O Zone adlı üyeden alıntı
Merhabalar kendi derecemi ölçmek adına bir yapı üstüne çalışma yaptım bir kaç makale ve backlink çalışmasıda yapmama rağmen hızlı ilerleme kaydederken bir anda düşüş yaşamaya başladım bunun sebebi ne olabilir.
Sitem :
http://www.kayserihavaalaniotokiralama.net/
Birde site üzerinde eksik yapılmış ya da eklense daha sağlıklı olacak bir şey varmıdır acaba ?
Şimdiden Teşekkür Ederim.
Hızlı ilerleyip sonra düşüş yaşayan sitelerin neden böyle bir durumla karşılaştığı konusunu açıklarsak daha net genel bir cevap olacaktır.
Siz sitenize dış çalışma yapamazsınız, yapmamalısınız. Dış çalışma 2 madde de olur ancak.
1-Reklam
2-Size ait diğer siteler
Bu ikisi haricinde dış çalışma yapmak yasaktır. Seo budur. Mantığın ana temeli budur.
Siz link satın alırsanız, paravan açarsanız, tanıtım yazısı alırsanız, yani bu belli olursa, iki ihtimal ile karşılaşırsınz;
1-Ceza alırsınız
2-O çalışmalar etkisiz eleman olur
Çalışmayı alırken örneğin paket satanlar, bu işi yapanın profesyonel olmasına dikkat edin. Eğer işi bilmiyor sadece link kasıyorsa bu ya olumsuz size döner yada etkisiz kalır hiç bi artı değer taşımaz.
Google'da iki tane algoritma vardır.
1-Sistematik
2-Denetmen
Sistematik olgoritma anlıktır. Denetmende anlıktır. Fakat sistematik 10 kıstasa bakarken, denetmen 100 kıstasa bakar. Bu yüzden sistematik algoritma 1-3 günde etkisini hemen yansıtırken denetmen algoritma 2 hafta ile sitesine göre 6 aya kadar anca yansıtır. Çoğul kıstas olduğundan hantallaşır tarama.
Siz bir paket aldığınızda yada bir çalışma yaptığınızda, sistematik olan algoritma 1-3 gün içinde kendini hemen belli eder ve sizi üste taşır. Bu süreçte asıl önemli olan denetmen algoritmadır. Siteniz dünya sitelerine göre kıyaslandığında vasat ise 6 aya kadar süren bu süreçte size sıra geldiğinde denetleyici kıstaslar bu çalışmaların organik mi yoksa illegal mi olduğunu çözmeye çalışır. Sonucunda eğer illegal olduğuna karar verirse, gerekeni yapar.
Bu yüzden çoğu site sahibi hep, ya ben çalışma yaptım yaptırdım 1. oldum, 3 ay çok güzeldi ama sonra ne olduysa ilk 100 de bile yokum diye sormaya başlar. Önemli olan, 1. olmak değildir. 1. kalmaktır.
Ek olarak şu varki, bazı siteler şunu diyor; beni yaz mevsiminde 1. çıkar 3 ay sonra google ban atsın sorun yok marmariste yazlık kiralama sitesi atıyorum. Bunlar için sorun yok. Ben devamlılık gösterecek sitelerden bahsediyorum.
Yaptığınız çalışmalara odaklanmanızda fayda var. Anladığım kadarıyla belli ettiniz bariz olarak dış seo yapıyorum mesajı verdiniz. Seo sadece iç optimizasyonu kapsar. Dış seo diye birşey yoktur. Google için yani. Siz elbette yapıyorsunuz yapacaksınız, ama bunu google gözüne batırmadan yapmanız gerekiyor. Farkettiğinde yaptırım uygulayabilir. Dış seo yasak, sadece iç seo. Link alırken programla kasıp kasmadıklarına dikkat edin. Kastığınız pc den site yönetim paneline girmeyin. Başkasına yaptırın tek pc varsa. İp değiştirmeniz işe yaramıyor. Kasan kişi, asla aynı pc den panele girmemeli.
Sonuç olarak şu sabit, yaptığınız çalışma sistematik algoritmadan geçmiş, denetmenden geçememiş. O halde aynı çalışmayı tekrar edin, fakat bu sefer dikkatli davranın yada profesyonel birine yaptırın. Yine aynı konuma geleceksiniz