modelinin çıkarmayı planlamıştı.
21 Mart 2014'te ikinci cihazı olan General Mobile Discovery Elit'i tanıtan GM firması telefonun ön siparişini veren kullanıcılarının 25 Mart 2014'te telefonun ellerine ulaşacağını da açıkladı.
Piyasa fiyatının ise 1100-1400 lira arası olması bekleniyor.
Genel itibari ile özelliklerini değerlendirmeye çalışalım.
4 Çekirdekli Snapdragon 800 versiyon işlemciye sahip. Ayrıca 2.2 Ghz saat hızında.
5.5 inçlik Full Hd (1920x1080) ekran kalitesine sahip. Yine ince çerçevesi ile her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir yapıya sahip.
4.2 Jelly Bean Android sürümüne sahip
16 MP arka, 8MP optik odaklamalı ön kamerası bulunuyor.
Depolama alanında ise 3GB'lık bir alan ile kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor.
32 GB'lık microCD desteği ile bu dar alanı büyütüp rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
2500mAh Bataryaya sahip olan Elite bu alanda biraz eksik gibi duruyor. 3000mAh olsa daha iyi olurdu sanki.
Wifi,Bluetoth 4.0 ve GPS Glanoss özelliklerine de sahip
Benim görüşüm ise 1100-1400 TL arası fiyata sahip olacak olan GM Discovery Elite piyasada bulunan gerek özellikleri gerekse fiyatı bakımından en uygun akıllı telefon diyebilirim. Telefon dünyasında fiyat ve performans kategorisinde liderliğe oynayabilecek bir telefon. Hem özellikle hem de fiyatı ile çok konuşulacak olan bu telefonu şiddetle tavsiye ederim. Eğer bir akıllı telefon almayı planlıyorsanız GM Discovery Elite bir göz atın derim.
Kaynak:http://goo.gl/yYYEBm